• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Mogu se staviti i 3 ali tebi je dovoljna jedna za tu površinu.Ja 70 jaja grijem sa dvije od 75w.I daj lampiraj ta jaja i pogledaj jel što živo u njima,ako ti je ta od 100 bila tak blizu kak je bojim se da su jaja mrtva

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Verovao ili ne svih 5 se zametnulo. Znaci moracu da okrenem sijalicu na jedan od zidova a sto se ventilatora tice koliko treba da ga udaljim od plafona inkubatora?

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
E slusaj ovako. Danas je 5ti dan inkubacije i sva jaj su ziva unutra. Termostat je bio podesen na 37.8. Danas mi je stigao termostat i kad sam ga stavio unutra na mesto gde su bila jaja pokazivao je temp od 36°. Sad sam termostat postavio na vise od 39°. Da li je moguce da toliko odstupa iako je izgleda temperatura bila dobra cim su se jaja zametnula.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Stavi termometar unutra i onda prilagodi razliku na termostatu.Jer ti ne pokazuje točno.Znači termometar unutra i podešavaj dok ne bude kako treba biti.To ti display laže malo,kao i svaki drugi

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
I vlaznost mi je negde oko 48%. A imam ogromnu posudu sa vodim koja je puna. Sta da radim da povecam vlavu na bar 55%

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Tako je.Posuda ne treba biti velika nego široka i plitka da površina vode za isparavanje bude veća.I kad dolijevaš vodu nemoj lijevati hladnu vodu nego mlaku.Znači uzmi par plastičnih tanjura i postavi dolje na dno sa mlakom vodom i to bi trebalo riješiti problem.Ako imaš na inkubatoru staklo onda se po njemu ravnaj,znači mora biti orošeno.Ako je suho onda ne valja

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Onda stavi više posuda ako ima mjesta.Ako ne upali onda će morati ići grijač i u vodu za održavanje vlage

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Da li da stavim malu sijalicu tj vrh sijalice u vodu. I da je drzim ukljucenu non stop ili da je povezem sa termostatom?

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Mora biti povezana sa termostatom jer i ona isto grije.Skuhat će ti se jaja ako ne spojiš sa termostatom.

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Moze li mi neko slikati svoj inkubator al da nije kapaciteta veceg od 40 jaja. I ako moze dimenzije i neke karakteristike da mi opise. Ovaj je pre mali da bih u njega ugradio sve sto je potrebno

Najnoviji postovi

Na vrh