• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Kolko sam malo gledao zapravo nista nije alternativa za Milwaukee FHIWF34 jer on ima preko 2000 Nm udarne sile odvijanja, najblize su Hazet koji isto ima 3/4 prihvat, Dewalt 1/2, oni su slabiji za nekih 500 Nm, a nije neka razlika u cijeni, deklarirani su na vijke do M20, a Milwaukee do M33.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Milki sa ebay iz njemačke sad 435 eura sa dostavom u nekoj njihovoj trgovini, e sad jel to stalno ili trenutno na popustu ?! Kod nas su oko 4000+pdv.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Preporuke za hidrauličke preše? Znači nikaj pretjerano. Samogradnja normalno. 😃🔧
Rušt bi iskoristil od stare preše za grozdje, malo pojačam, složim stol nekakav i to bi bilo to. Kaj od hidraulike koristiti? Imam pumpu i rezervar od kombajna zmaj 131. Kojih dimenzija cilindar nabaviti?
Napomena: samo jednofazna struja dolazi v obzir.
Ili da običnu hidrauličnu dizalicu montiram na rušt? 🤔

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
I meni je u planu ovu zimu ići slagat prešu, kopirao bih originalnu 30 tonsku, jedino mislim da ću staviti dizalicu umjesto cilindra, vjerojatno će ispast jeftinije. Imam ja jedan cilindar za takvu prešu jer se meni ne isplati kupovati pumpa i razvodnik za to pa bi mogli nešto iskombinirati.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Dizalica je spora jedino. Al je opet najjeftinija opcija..
Pumpu i rezervar imam. Cilinder mogu jeftino nabavit. Željezo imam nekaj za pojačanja. Trebala bi mi komanda (40litri)? i pitanje koji motor bi to vrtel (1,5kw)?
Na zmaju je bila prek remena. Dal tak koristit ili deti lanca? 🤔

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Milki sa ebay iz njemačke sad 435 eura sa dostavom u nekoj njihovoj trgovini, e sad jel to stalno ili trenutno na popustu ?! Kod nas su oko 4000+pdv.
4330 s pdvom sam platio u tid-extra

Danas sam malo rezuckao s PS, pravio nekakvo loziste. Rezna ploca blueshark, za sad odlicna. Baterija je ostala na zelenom.

IMG_20201221_161319_9.jpg

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Tako nekako bu izgledala, jedino bude dizalica išla, osim ako se što ne promjeni. Pokušao sam ove godine nešto preko kalača stisnuti al je pre brz i skoro sam si prste slomil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Preša za nekaj stisnuti i mora biti ručna da bi bila precizna jer ove na motor mogu samo stetu napraviti.
Ili na špindlu, te su možda još i preciznije.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dobro je g. MUHA napisal, za neke precizne stvari je najbolje da preša bude ručna.

Napomena, tko ne želi ne mora ovaj nastavak čitati:
(Ja sam tamo godine 2000., radi potrebe kolega i Kluba napravil prešu na temelju snage dizalice. Pomogli su mi kolege s posla, bez njih bi ja bil "0", napravili su mi na strojevima precizne "segmente", vodilice itd. Na toj smo preši spigali 3 kom rolbara - zaštitna kaveza za trkače aute školjkaše, a iza toga je napravljeno još 8 kom rolbara i šasija za nazovimo offroad buggy, jer ako sad napišem točno po FIA specifikaciji me ionak ne budete baš nikaj razmeli :). Prešale su se bešavne cijevi sa atestima i certifikatima, a krajnji rezultat je bil, da niti nakon puno prevrtanja kroz skoro 7 godina utrkivanja, mnogih okretanja na krov itd, niti jedan naš kolega trkač za volanom, član našega kluba, nije imao niti jednu ogrebotinu. Nakon cca 10 let se moja preša vrnula v moju garažu, bez dizalice i bez nekih segmenata, ali nema veze, ona je svoj zadatak odradila - vrhunski.)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
VŽ, ali nitko od mojih više ne vozi. Čak je i naš autodrom zapušten, devastiran i uništen. Zemljište za stazu smo dobili od Grada na 10 godina...

Prije su nas svi oko nas zajebavali da se tateki igraju s autima, sad bi rekli da se dedeki igraju - ne bi imalo smisla zar ne :hahah:

Ja nisam vozio, vozili su moji kolege.

Ja sam aktivno surađivao u pripremama automobila, odnosno u izradama, konkretno sam se bavio tamo gdje je kolegama trebalo strujom automobila.
Nekako me uvijek dopalo da sam odrađivao poslove "glavnog organizatora", dakle katica za sve, od pripreme pravilnika, pripreme autodroma, provođenja utrka do pospreme 😖 svega, iza svih. Za jednu je utrku ako dobro pamtim trebalo biti angažirano cca 114 radnih mjesta, uvijek smo to odradili sa stotinjak ljudi. Bila je to uvijek velika briga - ali sada su zato ostale prelijepe uspomene.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Znam da se nebuju neki zmenom složili ali moram reć da se sa prešom nemreju na terenu lagari prešat, zato je tu dobar čekić i mesingana cijev puna za nabijati, i iskreno taj način me nikad nije iznevjeril.

Najnoviji postovi

Na vrh