• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Kaj se dogodilo dečki i puce..tema zamrla..nikaj nevidim rezultate lježenja
turkydance1.gif

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
I kod mene bi trebala zakljuvati slijedeća tura, za tjedan dana...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
ja sam stavio svoj rezultat..
Napisao si (za sad 10) nije valjda to bilo sve? Ak je, u nečem je bila greška..ja svoje sutra 18 dan stavljam u mrežicu, pri lamp. 10 dan od 63 dva su bila neoplođena, sutra još jednom lampiram, poprskam i više neotvaram.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Aterik, reci mi što je na podu?. dal je to onaj rolani papir, kao pap. ručnici u roli, ili nešto drugo i kak često to mjenjaš. hvala.

aterik

Član
Tu od
15 Pro 2012
Poruka
169
@Aterik, reci mi što je na podu?. dal je to onaj rolani papir, kao pap. ručnici u roli, ili nešto drugo i kak često to mjenjaš. hvala.
stiropor i na njemu stara plahta, ovi su bili za prodaju tako da to ne mijenjam... inače stavim hoblovinu ili slamu na stiropor drugi-treći dan a plahtu žena opere za sljedeću turu...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
K-63, 50 komada preživjelo, bila velika gužva jer samo 4 su bila neoplođena, pa se opet ljuske nalovile na jaja te ugušile piliće.

Prilozi

• WP_20140322_003.jpg
    WP_20140322_003.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 109

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Jednom samo, i to 18-ti dan kad jaja selim iz metalne ladice, u drvenu s plastičnom mrežicom, na podu su tri posude s vodom od prvog do posljednjeg dana.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
peradari evo mene sa jednim pitanjem iz vedra neba,dali netko ima iskustva kako se ponaša kukmica kada se stavi kao kvočka ,jučer se jedna smjestila u štaglju i stavili smo pod nju 13 jaja,što mislite dali bude to ona uspjela

Filip

Član
Tu od
3 Kol 2011
Poruka
369
Jednom samo, i to 18-ti dan kad jaja selim iz metalne ladice, u drvenu s plastičnom mrežicom, na podu su tri posude s vodom od prvog do posljednjeg dana.

hvala na odgovoru.

ninci

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
206
Imate li neku ideju ili neki način, kako spriječiti da se u inkubatoru ljuske izleženih pilića ne zaljepe na ljuske još neizleženih??
Očekujem relativnu gužvu opet...a prošli put ih je nemali broj tako stradao...pa bi tu mogučnost pokušala svesti na najmanju moguću mjeru a da neugrozim dodatno neizležene.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Ako je gužva tako velika, treba nakratko otvoriti inkubator, izvaditi piliće i ljuske.Ja ih vadim u 2 puta: 20 i 21 dan. Obavezno mijenjam vodu, i dodam toplu, oko 40°C, tako da se odmah stvara vlaga unutar inkubatora....

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
A šta drugo?, ili u inkubator staviti 50% manje jaja tako da bude mjesta...Meni je 85% izleženo, tako da sam zadovoljan....

zibba

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
365
Zna li netko koliko traje inkubiranje guskinih jaja. Ja sam stavila u inkubator 27.2. jaja, em je oplođenost bila slaba, em mi se danas nakljuvali a čitam da je kod njih inkubiranje 5 tjedana tj 35 dana. Sada čekam da vidim što bude od svega toga.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Guskina jaja 30 dana vrijeme leženja imam i ja par u inkubatoru dosta bilo neoplođeno sad budem vidil šta če biti .
A prije par dana je sjela guska možda tu bude više sreće...

Najnoviji postovi

Na vrh