baltazar 3
Član
- Tu od
- 2 Kol 2012
- Poruka
- 167
pozdrav ekipa dali bi mi netko mogao objasniti kako da podesim sijacicu isariju da sije 100 do 110kilograma na psenice na ral stvar je u tome da nismo nikad prije sijali renan pa smo u problemu:madmana:
probaj Bogeca pitati on ima isariu,mada bi trebao povečati normu sjetve za bar 10%pozdrav ekipa dali bi mi netko mogao objasniti kako da podesim sijacicu isariju da sije 100 do 110kilograma na psenice na ral stvar je u tome da nismo nikad prije sijali renan pa smo u problemu:madmana:
Renana 110 kg na ral???
Ja ga sijem i preko 150 kg/ral, čak i do 180 kg.
Obične pšenice tipa Žitarke sijem 190 kg/ral original sjeme, a s tavan 200-220 kg/ral.
probaj Bogeca pitati on ima isariu,mada bi trebao povečati normu sjetve za bar 10%
no sve je to u redu al koja je onda ta fora sa renanom ak je se sadi isto ko i zitarke i ostalih ako svi agronomi kazu da je dovoljno od 100 do 120 kila :scratch
evo vam način kako da naštelujete bilo koju sijačicu bez tabele:a dobro onda cemo stavit 130 kg al opet je treba tak nastelat a nikad nismo sadili nista ispod 200
evo vam način kako da naštelujete bilo koju sijačicu bez tabele:
Izračunajte koju putanju treba pogonski kotač da se posije 1 ar,sa radnom širinom koja je sijačica, iz toga izračunajte koliko puta se okrene kotač da posije 1ar, prostrete najlon,nasipate sjeme i vrtite kotač,kad "iseje" 1ar izmjerite i pomnožite sa 100 i eto sjetvene norme za hektar.