Javi kao je bilo oranje s njim , fino podešavanja dubine, tu je IMT 539 nenadmašiv, u milimetar sa 12 cola dvobrazdnim plugom, 549 je već osjetljiviji, treba jako paziti iskače rado plug na površinu, nema plitkog oranja kao sa 539. Radim sa 539 već 45 a sa 459 34 godine tako da ih znam u dušu i za naše sitne posjede do 10 ha idealni.1972 god. kad je moj otac kupio Universala, isti taj je bio jeftiniji od 533. O opremi koju je dobio i kaj je taj traktor imao u odnosu na 533 ne treba ni pričati. Ovo sa haubama i kabinama je obična šminka i ništa drugo.
60 let nisu postojali, jesu na papiru , ali zadnjih 25 slobodno možeš izbrisati.ondašnja tvornica nije gotovo nikaj modernizirala strojeve u 60+ let, koliko su postojali.
Od te nekakve 60-te do te 90- te to je bil traktor u skladu s vremenom i nemreš reči da se nije razvijal i barem malo napredoval.Pa valjda su kupci zaslužili traktor u skladu s vremenom
Ja bum kotural oba ali bez vaše pomoći morem ih samo slikati po dvorišču , tak da dečki, hm, imam još puunoo pitanja za obje "renomirane" marke 😁 ...hvala unaprijedkak god da su se zvali i još se dugooo budu koturali po našim poljima
Nije istina, krajem 80-tih su počeli uvodit u ove veće od 60 konja ZF mjenjače gdje je ručica mjenjača bila sa strane(mislim da sam u ovoj temi ili temi uspomena na IMT tu sliku postavil) kao i EHR hidrauliku i bolju motorizaciju(Perkins i Valmet motori), ali kako sam već napisal to je sve odlazilo u izvoz, a kod nas su gurali to šta su gurali i tak su i završili.To je šminka. Osnovno nisu gotovo nikaj taknuli.
Oranje je bilo takvo da nikad nismo ni on(otac) a ni ja koristili kopirani kotač na plugu. Ima finu hidrauliku koja također radi sasvim zadovoljavajuće i nikad nije sa njome bilo problema. Ima dosta ljudi koji ju ne znaju koristiti i onda pljuju po njoj da je ovakva ili onakva a u stvari je jako dobra.Javi kao je bilo oranje s njim , fino podešavanja dubine, tu je IMT 539 nenadmašiv, u milimetar sa 12 cola dvobrazdnim plugom, 549 je već osjetljiviji, treba jako paziti iskače rado plug na površinu, nema plitkog oranja kao sa 539. Radim sa 539 već 45 a sa 459 34 godine tako da ih znam u dušu i za naše sitne posjede do 10 ha idealni.
Nisam siguran, pa mislim da je u onaj jači zglobnjak ugrađivan Mercedesov V6 motor..Nije istina, krajem 80-tih su počeli uvodit u ove veće od 60 konja ZF mjenjače gdje je ručica mjenjača bila sa strane(mislim da sam u ovoj temi ili temi uspomena na IMT tu sliku postavil) kao i EHR hidrauliku i bolju motorizaciju(Perkins i Valmet motori), ali kako sam već napisal to je sve odlazilo u izvoz, a kod nas su gurali to šta su gurali i tak su i završili.
Ja koji god traktor da pogledam tih godišta svi su imali hidraulik kakav su imali jedino je razlika jel on imal dodatne dvoradne izvode ili nije standardno.