• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Industrijska konoplja

konoplja

Novi član
Tu od
22 Velj 2013
Poruka
10
Vidim da ima dosta upita oko uzgoja i otkupa konoplje.
Svi zainteresirani za uzgoj konoplje koji imaju veću površinu, po mogućnosti certificirano za ekološku proizvodnju, neka se slobodno jave
Organiziramo nabavu sjemena, sjetvu i otkupljujemo urod.
CannaBio


/* nadam se da neće administratori tretirati ovaj e-mail kao spam ili reklamu */
 
C

Cannabis

Guest
Evo složio sam web www.konoplja.tk vezana samo za industrijsku konoplju pa vas pozivam na sudjelovanje. Cilje je prikupiti što više materijala koji nam mogu pomoći.

Pošto smo pozvani da sudjelujemo u dijeljenju informacija, JA vas pozivam da maknete dezinformacije vezane za THC iz teksta na početnoj stranici.
Thc nije štetna supstanca, zajedno sa još najmanje 60-tak drugih kanabinoida, te biste trebali izmijeniti taj dio teksta, navodeći kako je upravo ta supstanca predmet kontroverzi iako ZNANSTVENA istraživanja na području medicine dokazuju veliku medicinsku vrijednost iste.
Ne pozivam vas da budete politički nekorektni, jer to nikako ne biste htjeli, nego da budete pošteni prema biljci koju inače hvalite, a zatim iznesete neutemeljene tvrdnje kao relevantnu informaciju.
Osim toga, zaboravili ste pored Sative i Indice navesti i Ruderalis. Također je neistina da Sativa ne sadrži psihoaktivni THC. Naprotiv, ako malo istražite tu tematiku, naići čete na potpuno drugačije informacije.
Industrijska konoplja nije ništa drugo, nego najobičnija Cannabis Sativa L, kojoj je strogom selekcijom THC smanjen na zanemarivu razinu.
Ovih nekoliko informacija nisu produkt gledanja 2 video klipa na youtubeu i svakodnevnog napušavanja uz filmove tipa "Cheech & Chong", nego višegodišnjeg istraživanja i proučavanja te tematike.
Ukoliko se nastavi podjela na način koji vi, vrlo vjerojatno nenamjerno, prakticirate, nikada se nećemo pomaknuti sa mrtve točke.
Primjetio sam koliko vam smeta obveza uništavanja bio mase. E pa upravo sa izjavama kako je THC štetna droga, sami sebi skačete u stomak, jer upravo situacija oko THC-a vas i tjera na uništavanja te iste bio mase.
Kažete da je sve što ste napisali copy/paste. Molio bih vas da provjerite informacije koje kopirate, jer neke nisu točne.

Dok god je THC na listi zabranjenih supstanci, morat ćete uništavati svu bio masu konoplje. Kada se to promjeni, a promjeniti će se uskoro, moći čete iskorištavati puni potencijal biljke Cannabis.
Sami birate koliku ćete istinu govoriti-malu ili veliku!?


Sve najbolje i lijep pozdrav.

PS.

Isprike adminu što mi je ovo prvi post, a ne predstavljanje. Ipak sam se registrirao samo i isključivo kako bih podijelio gore napisani tekst sa korisnicima ovog inače vrlo korisnog foruma.
 
O

oseloth

Guest
Ovo su sve copy past tekstovi. Industrijska konoplja je u pitanju. Sve ovo stoji o kanabinoidima no ja sam samo prenio tekstove kako su pisani. Samo ne vidim gdje piše da je thc OPASNA droga?
 
O

officioagronomio

Guest
eto fanovi konoplje jeli bilo skidanja sjemena i kakvi su prinosi ?!
ukoliko uspijem sastaviti biodizel liniju (trebalo bi do kraja 4.mj.) tražim kooperante za sirovo ulje!
Eto prica se tu da nema tko otkupiti pa eto ja se nudim za partnerstvo :icon_super:
 

slvnc

Član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
34
nisam bio u toku u poslijednjih nekoliko mjeseci, ali kako ću sada imati više vremena vraćam se u "tokove" :)

Dali je zasađeno što ove godine? Dali je tko kontaktirao ministarstvo u zadnje vrijeme, budući vidim da je pravilnik isti kao i prošle godine, odnosno da se dozvoljava samo uzgoj za sjeme...
 

konoplja

Novi član
Tu od
22 Velj 2013
Poruka
10
da, zasijano je sa manjim zakašnjenjem.. ove godine su uvoznici sjemena čekali duže na dozvole za uvoz sjemena.. zasijano je prije 3 tjedna na 6 lokacija.
pravilnik je isti.. nemamo informacijama o ikakvim izmjenama..
 

konoplja

Novi član
Tu od
22 Velj 2013
Poruka
10
slike razvoja usjeva redovito postavljamo na našoj fb stranici www.facebook.com/CannaBiohr

a pored naših kooperanata, zasijao je i jedan poznanik kod Velike Gorice.. ne znam je li još netko u HR ove godine posijao konoplju.. industrijsku mislim :)
 
K

klostrobuster

Guest
A kako ce se iduce gidine to regulirati (na uvoz sjemena mislim) kada budemo eu ako se zna? Nagodinu bih krenuo sa par hektara pa da znam
 

konoplja

Novi član
Tu od
22 Velj 2013
Poruka
10
pretpostavljam da neće biti potrebna dozvola za uvoz sjemena ukoliko je proizvođač sjemena iz EU... jer uvoza neće biti..
 

zambata

Novi član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
23
pozdrav,
minimalno za uzgoj industrijske konoplje treba biti 1 ha površine. Zanima me da li to mora biti u komadu ili može biti više površina koje su manje od hektara?
 

konoplja

Novi član
Tu od
22 Velj 2013
Poruka
10
može i više katastarskih čestica manjih od ha ali moraju graničiti jedna uz drugu..
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
ha ha ha. Ja imam 3ha u komadu a ima sve ukupno nekih 7-8 čestica.Nego mene zanima općenito do propasti nekadašnjeg PIK Đakova koji je u svojoj cijeli imao i tkz Kudeljaru u Kuševcu,u to vrijeme mi smo bili kao i danas samostalna HR,Pa i tada su pojedinci ,, uzgajali ,, onu drugu konoplju i nije bilo problema oko uzgoja industrijske. Konoplja se tada barem na području Đakovštine podosta uzgajala i sam sam imao dosta površina zasijanih konopljom. Padom PIK Đakova i tkz Kudeljare koju kupuje osoba kojoj nije u interesu sam pogon,nego lokacija gasi se i proizvodnaja konoplje.Uglavnom kultura za poželjeti,dobro je bila plaćena,jednostavna za uzgoj,i dobar predusjev za ozime kulture. Obavezno svake godine je bila ,,izgažena ,,uzduž i popreko. Sjeme je bilo tada neko domaće,mislim iz Vojvodine.Danas tog sjemena nema ni tamo.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

slvnc

Član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
34
Što je sada s tom bivšom kudeljarom, mislim na sam građevinski objekt? Služi li nečemu i dali je poznata sudbina strojeva za preradu, dali su oni negdje u uporabi ili?

U službenom dokumentu revizije privatizacije PIKA Đakovo stoji, citiram: "Operativnim planom utvrđeni su osnovni razlozi za prestanak rada navedene poslovne jedinice i to niska cijena osnovnih proizvoda vlakana i ploča, stalno smanjivanje proizvodnje zbog smanjene potražnje te stalni negativni financijski rezultat u razdoblju od 1989. do 1994."
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
Zgodan je ovaj podatak o negativnim financijskim rezultatima od 1989 do 1994.Papir svašta istrpi. Ja sam počeo sa konopljom negdje 91 pa do kraja Kudeljare. Zanimljivo je i to da je u mom selu tih godina i bio hit ta konoplja.Bilo je tada i dosta izbjeglica i prognanika koji su htjeli ići u nadnicu,jer potrebna je i dodatna radna snaga.Što je bilo sa objektom ,tu se nalazila i velika površina koja je nekome prodana.Viđao sam tamo i silose od betonare. Čak sam jednom prilikom u jedan od objekata vozio i pšenicu. Bilo je tamo nekoliko ogromnih kamara konoplje koje su spaljene,to je gorilo danima.Što je sa strojevima,tko zna gdje su otišli.Možda i kao staro željezo.Bila je i kudeljara u Črnkovcima i ona je također ugašena,ako ne i prije ove u PIK Đakovu,u Ćrnkovcima je bila i pilana i sada ima neki pogon za drvene gajbice na prostoru kudeljare
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

konoplja

Novi član
Tu od
22 Velj 2013
Poruka
10
standardna sijačica za pšenicu.. a za vršidbu sjemenki, standardni kombajn..
 

zambata

Novi član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
23
gdje je moguće nabaviti sjeme i po kojoj cijeni? Koliko treba sjemena po hektaru? I koju uopće sortu izabrati?
 

konoplja

Novi član
Tu od
22 Velj 2013
Poruka
10
Više informacija o uzgoju industrijske konoplje, certificiranom sjemenu za sjetvu sorte FINOLA i zašto odabrati baš tu sortu na http://www.cannabio.hr/#!uzgoj/c215y..
optimalno je 30 kg/ha.
cijena sjemena sa svim sporednim troškovima (prijevoz i sl.) se kreće od 330-380 €/ha.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,623
Dečki, pripazite na način odgovaranja!
Kad odgovarate nekome na prethodni post, kliknite ili na olovku skroz desno ili napišite odgovor dolje u "Brzi Odgovor". Klikom na "Odgovor" dobije se odgovor s citatom. S
To je zabranjeno, osim kad je post na koji se želi odgovoriti, negdje daleko prije.
Iznimno je dopušteno ako se želi naglasiti jedna riječ ili rečenica iz prethodnog posta, no tada se citira samo navedena riječ ili rečenica.
 
Posljednje uređivanje:
Na vrh