• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Pa neznam, možda bi išlo, samo je problem sa vibracijama kad ploča nije u materijalu, treba odmah sa pločom u materijal i onda nema problema.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kod tih tanki šajbi je problem da gube putanju ak se prekida rezanje, trebalo bi kad se krene odrezati skroz, bez da se staje i pogledava kak ide.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne to kupovat.. To niš ne valja.. Samo po vanjskom obodu 2 mm je rezni dio, ostalo papir. Razleti se dok si rekel keks..
Ne bi se složil s tobom. Nisu loše, obzirom na cijenu. Čak se i ne troše prebrzo.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Slikam ja sutra svoje koje su ni poslali.. Očito nešto drugo.. Al znam da je bila cijena 99kn za 50 komada.
Uopće ne reže, onda kad ju stisneš se razleti..
Eto isprike ak su ove s linka dobre, al moje iskustvo je katastrofa.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Možda serija ne valja.
I moje su bile 99kn/50kom.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Kupio ja isto na akciji "Hilti" 30kom za 120kn, kad sam rezao flah od 3cm, 3 se razletile s tim da me treća ošamarila po obrazu, kako sam skinuo tu zadnju pokidanu, tako sam cijeli komplet bacio u kantu. Od tada, samo full zaštitna maska za lice i nikakve no name ploče, Bosch, Wurth, Makita... Čak mi se i onaj Praktik pokazao solidnim, dobio uz njihov fleks.

Uvijek se sjetim slike na koju sam nabasao jednom prilikom...

Pažnja, uznemirijuć sadržaj!

Ok, radi 😂

Kako god, prije me bolila neka stvar šta ću i kako ću, ali sad sve češće sam sebe pitam dali je zdravlje vrijedno uštede od 100kn?!

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ne uvijek, nije baš praktičan u svakoj situaciji, svatko tko koristi brusilicu će se vjerujem složiti sa mnom.

Ali riječ je o kvaliteti odnosno nekvaliteti reznih ploča. Nažalost sve je više tih "Jeftino, a dobro stranica"

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Stitnik mora biti na brusilici. Ja ga skidam samo kada ne mogu s njim raditi, to je rad u kakvoj cijevi ili nesto izmedju dvije cijevi, tesko dostupacno. Ali takvih slucajeva imam malo.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
sjećam se kak je to super kad ti vade komadiće šajbe iz oka...neće ih magnet dignut...:eek:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ovo je šajba koja mi se lani razletila. Ne zato jer je bila jeftina, već zato jer sam skrenul tijekom rezanja sendvič ploče...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Jednom je mojem kolegi na poslu, "šajba" koja se razletjela malo uletjela i "promiješala oko želuca", a kolega je istinski profesionalac. Tko non stop s time radi, taj kad tad i nahebe, tako i on.

Štitnik gore, da ili ne, siguran sam da svima nama to izdiktira "trenutna situacija".

Koja je najbolja "šajba", sve i niti jedna. Nema pravog pravila, nema dobrog savjeta. (Slično: koji je dobar borer / svrdlo, s prvim izbušim preko 600 kom rupa i nije puknuo, stavim novi jer je prvi tupi i "krc", slomim ga na prvom dodiru s predmetom bušenja. I zaključak promatračima bude: ne valja borer, nije istina; neznam bušiti također nije istina, trenutni splet okolnosti i ode k vragu na dar...)

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Par puta sam skinuo štitnik i svaki put sam dobio po prstima tak da mi više ne pada na pamet skidati. Da je neznam šta u pitanju ne skidam štitnik. Šta se tiče ovih šajbi nedavno kupio te jeftine. Jedno pakovanje, čak je bilo i dobro, nisu se previše niti trošile. Drugo pakovanje katastrofa. Neznam jel bi stisnuo ili ju bacio. Čim prislonim da režem savija se.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ovo je šajba koja mi se lani razletila. Ne zato jer je bila jeftina, već zato jer sam skrenul tijekom rezanja sendvič ploče...
Sendvič ploče se režeju sa ručnim cilkularom.
Pa pitaj ak neznaš, kaj se sramiš😉

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Znam, režu se na veliko. A kad trebaš malo popraviti, to je lakše z brusilicom.

Najnoviji postovi

Na vrh