Baš danas su mi dečica stavila zimske gume pa smo debatirali o tom stezanju kotača kilo ključem.Ko ima mogućnost kilo ključem stezati nek steže. I kotače i sve,
I kak se pokazal do sada? Nekakve zamjerke?Predlani sam kupio u intercarsu toptul moment ključ, mislim da je bio oko 500 kuna. Nemam naviku lomiti alat pa valjda bude potrajal.
Ma mene više muči ono kad sam u strahu jel to dost stegnuto, pa onda ja to još malo popravim, pa na kraju "popravim" do kraja...Ti plastični polopci su tak nježno napravljeni da stvarno treba kilo ključ za one kaj nemaju osječaja.
Tam ionak brtvi o ring i dovoljno ga je nježno stegnuti. Ja stežem na osječaj.
Još i nebu pukel na stezanju jer oring se namasti, ali problem je otpustiti ga. Ko i klasični filter ulja kad ga sivonja stegne.
Neznam kak je na kamionima ali na autima sam ja probal i po mome nema potrebe za tim. Kad sam dotezal na istu kilažu nikad se nije dalo ništ dotegnuti, čak ni kad sam pojačal moment na ključu.Da ako su otpušteni. Onda ja na 3 školjca i to je to.
Alu felga je baš škakljiva, može i ne mora se otpustit. Il ak jesu konusni ili ne šerafi.
Nisi me skontal, ne velim da kotače ne treba dotegnuti. Treba ih obavezno nakon 100 kilometara provjeriti za svaki slučaj.Svakak je bolje prekontrolirati i malo dotegnut nego da opadne kotač, evo prijatelju baš danas u Franacuskoj opal, tj 2komada.Ovu noć.
Kad ja stežem tim križnim ključem to je "tu neki moment", a kad to radi neki sivonja............. Vijci točkova nebi trebali da se stežu moment ključem. Proizvođači vozila su dali ključ za stezanje i njegova poluga je dovoljna za zatezanje.
Mislim da je to malo.Kad ja stežem tim križnim ključem to je "tu neki moment", a kad to radi neki sivonja.........
Imam moment ključ i kotače stežem na 5 kgm, tako da svi vijci budu tu negdje opterećeni!