• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

markomarkovic

Novi član
Tu od
1 Velj 2021
Poruka
2
Pozdrav!
Zanima me je li neko imao iskustva s nasadnim kljucevima Hoegert i Gedore red.Cijene oba brenda su identicne.
Ako mi neko moze pomoci u odluci koji set da uzmem bio bih zahvalan.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja koristim Gedore alat, ali kad nekaj potrgam, kad se nekaj skrši uzmem gedore red, kaj se tiče alata limitiram si sa nekim stvarima, nemaju sve u ponudi, i kaje najgore kad bi nekaj kupil kod nas mislim nemremš za keš, jer postoji samo veleprodaja. Uglavnom to je alat za doma čisto ok, al za neku profi upotrebu nije, evo ja baš danas kupil kirner gedore red.

E sad opet kaj bi ti sve kupil moraš vidjet kolko ti se ispati to sve.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
E to su flexi.. Dok sam bil na praksi sam takvi su bili v firmi. I oni mali isto iskra KB69. Njima se kučište na pol da rastepsti, statora zamjeniš za 5 minut🔧🔧

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Jutros bio kod lokalnog tokara, i našao sam jedan zanimljiv predmet kojeg je napravio. Evo o čemu se radi, bušilica na kojoj je odrađeno slijedeće . Ovo je sito za extruder (kojim su se radili brizgani proizvodi). Sito promjera 60 mm, debljine 19 mm. Pošto je taj extruder radio sa regeneratom (PVC), koji nije bio čist kao granulat (iz Petrokemije). Događalo se da su prijašnja sita propuštala nečistoće u regeneratu i isto tako ih je puž oštećivao prilikom začepljenja. Rupe na prethodnim sitima bile su od 1 mm. Zbog tih problema tokar je napravio ovo sito (koje vidite na slici). Znači sitio je promjera 60 mm debljine 19 mm, rupe su izbušene od 0,9 mm na ovoj bušilici. Ima ih koliko sam na brzinu prebrojiti cca 900. Ostalo je nekoliko slomljenih borera unutra, cca 4 - 5, koliko se vid na slikama rupe nisu vidljive (skroz), jer je u njima ostala plastika (PVC). Po pričanju tokara koji je to radio prije nekih četedesetak godina, bilo mi je potrebno 42 sata (efektivno) na bušilici za izbušiti tih cca 900 rupica, naravno tu spada i oštrenje borera.

Ovdje se je počinjalo bušiti:
IMG_20210203_100204[1].jpg

Izlazna strana:
IMG_20210203_100204[1].jpg

Još jedna slika bočno:
IMG_20210203_100342[1].jpg

Ovo je bušilica s kojom je izvršen taj posao:
IMG_20210203_102009[1].jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
(y) A probaj danas nagovoriti nekoga da ti izbuši novu šajbu za flajšmašinu (stroj za mljevenje mesa), ma poslao te bude "znaš kamo". Taj je nekad bio jako strpljiv majstor.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
I dan danas je strpljiv, iako broji nekih 75 proljeća, pomalo još nešto malo tokari.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Gdje i koja kolica sa alatom kupit, a da nisu supergoldy ili da ne kostaju 20ak tisuca?
Gledam kod Tokica Hazet i Vigor(nikad cuo) i SW Stahl, cuo ali ne znam kakvi su.
Intercars drzi Toptul, cini mi se ok alat ali ne znam cijene ,cak ni na akcijske letke ne pisu. Unior nebih... Na internetu bas nikakve ponude nema osim hrpe bofl robe.

Najnoviji postovi

Na vrh