Ja imam novi tip Kalimera 63 sa digitalnim termostatom i grijač se pali i gasi otprilike u intervalima od 2-3 sekunde. Ovo kod tebe ili nešto ne štima ili je to tako sa tim termostatom. Uostalom , sam proizvođač nudi i zamjenu starih termostata novim (digitalnim) pa predpostavljam da je to iz razloga što su puno precizniji.Meni je postotak izleženih ( naravno oplođenih) kokošjih jaja konstantno između 95 i 100% .Ove godine tri ture: 30/30 20/20 i zadnja 50/52.Pozdrav svima. Imam inkubator kalimero 63 do 2003 godine proizvodnje to je onaj što nema digitalno pokazivanje temperature već okrećeš dugme od 0 do 10. Koliko visoko treba da stoji ona sonda iznad jaja kad su u rešetki? Kad se upali ona crvena lampica od grijača ona radi neprekidno oko 50 sekundi onda se izgasi isto oko 50 sekundi. Izlaznost pilića mi je maksimalno 50% nikad ne može više.Pridržavam se svih upustava za ovu tipu inkubatora.Molim pomoć .
Ovisi što ležem.Sebi sam ove godine samo nadopunjavao jato a druge ture su bile iz usluge. To je sve riječ o kokošjim jajima. Imao sam zadnju turu guski od @bjonde ali se od 20 oplođenih jaja samo jedna izlegla a ostale zamrle vjerojatno dan-dva prije. Stvarno neznam objasniti ni sebi ni @bjondi što se dogodilo.Neki kolege su mi rekli da je to zato što je zadnja tri dana bilo grmljavinsko nevrijeme. Stvarno neznam jel to ima kakve veze sa tim jer se sa tako nečim nisam još sreo!? :=@Voicee..odkud takve brojke??? kaj nestavljaš pun inkubator??
najbolje nazvati Kadojića,ja imam novi tip inkubatora,kod mene je leživost 80-85% al iz razloga što kod mene često nestaje struje kad me nema doma,al ja sam prezadovoljna sa samim inkubatorom
ELKA ElektromehanikaMogu dobit adresu i broj Kadojića?
Sondu postavite oko 3cm iznad jaja stavite termometar u inkubator i nriktajte temp. na37.5--37.8 pratita da nema oscilacija ako je tem. postojana inkubator je ispravan greska moze bit u vlagi ili u starim jajima