kladionicar
Član
- Tu od
- 29 Svi 2014
- Poruka
- 114
Da podijelim novu 'katastrofu' sa inkubiranjem...nabavio tj. dao mi kolega da nasadim ona famozna zelena jaja...od 39 kolko ih bilo u inkubatoru, svega na kraju 11 izašlo van, od tih 11 sad živih 9 pilića...ne znam gdje griješim??? Inkubator nije blizu prozora, udaljen od njega cca možda 3m i nije na dirketnom udaru sunca, temperatura prostorije nije prevelika nikako (prizemlje kuće je u pitanju), možda eventualno da nije premala?jer istu ne grijemo, pošto ju rijetko koristimo...pratim upute koje sam dobio uz inkubator i eto, nikako mi ne uspijeva, na kraju ispada da više struje potrošim nego što mi se isplati inkubirat...
dosadašnja iskustva:
28 jaja od guski- 3 guskice izlegle, sve 3 žive
40 jaja od nesilica + 19 braminih jaja = 59 jaja, od toga 8 braminih pilća izleglo, svi živi
39 zelenih jaja = 11 izvaljalo pilića, ostalo živih 9
inkubator kupljen preko oglasnika krajem svibnja za 610kn, kapacitet 60 jaja, ručni...slijedim upute, no eto, slabo mi ide zasada...nadam se da će biti bolje...
dosadašnja iskustva:
28 jaja od guski- 3 guskice izlegle, sve 3 žive
40 jaja od nesilica + 19 braminih jaja = 59 jaja, od toga 8 braminih pilća izleglo, svi živi
39 zelenih jaja = 11 izvaljalo pilića, ostalo živih 9
inkubator kupljen preko oglasnika krajem svibnja za 610kn, kapacitet 60 jaja, ručni...slijedim upute, no eto, slabo mi ide zasada...nadam se da će biti bolje...