• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a kak bi ja taj sirup inpliciral u kučište , ispod ležaja ?

i da li se to poslje može isprešati van ili treba pikhamer?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pukniti postoji aluminijski prah i par komponenti (prah imam) za rješenje tvog problema koristili tokari u KM-u za popravak alu osovina .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
možda sam trebal objasniti , ležaj je rastukao pola rupe po opsebu u širini ležaja , Dosjed je širi od ležaja
radii se o klipnoj pumpi , montaža je dosta koplicirana ,
znači ne mogu na bilo koji način uprešati/zaljepiti ležajeve a nakon toga uprešati osovinu

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Prah je služil za osvine koje su se okretale u ležajevima do 1 mm zajeđenog .

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Bilo kakva piksa (čelik je problematičan zbog mogućnosti elektro korozije, za broncu ne znam) bu samo ublažila problem. 2-4 mm povećanja promjera nebu bitno smanjilo naprezanje zbog udaraca klipne pumpe.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,492
Pozz, trebam kupiti neku el busilicu za vrtanje sarafa i rupa u drvo i knauf. Znaci nesto najobicnije i najpovoljnije... Na mom podrucju su mi dostupne:
Praktik 500 w 157,00 kn
Verto 500w 199,00 kn
Meta 550w 265,00 kn

Moje pitanje je da li postoji kakva razlika izmedju navedenih ili su sve drzi vodu dok majstori odu...

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Ako je za raditi neki fuš, onda bosch ili makita obavezno.
Za 100eura kupiš dobru i jaku bušilicu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Bilo koja od tih "bušilica" bu odradila taj posel ali problem bu (ako preživi, ako ne bude garancija) kad buš htel samo na kratko nekaj večeg probušiti.
Samo radi toga bi ja ipak kupil nekaj malo jačeg pa nek je i 100-200 kuna skuplje.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,492
Treba mi za jedan posao odraditi, kasnije ce vjerojatno stajati. Planiram ju kao zamjenu za aku koja je na izdahu. Moram ju kupit ubrzo a da ne idem nikud iz svoje provincije najvjer cu uzet ovu meta najskuplju od njih... u prilog im ide mala masa

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Onih 50W ništ ne znači. Ako je samo za taj poslič onda bi ja naj jeftiniju varijantu. Ako izdrži dobro, a ako ne dok ovi riješe garanciju ti imaš luft za još jednu istu takvu dok se ova prva ne vrati s servisa.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
tako mi Bog pomogo nikad više šelnu s šerafcigaro , makar 50 metri na koljenima puzao po cjevasti , nikad više ....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Jesi ga nabil u šapu?
Srečom pa najvjerojatnije u lijevu :(happy):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Da mi je bilo videti izraz face kad se počel omakivati a tebi je u djeliću sekunde bilo jasno gde bu završil. Ajd srećom je završilo tak kak je.
Naj jače su mi te šelne stare koje su sve oguljene od šerafcigera pa nejde gore ni 7 ni 8 gedorica. Ustvari je bedak onaj kaj je gore išel šlicati za šerafciger, ajd još obicni, ali i križni...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Puknuti mesa ima dosta za poravnati rupu na drepangu i ubaci piksu od bronce ili mesinga i tada još to poravnati na mjeru i ubaciti lager.

Najnoviji postovi

Na vrh