oboliti
Aktivni član
- Tu od
- 27 Velj 2014
- Poruka
- 298
Moj 539 je kupljen 1980. god., ima oko 6000 rh pošto sam ostario i ostao sam pa ne radim puno već dosta godina. 80.-tih je nosio godinama silokombajn i silirio sam sam kukuruz u klipu sebi i drugima, oranje dvobrazni 12 coli onaj koji je bio za njega proizveden u OLT-u, tanjurače, prikolica Sip stara sa željeznim stranicama po brazdi vukao a još ima istu lamelu, nije dirano u mašinu osim štelanja dizni i mijenjanja ulja, u hidraulik isto. Nije komfor ali je okretan kod posla, košnje, grablji, oranja gdje se treba okrenuti na mjestu, tako da za nas sirotinju idealan a dijelova u svakoj grabi samo danas sve što kupiš od dijelova moraš pripasati nitko nema original.Da se i ja malo nadovežem svojim iskustvom o tim famoznim priključcima koje može IMT 539 vući. Negdje tamo, prije nego sam se priključio forumu, pročitao sam, tu, da su mu šine za zatvaranje brazde od 1.8 metara, vrh. Našao tu duljinu i napravio priključak. E, svaka mu čast koji genije je to napisao, taj valjda nije nikad vidio mogućnosti tog traktora. Tak da, svaki savjet ti je dobrodošao, no uzmi ga s rezervom, pa i moj. Posudi negdje i probaj, to ti je jedino sigurno