- I ja si volim kupiti dobar stari alat, ali su mi zaprli staru kramu radi korone.Vecina forumasa hvali neke alate pogotovo nove, ja prednost dajem polovnom koji je poprilicno stariji a time i kvalitetniji. Najveca je mana neznati alat kvalitetno koristit, koje su prave mogucnosti, pa se unisti. Popravci automobila traze vrhunski alat jer su i vijci visoke tvrdoce.Mada se ovde izuzev nekoliko ozbiljnih ljudi sa znanjem komentarisu o alatu ali je upitno koliko sa nim rade i koliko je iskustvo koje pisu. Recimo dosta je elekrticara sa iskustvom ali ko umije naviklovat motor to je prica, a zato mogu da kaz kako mnogo vise znaju i kao, da su znanje stekli znojem a za ozbiljan argument onda kozu kako su pobrkani pojmovi.
- Te sadašnje navale i stihijske kupovine Parkside alata su samo hir i trenutni modni trend, bude to za koje vrijeme splasnulo.
- Alat je alat, bez obzira da li je nov, ili rabljen, polovan, važno da je ispravan i funkcionalan.
- Popravci automobila ti na prvom mjestu traže vrhunsko poznavanje modela, tipa i tehnologije vozila, tada ti alat ne mora biti "skuplji od zlata". Druga je stvar što i dobar majstor želi imati kvalitetan alat, jer je sve to njemu i dobra reklama, ali i solidna štednja, kvalitetan alat se rjeđe mora amortizirati - osim kod našeg kolege forumaša Kupljenca, taj vrag bude i žvakaču strgal, a kako ne bi gedoru ili slično, on ti je naš sileđija u radioni.
- Smiješna ti je usporedba kvalitetnog električara sa poznavanjem premotavanja / viklovanja elektro motora. Ja ti mogu sa kakvim god želiš jamstvom garantirati da niti jedan, pa ni najbolji "vikler" ne bude popravio "struju" na CNC stroju, ili na onim poslovima kojima se recimo koliko ja malo znam o tome bavi naš kolega forumaš ZJ. To što vikler zna premotati motor ti je danas ništa posebno, ali danas biti električar u industrijskom pogonu je "strava i tiha jeza - zajedno". Dok napraviš defektažu kvara - doktoriraš...