Ekipa vidim da naši kolege trgaju alate sve u šesnaest. Ili su ti alati suviše slabi, ili su kolege suviše jaki muži
.
Napominjem da želim napisati, rekli budu neki kolege novi "esej" o nečemu što nije klasični ALAT, onako u bukvalnom smislu, ali je za mene pod istim znakom jednakosti, jer je to moj radni reflektor iznad panka i šrauštuka u garaži, bez njega sam manje ili više "čorav", niti naočale ne pomažu, ako nema dovoljno svjetla.
Dopustite mi da se osvrnem na "ne kvalitetu" i "suviše kratku trajnost" LED reflektora HR proizvodnje, firme iz ZG. Odustajem da ih imenujem, ionako im nije lako.
Naime prvi taj LED reflektor sam kupio u trgovini PEVEC, 25.11.2018. Radio je cca 4 mjeseca s povremenim paljenjem, ako mi je trebalo jako radno svjetlo pred večer ili na večer. Reklamirao sam ga, sin ga je odnio u ZG proizvođaču i dali su mi drugi.
Taj drugi je radio cca 7-8 mjeseci i opet je i on krepao. Obzirom da sam našao baš original račun, otišao sam s njim u trgovinu Pevec gdje sam ga kupio. Bez problema su preuzeli pokvareni reflektor i dali mi drugi istog tipa, novi.
Prije dva tri tjedna sam skužio da je i tome crkla polovica LED-ica. Nisam reagirao, a sada sam skužio da je i taman garancija istekla.
NE NISAM IMAO NAMJERU TRAŽITI JOŠ JEDAN LED REFLEKTOR!
Ali zaista sam žalostan, da nismo u stanju u HR napraviti nešto što bi izduralo makar garancijski rok od 24 mjeseca, a kamoli reklamirani radni vijek 25000 radnih sati. Da sam ga držao upaljenim non stop, od dana kupovine do danas bilo bi to cca 18000 radnih sati. Naravno da je taj reflektor radio samo po sat dva na tjedan, maksimalno, zato me još više sram, kao građanina HR da ne znamo više napraviti običnu žarulju, a kamoli LED reflektor. A tako se znamo kur*iti MI HRVATI !!! I dok se sjetim onih predizbornih parola "samo sposobni" moram se zapitati, za što smo to mi zapravo sada sposobni?
Vi mi slobodno sad recite, kao što mi je tamo 1985. rekao šef odjelenja
"je*eš majstora, koji nije u stanju popraviti jednu sijalicu", jer bilo mu je suviše dugo čekati, da uzme auto iz radiona i ode s njim "na probu" do prve krčme, da se do kraja nalije 😖 Ne budem se ja na Vas ljutio, ali ovakva spoznaja ne kvalitete i ne sposobnosti me boli "u duši i mozgu".