bitćebolje
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Sij 2016
- Poruka
- 740
Kad si mahnit u poslu, polakše kolega gdje je još penzija 😁
Kad si mahnit u poslu, polakše kolega gdje je još penzija 😁
Tu nekaj ne štima u računici. Za muškarce nije ništa mijenjano. Za punu penziju je oduvijek trebalo 65 godina starosti. Za prijevremenu je dosta 60 godina starosti i najmanje 35 godina radnog staža.Si siguran u računicu?
Ja sam nakon 20 godine staža izjavil da sam pol oddelal, a kad ono za godinu, dvije, produžili radni vijek sa 60 na 65 let pa sam opet bil ispod polovice. Zato sam zahvalan onom sdpeovcu (mislim da je Mršić) koji je uvel mogućnost 60 starosti i 41 staža. Tko dela, stvarno se za 40 let nadela, a oni drugi, oni mogu i dulje hodati na posel.
A tebi ako da u ruke mogel bu poslati u Mutu da od toga motiku ili grablje naprave 🤭To ak dene cev gore bu imal žerajzlin kakvog si ti delal🤭
Najmanje 60 godina starosti i 41 godina staža je uvjet za punu penziju. Fala Bogu, uživam ju, a kak dugo bum, samo dragi Bog zna. 65 godina je uvjet za punu, ako je staž barem 15 godina.Tu nekaj ne štima u računici. Za muškarce nije ništa mijenjano. Za punu penziju je oduvijek trebalo 65 godina starosti. Za prijevremenu je dosta 60 godina starosti i najmanje 35 godina radnog staža.
Za Knipex sam se uvjerio da je dobar vec od "cvikcanga" sam kaj se i cijena pozna pogotovo na ovom moment ključuOvako nešto? S Knipexom ne možeš fulati...
KNIPEX moment ključ 1/2˝ 5-50 nm vde | Nasadni ključevi | Ručni alati | Alati i strojevi | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina
Momentni ključ s vanjskim četverokutom, mogućnost prebacivanja Mogućnost prebacivanja za pritezanje lijevih navoja Mogućnost blokiranja položaja momenta sile Vrlo sigurno blokiranje ope...www.ekupi.hr
Zato služi čekić veći il macola da ga rastrese i nulira pritisak između matice i feluge i istovremeno rastrese navoj tako da sa lakoćom ide odvrtanje. Kad čujem da si ti il neko polomio ključ pristupačnom vijku, svašta bi rekao. Cjevasti ključ za matice sa šeširom ili za gole matice istokarena debljina vijka u nekom komadu, nasloniš na maticu i Ana voli milovana, al milovan nevoli Anu.Al tu nebi pomoglo. Ovo je bilo jebački stegnuto.
I meni bi takav neki trebao, onaj moj digitalni je od 40 Nm do 200 Nm.Poštovanje, dobra večer..
Bliži se zamjena guma na motornim vozilima pa bi mi dobro došao moment ključ da ih morem točno adekvatno stegnuti, a i kad moram mjenjat ulje u golfu ima na filteru određena kilaža koju treba poštivati, a i na čepu kartera.
Pa me zanima gdje bi se dal nabaviti neki dobar moment ključ da nije pretjerano skup, a da nije ni neki šrot koji se bude raštimal ili još gore polomil nakon par stezanja jer poznavajući mog oca kaj je moje to je i njegovo 😂😂