• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nije alat, nego kao nekakvo pokrivalo (jednokratno), ali nije ni to. Drva pokrivam sa ceradom (koja je dotrajala) i u više manjih djelova je. Tako da ne stigne pokriti cijelu hrpu drva. Tako da sam prethodne zime još preko svega pokrio sa najlonom (koji je trajao) jednu sezonu.
Ove sam godine kupio ovo pokrivalo iz Lidla (nekih 70 kn), i do pred cca jedan mjesec i pol pokrio hrpu, i to ispod pobacao dijelove cerade (da ova ne dođe direkt na drva).
Ali se već počela raspadati (sama od sebe). :mad: Ovako zelena ljepše izgleda, ustvari izgledala je onog dana kad sam je postavio.
IMG_20201214_100328[1].jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Sličnog, manjeg, sklopivog, sam kupil u Lidlu za 100kn. Otplatil mi se...

Prijetil sam u Lidlu samo sklopivog za 222 kn, a to mi je preskupo. Ak bu ponovno tih za 100 kn, mogel bi kupiti. Koliko je visok i koliki su kotačići?

Mehaničarska ležaljka-stolac.jpg

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Dali netko ima iskustva s ovom aku bušilicom, na akciji je i idu uz nju 3 baterije, ima brushless motor, metalnu glavu:

Nikako ne mogu dočekati crni Parkside Performance accu bušilicu pa bih uzeo ovu.

Isto tako molio bih preporuku za neku aku bušilicu do cca 1500 kn.

Posljednje uređivanje:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Svaki posel se more napraviti s priručnim alatom, ali tu se ipak piše koji najbolje odgovara za koji posel. 😉
Meni je samo žal kaj nije i za 0,5. :hahah:
Znas kako se kaze, improvizacija je majka opstanka. Vecina nas zna sta je za sta i sta je kvalitetno ali svi mi prema potrebama i proracunu pokusavamo izabrat ono najbolje za nas.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Prva pomoć na terenu 🛠️

Prva i prava.
Legneš pod kamion, zavezes ruke za kardan i odmoriš se vuru ili dve. Svi budu mislili da nekaj radiš ;)

Vidim danas je i Wurth, stradal?
Tebe treba zaposliti u tvornici alata kao testera. Taj kojeg ti ne strgaš nije za tržište jer taj je za više generacija 🤭

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dužan sam ti pijaču za ovo kaj si rekel za kardan😉🍺je i to dva komada Wurtha, ali opet ono kak si rekel jučer ili koji dan, ak alat stoji zapakiran doma nebu se potrgal, a sad je ovo zimsko vreme kad je kvarova više nek celo leto, i takav posel je kaj je sve zapečeno, ili zahrđano, i puca kaj got primeš. A o rukama da ne govorim kak su zdrapane 😊pa laj ti sve kaplje po licu, iza vrata😊

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
@aag14v,
Ne znam točno za taj model, no na poslu koristimo Bosch 18VBL bušilice, samo s 4Ah baterijama. Nema im prigovora.

Crni Parkside Performance trebalo bi biti u prvom ili drugom tjednu siječnja, kao i prošle godine ;)
Trebalo je biti u Slo početkom prosinca, pa su otkazali (radi navale u trgovine). Valjda ne bu pri nama takav slučaj.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Dali netko ima iskustva s ovom aku bušilicom, na akciji je i idu uz nju 3 baterije, ima brushless motor, metalnu glavu:

Nikako ne mogu dočekati crni Parkside Performance accu bušilicu pa bih uzeo ovu.

Isto tako molio bih preporuku za neku aku bušilicu do cca 1500 kn.
Od ljeta ju koristimo na poslu, prva liga, ima metalni borfuter i prihvat 13mm....za sad same pohvale

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Samo mala napomena:
Kolega s posla ima Parkside Performance bušilicu (kakva je i moja) i žalil se da je slaba u usporedbi s Boschovom (s posla, s 4 Ah baterijama).
Onda sam mu dal 4Ah bateriju i nije mogel vjerovati kolika je razlika, a štel ju je vrnuti.
Naime, iako mi se više sviđaju baterije od 2Ah na crnoj bušilici (manje se, lakše i praktičnije), ponekad (bolje reći - rijetko) koristim i 4Ah (imam po 3 kom od svakih).
Ako nekome treba puna snaga, nek svakak kupi bar jednu 4Ah bateriju.

@aag14v , umjesto tri baterije na onoj Boschovoj, ja bi radije jednu od 2Ah (opća upotreba) i jednu od 4Ah (zahtjevna upotreba).

Da se razumijemo, Bosch je sigurno bolja bušilica, ali je skoro dvaput skuplja od crnog Parkside-a. Zgodno je i kaj je malo manja.
Po zadnjoj cijeni (platil sam ju 699kn+129kn druga baterija) košta me 828kn i (po meni) vrijedi svake lipe.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
AEG, bez sumnje, spada u dobru klasu alata, no ta nije usporediva s dvije prije navedene.
Ima bar dvaput manji moment, i baterije dvaput manjeg kapaciteta, nema motor bez četkica, i ima plastični borfuter do 10mm (ove dvije imaju do 13mm)..
Uz to, premala joj je viša brzina.

Posljednje uređivanje:

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Vjerojatno ću je ueti sutra, moram je otići pogledati ako mi se svidi uzimam, na akciji je i cijena je povoljna. Probat ću pitati dali bi mi zamjenili dve baterije od 2Ah za jednu od 5 iako to sumnjam...

Mislim da to neće ići pa ću pokušat prodati jednu pa kasnije dodati nešto love i uzeti jednu od 5 Ah.

Na staroj Parkside performance sam imao baterije 4.5 Ah i mogu reći da to traje i traje....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nije riječ samo o duljini rada, već o snazi same bušilice.
Da, sama bušilica i nije toliko "gladna" koliko neki drugi strojevi. Kutna brusilica ili pogotovo udarni zatezač, npr.

Stara Makita je imala 2 baterije po 1,3Ah i nikad se nije dogodilo da sam ispraznil jednu a da druga već nije bila puna. Dakle, za bušilicu su dosta 2x2Ah, ako nemaš bušenje velikih promjera ili šarafljenje dugih šarafa.

A z brusilicom, da intenzivno radim, trebal bi tri baterije po 4Ah, s tim da bi jedna radila, druga čekala, a treća bila na punjaču. Do sad koristim dvije i to je uglavnom dosta, jer imam brusilice "na žicu" za rezervu.

Velim, ta Boschova je sigurno kvalitetnija od crnog PS-a, no ni ova nije igračka, koliko god to njezino ime govori. Originalna Röhm glava na njoj sigurno nije "dašak" luksuza, već glava s kojom možeš stegnuti ono kaj ona može vrtiti.

Najnoviji postovi

Na vrh