• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
10 tona je dost kad trebaš nekaj naprešati, ali bogami kad treba nekaj isprešati s tim si bogec.
Ako se ja ne varam meni je Puknuti zračunal da ja s tlakom kojeg morem nabiti stisnem 20 tona a nekad se dogodi da neke stvari moram prvo milovanom pokrenuti da bi dalje isle prešom.
Možda se ne sečam točno izračuna ali čini mi se da je tak kak sam napisal.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
MUHA oprostite, ovo moram pitati: kam je nestal forumaš Puknuti. Zmislim se da sam mu bil trn u oku dok sam se pojavil na ovom Forumu, ali bože moj, on je bil starosjedilac, ja dotepenec, za njega maltene onak kaj grom z vedroga neba? Gdje je taj forumaš? Kaj je s njim? Da li je dobro? Čime se bavi?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Je moraju bit neki profili, al mora bit i dobro pošvasano to.
Jer nedaj Bog da se kaj zmekne, tj popusti.
Poštovani kolega Kupljenec ,
Profili su uvijek dobro došli, samo svi ih nisu u stanju kvalitetno ih pošvasati.
Možda je malo bolja kombinacija povezivanje profila s "bolcnama" debljeg promjera, pa dok ih dizalica napregne bolcne se budu teže na smik odrezale, prije budu svi varovi popucali. Moje skromno mišljenje na temelju prakse.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Poštovani kolega Kupljenec ,
Profili su uvijek dobro došli, samo svi ih nisu u stanju kvalitetno ih pošvasati.
Možda je malo bolja kombinacija povezivanje profila s "bolcnama" debljeg promjera, pa dok ih dizalica napregne bolcne se budu teže na smik odrezale, prije budu svi varovi popucali. Moje skromno mišljenje na temelju prakse.
Definitivno najbolje preše. Em su čvrste, em se daju štelati za razne prihvate dužina (y)

Sad imam novu parolu.
Bolcni na smik, daska u okomitom i žena u vodoravnom položaju.... neuništivo

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
MUHA oprostite, ovo moram pitati: kam je nestal forumaš Puknuti. Zmislim se da sam mu bil trn u oku dok sam se pojavil na ovom Forumu, ali bože moj, on je bil starosjedilac, ja dotepenec, za njega maltene onak kaj grom z vedroga neba? Gdje je taj forumaš? Kaj je s njim? Da li je dobro? Čime se bavi?
Kak ono podravci vele, dišel je v pemziju kaj se ovog foruma dotikavle, nažalost.

Neki dan smo se čuli brzoglasom, usporil koronac naše deuženje, dobro je, bavi se poslom kojim se i prije bavil jedino kaj je malko stariji.
I sve vas pozdravlja :giggle:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kak ono podravci vele, dišel je v pemziju kaj se ovog foruma dotikavle, nažalost.

Neki dan smo se čuli brzoglasom, usporil koronac naše deuženje, dobro je, bavi se poslom kojim se i prije bavil jedino kaj je malko stariji.
I sve vas pozdravlja :giggle:
MUHA, osobno smatram da je šteta kaj g. Puknuti više nije htel biti aktivan. Moje i njegove misli i ideje su malo kad bile iste valne dužine, ali to cijenim, to poštujem i to je generator napretka uma i razmišljanja. Nadam se da nije imao izravan dodir s koronom, a ujedno želim mu da mu se nikada to niti ne dogodi. Nemam pojma čime se gospodin bavi, ali je njegovo mjesto na ovom forumu ostalo prazno, za moj pojam šteta.

Ako mogu "molim Vas" prenesite mu srdačan i iskren pozdrav.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Forum bi trebal tome i služiti da se najdu dve usijane glave različitog misljenja i da se zakrve javno da bi onda neka treča osoba to pročitala hladne glave i napravila po svom nakon kaj usporedi dva različita misljenja.
Ko je u pravu ionak nije bitno jer kal veliš sam, to je generator napredka.....

I za mene je to njegovo mjesto jako upražnjeno ali to je bila njegova odluka a svako od nas je barem na forumu svoga tijela gospodar i bira svoj put.

Pozdrav bum mu prenesel prvom prilikom kad se čujem s njim, ili bum mu linkal post pa nek čita.
Hvala u njegovo ime.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Tako nekako bu izgledala, jedino bude dizalica išla, osim ako se što ne promjeni. Pokušao sam ove godine nešto preko kalača stisnuti al je pre brz i skoro sam si prste slomil.
Pa to je preša, samo se glava odšerafi i metne drugi alat!
Posebno imam ručnu hidrauličnu pumpu i ne samo za prešu.

DSC_0846.JPG

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Dizalica se bez brige prepravi u pumpu, samo se izbaci cilindar koji diže a prostor se koristi kao rezervar ulja, naravno, ako je dovoljna količina ulja za cilindar koji ugradimo na prešu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kaj primiš v ruku to pukne? :hahah:
Ti zgledi hoćeš, sad kad na forumu više nema puknutog, da tebe zovemo puknuti. :unsure: Ne mere, Moreš biti samo "strgani" kak i kladivec. :hahah::hahah::hahah:

Najnoviji postovi

Na vrh