• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Iz osobnog iskustva znam da obicno ako ti nekaj ikad i zatreba negde, toga uglavnom sa sobom nemaš
To je istina 100%
Meni jedanput u Šibeniku skočila poluosovina van iz kinetičkog, i kaj sad? 2 vure ujutro, a moram u 7 bit u Zg-u na poslu,. A bil sa jednom curom, i taman da bum ju vozil doma policija kuca na prozor, jer sam stal u neku jednosmjernu ulicu, a na autu nemam ručne, 😊vele mi da otvorim gepek, a ja nemrem van iz auta da auto ne prejde, ja velim policajcu da mi doda kamen, a curi velim skidaj gaće. Niko nije znal kaj ja sad fantaziram i svi se smijali, reko no daj skini gaće kaj se smiješ, a vi mi dodajte kamen da mogu stavit pod kotač. I da mi kamen, ja stavim i sve pogle i ajde niš mi nije rekel nek me pital kak sam došel u Šibenik sa neispravnim autom, a reko mladost ludost. Oni prešli a cura skinula gaće i ja ih potrgal i zel gumu van, i ljepo namotal na poluosobinu i na homokinetički i tak se dopeljal u Zg, i nije mi pala nigde van, malo sam polako motal anšlak i bilo sve kak mora biti, a kasnije popodne to raskopal doma i del novi osigurač na poluosovinu. 😊Da sam neznam kaj imal nebi mi niš pomoglo osim gaća od cure. 🤭

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Znam da su ženske najlonke skidale za pogon vodene pumpe, ali ako je tebi uspelo s gumom od gača zavezati kinetički i pokrenuti auto svaka čast.
Daj malo pobliže objasni gde si i kaj s njom povezal?

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Za 800 kuna od Uniora nemreš kupiti garnituru pol cola nasadnih ključeva, a ovdje ima više alata pa zato pitam.

A baš bi se mogel počastiti s onakvim koferom kaj je čekič u njemu. Da mi se vozi u bunkeru za hitne intervencije.
Daj link na dučan da vidim kolko košta.
Muha taj crveni alat nema veze s Gedore-om. Gedore RED alat je do nedavno nosio ime Carolus,
pa su u Gedoreou zbog marketinga osimilisli Gedore Red.
Firmu Carolus kupio gedore pred cca 25-30 godina.
Imam Unior Gedore iz 90-tih godina - crna ručka račne i par nastavaka Carolus.

Unior koji ja imam je bolji barem duplo a sigurno i više od Gedore Red alata, za današnji ne znam...

Unior gedore se rade u slovneniji a Gedore RED njemačke nije vidjelo !!!

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
272
Ja imam toptul sve ali stigao iz Rusije prije 10 godina.
Lokalni mehaničar jednom vidio da na 27 okasti na matici a na 1vilici nataknuta cjev cca 1 metar i ja od 108kg. Prvi komentar je bio gdje se može to nabavit

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Muha taj crveni alat nema veze s Gedore-om. Gedore RED alat je do nedavno nosio ime Carolus,
pa su u Gedoreou zbog marketinga osimilisli Gedore Red.
Firmu Carolus kupio gedore pred cca 25-30 godina.
Imam Unior Gedore iz 90-tih godina - crna ručka račne i par nastavaka Carolus.

Unior koji ja imam je bolji barem duplo a sigurno i više od Gedore Red alata, za današnji ne znam...

Unior gedore se rade u slovneniji a Gedore RED njemačke nije vidjelo !!!
Meni je jasno da za tih 800 kuna nemreš kupiti tolku količinu nasadnih ključeva. Zato mi to i nije bilo jasno.

Ja koristim svakodnevno Unior alat, ne mogu reči da se ništ od njega nije poderalo kroz te sve godine ali meni boljeg ne treba i zadovoljan sam s njim.
Naravno, večina alata je iz onog stolječa osim koje gedore 13, 17 i 19, a tak i okasto viličastih ključeva i koji okasti ako je stradal od silovanja pa se savinul. Ne pamtim da mi je koji ključ pukel.
Poderala se račna, pukel koji kvadrat na T komadu ili polugi i to je sve. Naravno, cjev je slomila, ruka ne.
Jedino s čim borbu vodim su šerafcigeri od Uniora, godišnje ode barem jedna garnitura a probal sam ih kojekakvih boja i oznaka

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Svaki cigo svoga konja hvali i tu nema ničeg lošeg dok se ne vrijeđaju drugi.
Neke ljude ne treba shvaćati preveč ozbiljno, ali to im se nažalost lako može negativno vrnuti. Meni je žal kaj kolega ima korona probleme i da ne posjećuje doktore, mislil bih da se šali z nami.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Novi Unior nije loš alat, imam par alata, račna izdržala svakakve torture, jedna velika mana, vade se ručke.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Meni je jasno da za tih 800 kuna nemreš kupiti tolku količinu nasadnih ključeva. Zato mi to i nije bilo jasno.

Ja koristim svakodnevno Unior alat, ne mogu reči da se ništ od njega nije poderalo kroz te sve godine ali meni boljeg ne treba i zadovoljan sam s njim.
Naravno, večina alata je iz onog stolječa osim koje gedore 13, 17 i 19, a tak i okasto viličastih ključeva i koji okasti ako je stradal od silovanja pa se savinul. Ne pamtim da mi je koji ključ pukel.
Poderala se račna, pukel koji kvadrat na T komadu ili polugi i to je sve. Naravno, cjev je slomila, ruka ne.
Jedino s čim borbu vodim su šerafcigeri od Uniora, godišnje ode barem jedna garnitura a probal sam ih kojekakvih boja i oznaka
Muha dobre odvijače radi Wiha. Imaju i one pojačane što se mogu udariti i imaju sehskant za pomoč s ključem.

Wera i Felo također imaju dobre odvijače, nešto su skuplji od Uniora ali nije ništa prestrašno, ako se nađu na akciji čak i ne moraju biti skuplji.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Idući četvrtak u Lidlu prodaju aku udarnu šraubu uklj, punjač i bateriju 20 V 4 Ah. Do kojeg promjera vijka može poslužiti? Nije da mi baš treba, ali u istom katalogu ima i aku trimer u koji idu 2 takve baterije pa mi je na pamet pala jedna ideja. Kad bi imal šraubu i trimer s jednim punjačem i dvije baterije, možda bi takav komplet bil zadovoljavajuće iskorišten kod mene. Trimer bi trebal isključivo za ono kaj sad koristim ručnu kosu i škare za šišanje trave oko voćki.
Na trimeru mi se dopada kaj koristi 2x 4Ah baterije pa bi za moje potrebe (oko 0,5 sati rada) vjerojatno izdurale u komadu. No, ponuđeni multifunkcijski trimer mi baš ne odgovara. Lančanu pilu i škare za živicu, kao dodatak trimeru ne trebam i pitanje je vrijede li onda ta 2 alata (šrauba_600 kn i 4 u 1 trimer_1200 kn) te novce? Pogotovo kaj pilu i škare za živicu ne trebam, a moral bi dodatno kupiti najmanje još jednu bateriju 4 Ah.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ja sam ga bil kupil, ali mi se nije dopal. Malo je težak za moj ukus i nije mogel otpustiti kotač na traktoru, pa sam ga vrnul.
Iskreno, ne treba mu kad ima zračnog.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Muha dobre odvijače radi Wiha. Imaju i one pojačane što se mogu udariti i imaju sehskant za pomoč s ključem.

Wera i Felo također imaju dobre odvijače, nešto su skuplji od Uniora ali nije ništa prestrašno, ako se nađu na akciji čak i ne moraju biti skuplji.
Hvala za informaciju.
Čul sam da su dobri ti Wiha, ali kad je večina alata Unior ja bum im to oprostil pa kad se poderu uzmem nove.
A i nekak mi najbolje leže u ruci.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Vrijedi li to te novce?

Ne treba mi za točkove, ali za ovako ostale stvari bi bio korišten. Oko traktora, gdje se može priči sa njim i sve ostalo...

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Imam ga i s njime sam zadovoljan.

Kotač na IMTu može otpustiti, na većem traktoru ne može.
Kasnije dotegnem rukom. Nije nešto previše jak ali je dobra stvar ako je vijak dug ne moraš ručno okretati, već je u sekundi zašarafljen.

Za veće stvari imam CP pneumatski.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ja imam aku udarni za 350kn s fejsa pa je preporod, ma koliko god on nekome izgledao smješno i kao igračka.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
Čitao sam ovu temu, prakticno od prve stranice. Neko je zadovoljan alatima, neko nije... Pa evo nekog mog iskustva.

Nijesam profi majstor,ali kucne poslove gotovo sve zavravam ja. Volim alat, međutim kod nas u CG nema mnogo izbora kao kod vas. Npr, gledam ove slike u LIDL iskreno volio bih da ga otvore i kod nas :LOL:.

E ovako, kupio sam prije nekih 5-6 godina aparat za zavarivanje DECA - prezdovoljan do sada: 1613989824350.png
Imam ugaonu malu brusilicu black and decker, dakle, ono što je ona prošla malo koja je :ROFLMAO: . Dovoljno je reći da sam sa njom kidao šinu :ROFLMAO: . Ističem da i dalje radi odlicno i kida. 1613990234354.png
Dalje, veca ugaona brusilica Graphite sa njom nijesam puno radio, ali prvi utisci su dobri:
1613990319032.png
Prezadovoljan sam sa ubodnom testerom black and decker, nijesam je štedio, rezala je debljinu 25cm...

Takođe imam bušilicu matrix, sve poslove kod kuće sam sa njom završavao evo već joj je 4 godina. Imao sam i aku busulicu iste marke, ali sam je svojom greskom izgorio, do tad je bila ok, medjutim kod njih je glavni problem baterija koja nije nekog kvaliteta, a rezervna se ne isplati kupovati.

Kompresor 24l takodje black and decker - ODLIČAN.

Ima tu još alata mahom hobi, koji licno mene služi veoma dobro, pojedini odlicno! E sad, nadam se da ce ovo mozda nekim hobistima služiti , jer smatram da, nema potrebe placati PROFI alate po 300 eura kojeg neces svakodnevno upotrebljavati, kad za 300 eura mozes kupiti 3-4 hobi alata koja ce te uz redovno odrzavanje sluziti korektno.

PS. primijetio sam VELIKU ozbiljnost u villageru kad su u pitanju aku alati... Razmisljam se za aku srafilicu...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
MUHA gedore red su daleko bolja marka od uniora, mada su daleko limitirali od plavog, ,ali ak treba dokažem ti sa elaboratom iz tvornica, ja ne čitam o alatima, ja snjim delam i imam velikog iskustva. I jedne i druge se delaju u istoj tvornici i plavi i crveni alat, al to ne piše na forumima i netu, al da se ide u tvornice alata vidi se uživo sve. Ja fala Bogu imal sreće pa bil par put i videl de se kaj i kak dela. Evo upravo malo prije bil kod inžinjera iz Gedore, naručil si izbijače.

Na vrh