ja od mojih koka u inkubatoru od 63 što stane unutra (kalimero), izleže se 48-55 komada, ja sam zadovoljan, iako ove godine sam stavio patke, jer bi ih htio držati, niti jedna se nije izlegla.......neznam u čemu je bio problem, al probat ću ponovno u 2 mjesecu staviti, kada počnu nositi, sada je malo kasno........
i još mogu dodati, da jaja, ona u 2 i 3 mjesecu što stavim imaju najveći postotak leženja, neznam zašto je tako, možda nije do jaja, neznam......
sada mi koke slabo nose, dok najviše sam znao imati oko 40-45 jaja dnevno.......i planiram proširiti još malo......
što se terijera tiče, kako sam ga stavio na jedno mjesto, više nemam lisice, koja mi je prije 2,3 godine pokušala odnijeti purana starog godinu dana, pa je samo vrat isčupala jer ga nije mogla odnijeti preko ograde.......
pure sam također legao, zagorske.......prošle godine sam imao oko 100 komada i prodao, jer teško ih je držati, dugo moraju biti unutra zatvorene, a prostor mi treba, dok mislim da su patke ipak bolje i brže napreduju, moram probati.......
ako netko ima dobrih jaja od pataka, od ovih bijelih, nikakvih drugačijih, ja bi uzeo u 2 mj.......