• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako imas saobracajnu dozvolu lako je usporediti.Moraju se slagati brojevi na traktoru i u njoj.Ako mislis kucati brojeve na nekom divljaku provjeri dobro...

megan

Novi član
Tu od
1 Sij 2014
Poruka
7
Upravo zato sto nema saobracajne , tj nije nikad registrovan.

Ovo je medju prvim serijama 533 koja se radila po engleskoj licenci (jednostepeno kvacilo) i dosta se razlikuje od ovih novijih 533 pa zato nisam siguran za br sasije a hocu da ga registrujem.

Ako neko ima 533 Massay Ferguson pomogao bi mi ako mi kaze koliko ima cifara br sasije.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A da to nije Ferguson FE 35, tzv. "Englezer" koji se sklapao u tadašnjem ITM-u??
Možda je netko samo stavio naljepnicu IMT 533.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
neki dan rastavili imt 540 i kaze majstor napuka korpa, preporucio je starom da kupi korpu i lamele s nekim crvenim federima, kao da je kvalitetnija, kad se to sastavilo, kvacilo je pretvrdo.
sad kaze majstor da ce ga opet polovit i samo stavit stare federe i bit ce sve ok. koliko je to pametno? i sta se trebalo kupit da bude normalno za koristenje?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Upravo zato sto nema saobracajne , tj nije nikad registrovan.

Ovo je medju prvim serijama 533 koja se radila po engleskoj licenci (jednostepeno kvacilo) i dosta se razlikuje od ovih novijih 533 pa zato nisam siguran za br sasije a hocu da ga registrujem.

Ako neko ima 533 Massay Ferguson pomogao bi mi ako mi kaze koliko ima cifara br sasije.

daj sliku traktora.......

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ako je kvacilo pretvrdo nek ga prije rastavljanja traktora odozdola proba prestelat na one tri capice tak je bilo kod mene na 542!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Pretvrdo je zato kaj je bila suha montaža.
Odozdo na capicama ne možeš ništa poštelati jer se do njih ne može, samo na vijcima na kojima se štela drugi stepen.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Probali su stelat, rastavljat ce ponovno, tesko ide, izmedu prvog i drugog stupnja nema nekih razlika, jbt jucer odgurao spricu pri kvacenju.
Sta je sad najbolje raditi kad se ponovno rastavi jel do opruga ili cega?
Suha montaza?
Problem je sto majstor ima 60 god i cijeli zivot radi te traktore i sad gov*o :S

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kod mene je tak bilo kad je stavljeno sve novo unutra odvajao je sve 1 i 2 stepen samo uzasno tvrdo i onda je odopzdo postelano na tim capicama i sad je ok ja sam samo reko kakva je situacija bila kod mene!!

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Meni je ovu jesen promijenjene obje lamele i potisni i potisna ploča i odvaja ko auto nježno a mekan ko putar.Imt 533 73-74god.
Sve je kupljeno srpsko i u setu pa cak i ležaj jedino potsna ploča je zasebna nezznam Čija je.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To je stric financiral i slagal mu je majstor tu iz sela i ima od20-30% popušta na dijelove cjeli set bez ruku mu je racunal oko 800kn.
+ 200kn za ruke.
Stric prezadovoljan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Tome ko na IMT-u odozdo poštela capice na korpi ja skidam celi kaput.

A i to su bili majstori kad je trebalo doštelavati .... Ja i moj prijatelj kad smo njega uhrpili nije ni pedalu trebalo štelati :drink::drink::drink:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Vjerojatno @bučo misli na ona tri šarafa di se štela drugi stupanj...
@muha moj jedan susjed je uspel odozdola zamijenit šarafe na capicama na 533, mislil je da bu tak jeftinije prešel

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Da @mika na ta tri sarafa s kontra maticama mislim majstor pred penziju nasarafil se traktora i kamiona i ostalih strojeva al od te izmijene lamele i ostalog ne sarafi vise nista kod mene:(shake)::(shake):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Vjerojatno @bučo misli na ona tri šarafa di se štela drugi stupanj...
@muha moj jedan susjed je uspel odozdola zamijenit šarafe na capicama na 533, mislil je da bu tak jeftinije prešel
Ja bi toga čovjeka htel upoznati :icon_pray::icon_pray::icon_pray::icon_pray: , taj bi i generalku kroz auspuh napravil

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@muha đabe ih je del kad su opet ispali van kaj i oni prije jer navoja ni bilo u capicama pa je svejedno moral na pola i izvaditi koju kunu iz žepa

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Znal sam, zato ih je i napehal unutra nekak, ali našarafiti i poštelati ih gore nema šanse, barem meni nikad nije uspjelo.

Najnoviji postovi

Na vrh