DF&Torpedo kaže:Za Bobuzrine892 kaže:joj kad sam prošao pokraj te IMT-ea život mi se srušio na glavu...došlo mi je da ih pitam gdje je suvremeni IMT-e i htio sam ih pitati zar ih nije stid zastupati te traktore...joj....(a meni kažete rus sranje...heheh)
koja je to napredna tehnologija...
[attachment=1:94410]imtt.jpg[/attachment:94410]
Ovaj čak ima "španere" :lol: :lol:
[attachment=0:94410]imtttt.jpg[/attachment:94410]
Bubu kaže:Za ZJ:
Motor sa slike sa zaokruzenim IMR je motor S44/T Koji se ugradjuje i u 577 i u 587 jedina razlika je tih famoznih 250 obrtaja kao sto sam rekao. Boshista mi je rekao da je i punjenje isto. U garazi mi stoji 577 tako da znam sta pricam.. Moja masina je iz 1981. god bez prednje vuce. Generalna je radjena 2002. god kada je i Bosch pumpa reparirana i odvrnuta na obrtajima. Moram zeznuti nekog da me snima dok vozim-brzina mu je izmedju 40-45. Belarus 820 standardni ne moze da me obidje na ravnom putu.. heheheheh Prosle godine sam uzeo od drugara koji ima pomenuti 820, plug Vogel-Noot farmer 950 3-brazdni sa predpluznjacima i vukao ga 5. sporom na oko 2300 obrtaja. Ucinak : 8 jutara za 9 sati. Dokaz da IMT od 70 KS vrlo lako moze da se takmici u oranju sa Belorusom.. Postavicu slike kada ih prebacim na ovaj racunar.
Bobo kaže:Decki moji, sve ovisi od zemlje do zemlje...
Kod mene svaki 577 ore sa 3x12" bio s prednjm vucom ili ne... Dok na tezoj zemlji ne moze. Kod nas je dubina od 20-25cm dovoljna jer nema smisla dirati "mrtvu zemlju" koja nije plodna kao oranicni sloj.
Koja ja svrha oranja dublje od 20cm? Ja to i dalje ne vidim... Izuzev sto ste mi za secernu repu rekli da mora biti duboko, da se napravi veliki korijen, ali za zitarice to jednostavno nema smisla nikakvog :scratch