• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Na stranici lidl.de pišu da je tvoj model problematičan na niskim temperaturama - ne radi... Dok se ugrije na sobnu temp. bude sve ok...
Noćas u autu ostavljeni multitool i bušilica, skup s baterijama.
- Bušilica nije krenula
- Multitool je krenul i stal nakon sekunde

Zamijenil sam im baterije s onom s brusilice, koja je ostala u radioni i opet nisu krenuli.
Brusilica je krenula s obje "ohlađene" baterije.

Nakon par sati u negrijanoj radioni oba alata proradila su bez problema.
Sutra budem isprobal brussilicu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ekipa vidim da naši kolege trgaju alate sve u šesnaest. Ili su ti alati suviše slabi, ili su kolege suviše jaki muži :).

Napominjem da želim napisati, rekli budu neki kolege novi "esej" o nečemu što nije klasični ALAT, onako u bukvalnom smislu, ali je za mene pod istim znakom jednakosti, jer je to moj radni reflektor iznad panka i šrauštuka u garaži, bez njega sam manje ili više "čorav", niti naočale ne pomažu, ako nema dovoljno svjetla.

Dopustite mi da se osvrnem na "ne kvalitetu" i "suviše kratku trajnost" LED reflektora HR proizvodnje, firme iz ZG. Odustajem da ih imenujem, ionako im nije lako.

Naime prvi taj LED reflektor sam kupio u trgovini PEVEC, 25.11.2018. Radio je cca 4 mjeseca s povremenim paljenjem, ako mi je trebalo jako radno svjetlo pred večer ili na večer. Reklamirao sam ga, sin ga je odnio u ZG proizvođaču i dali su mi drugi.

Taj drugi je radio cca 7-8 mjeseci i opet je i on krepao. Obzirom da sam našao baš original račun, otišao sam s njim u trgovinu Pevec gdje sam ga kupio. Bez problema su preuzeli pokvareni reflektor i dali mi drugi istog tipa, novi.

Prije dva tri tjedna sam skužio da je i tome crkla polovica LED-ica. Nisam reagirao, a sada sam skužio da je i taman garancija istekla.
NE NISAM IMAO NAMJERU TRAŽITI JOŠ JEDAN LED REFLEKTOR!
Ali zaista sam žalostan, da nismo u stanju u HR napraviti nešto što bi izduralo makar garancijski rok od 24 mjeseca, a kamoli reklamirani radni vijek 25000 radnih sati. Da sam ga držao upaljenim non stop, od dana kupovine do danas bilo bi to cca 18000 radnih sati. Naravno da je taj reflektor radio samo po sat dva na tjedan, maksimalno, zato me još više sram, kao građanina HR da ne znamo više napraviti običnu žarulju, a kamoli LED reflektor. A tako se znamo kur*iti MI HRVATI !!! I dok se sjetim onih predizbornih parola "samo sposobni" moram se zapitati, za što smo to mi zapravo sada sposobni?

Vi mi slobodno sad recite, kao što mi je tamo 1985. rekao šef odjelenja "je*eš majstora, koji nije u stanju popraviti jednu sijalicu", jer bilo mu je suviše dugo čekati, da uzme auto iz radiona i ode s njim "na probu" do prve krčme, da se do kraja nalije 😖 Ne budem se ja na Vas ljutio, ali ovakva spoznaja ne kvalitete i ne sposobnosti me boli "u duši i mozgu".

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Slažem se sa svim napisanim, stavku radni vijek bilo bi bolje da izbace sa pakiranja ili smanje za jednu nulu, i onda je upitno da li će toliko raditi. Ne znam kako je kod forumaša ali meni te žarulje dosta krepavaju, nisam baš zadovoljan s tim led svjetlima. Najgore je to da je mene sram ići reklamirat u dućan, pa u dvije godine garancije na istom mjestu krepaju po nekoliko puta, a ne koristim ih baš pretjerano puno.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Ekipa vidim da naši kolege trgaju alate sve u šesnaest. Ili su ti alati suviše slabi, ili su kolege suviše jaki muži :).
Gospon, ni ti palo na pamet da su sada takvi dani! :hahah:

A sa tim LED sranjem sam davno imao isti problem, kao što si opisao i odustao od njih.
Obična, onakva kakva piliće greje ili halogrna, čak ni fluorescentna!

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Na bivšem poslu gazda kupil comel reflektor 50w svjetlil je možda 50 dana po 8 sati dnevno i rikavela. Ja sam ga uzel iz smeča kupil na ebay-u ledicu i evo još malo 3 godine svaki dan po cca 4 sata svjetli.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Noćas u autu ostavljeni multitool i bušilica, skup s baterijama.
- Bušilica nije krenula
- Multitool je krenul i stal nakon sekunde

Zamijenil sam im baterije s onom s brusilice, koja je ostala u radioni i opet nisu krenuli.
Brusilica je krenula s obje "ohlađene" baterije.

Nakon par sati u negrijanoj radioni oba alata proradila su bez problema.
Sutra budem isprobal brussilicu.
Očito je to problem o kojem pričaju na njemačkoj stranici od lidla.

Ja sam ostavio onaj stariji model Parkside u negrijanoj radioni gdje je temperatura blizu nuli ujutro i radila je dobro. Ona ima starijij model Performance baterije 20V, 4.5 Ah i s njom nema problema.

Danas sam uzeo Bosch GSR 18V50

Oprema:
- 3 baterije kapaciteta 2 Ah, 18 V,
- metalna glava
- motor bez četkica
- L boxx

Na prvu djeluje odlično, iznenadilo me LED osvijetljenje koje je vrhunsko i stvarno ima svoju svrhu. Na Parkside performance je ono dosta slabo u odnosu na ovu bušilicu.

Ostalo je više manje slično, nisam je još probao u radu.

Prilozi

• Screenshot_20201217-174222.jpg
    Screenshot_20201217-174222.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 32
  • IMG_20201217_142719.jpg
    IMG_20201217_142719.jpg
    44.6 KB · Pregleda: 32
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nekak mi izgleda čudno, debelo, na slici.

Evo, brusilica se hladi, pa budem sutra ujutro videl.
Onaj Slovak (for work and fun) je testiral novi model PS brusiliice. Ni ona ne radi na hladnom.
Meni to, iskreno, i nije neki problem.
Probaj ovu bušilicu ohladiti, pa da vidimo.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Parkside bušilicu više nemam kod sebe...
Zato sam i kupio ovu. Izgleda čudno na slici zbog kuta slikanja.
Inače dobro leži u ruci možda čak i bolje od crne Parkside.
Zbog manje baterije je kompaktinija

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Na prvu djeluje odlično, iznenadilo me LED osvijetljenje koje je vrhunsko i stvarno ima svoju svrhu. Na Parkside performance je ono dosta slabo u odnosu na ovu bušilicu.
A vidiš, ja na poslu dosta s aluminijem radim, i kad trebam nekaj izbušiti onda mi odbljesak tuče drito u oči. Tak da je puno puta prst na LED-eku. 😅

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
ZGseljak na ovoj je stvarno jako svijetlo...

Znači zadovoljni ste na poslu s takvom ? Meni se čini stvarno odlična... Vidjet ćemo kak će se pokazati :D!

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
ZGseljak na ovoj je stvarno jako svijetlo...

Znači zadovoljni ste na poslu s takvom ? Meni se čini stvarno odlična... Vidjet ćemo kak će se pokazati :D!
Jako zadovoljan, posebno mi se dopada balans težine. Možeš cijeli dan raditi s njom.
Koliko jos dugo nakon pustanje tipke svjetli ledica? Na bosch i crnoj parkside?
E sad da me ubiješ ne znam....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Na PS nekih 3...4 sekunde.

Imal sam tu Boschovu danas u rukama. Stvarno izgleda bolje uživo i leži dobro u ruci. I vrlo je kratka.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Pitanje, jel ima neka alternativa Milwaukee-u što se tiće udarnog odvijača, ali jeftinija?

Najnoviji postovi

Na vrh