• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Obično ne delam takve stvari s cevima, ipak sam ja amater ;)
Meni bu duralo.
To sam siguran da se kod tebe nebu uznojilo.
Hoču ti samo skrenuti pažnju da bez cijevi nebuš bog zna kaj otpustil, a s njom moraš biti oprezan bil ti hobby ili expert mešter ;)
 
  • Like
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,024
Si siguran u računicu?
Ja sam nakon 20 godine staža izjavil da sam pol oddelal, a kad ono za godinu, dvije, produžili radni vijek sa 60 na 65 let pa sam opet bil ispod polovice. Zato sam zahvalan onom sdpeovcu (mislim da je Mršić) koji je uvel mogućnost 60 starosti i 41 staža. Tko dela, stvarno se za 40 let nadela, a oni drugi, oni mogu i dulje hodati na posel.
Tu nekaj ne štima u računici. Za muškarce nije ništa mijenjano. Za punu penziju je oduvijek trebalo 65 godina starosti. Za prijevremenu je dosta 60 godina starosti i najmanje 35 godina radnog staža.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Tu nekaj ne štima u računici. Za muškarce nije ništa mijenjano. Za punu penziju je oduvijek trebalo 65 godina starosti. Za prijevremenu je dosta 60 godina starosti i najmanje 35 godina radnog staža.
Najmanje 60 godina starosti i 41 godina staža je uvjet za punu penziju. Fala Bogu, uživam ju, a kak dugo bum, samo dragi Bog zna. 65 godina je uvjet za punu, ako je staž barem 15 godina.
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,024
e, onda sam ja u zabludi. Za prijevremenu sam siguran jer i ja budem od iduće godine njezin korisnik.
Želim ti da ju dugo koristiš u zdravlju i veselju.
 
  • Like
Reactions: ZJ

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,357
Ovako nešto? S Knipexom ne možeš fulati...

Za Knipex sam se uvjerio da je dobar vec od "cvikcanga" sam kaj se i cijena pozna pogotovo na ovom moment ključu :p
Jel ima ko kakva iskustva s alatima iz ove stranice. Konkretno s moment ključevima ko ovaj sa slike?
Screenshot_20211019-214909.png
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,737
Predlani sam kupio u intercarsu toptul moment ključ, mislim da je bio oko 500 kuna. Nemam naviku lomiti alat pa valjda bude potrajal.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Al tu nebi pomoglo. Ovo je bilo jebački stegnuto.
Zato služi čekić veći il macola da ga rastrese i nulira pritisak između matice i feluge i istovremeno rastrese navoj tako da sa lakoćom ide odvrtanje. Kad čujem da si ti il neko polomio ključ pristupačnom vijku, svašta bi rekao. Cjevasti ključ za matice sa šeširom ili za gole matice istokarena debljina vijka u nekom komadu, nasloniš na maticu i Ana voli milovana, al milovan nevoli Anu.
Vidio sam kako kažeš koliko trošiš sprejeve, na kartone. Badava ih koristite, treba malo prepoznat kako vijak i matica drže. Prenapregnuta vijak-matica neće pustiti nikakvu tečnost kroz navoj, pogotovo kroz metrički, a neće proći tečnost ni između matice i feluge. Sprej služi da podigne koroziju u navoju ako je ima i da pomaže da ne zariba matice.
A šta si uradio sa vijkom, razbio si gedoru, a on je doživio moždani udar nisi ga mijenjao.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
A jesi vidio šta sam napisao? Samo sam to imao za odtezanje, pa nije isto rad na terenu i u radioni. Ili ti mislis da je? Ako imaš jedan ključ na terneu onda i snjim moraš sve napraviti. Druga stvar je radiona kad imaš sve ali sve kaj ti je potrebno za skidat kotač.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Kupljenac, Ti si profesionalni majstor, nemoj da se pravdaš. Teren i slično. Ja sam poznavao majstore iz davnih godina kad su išli na intervencije biciklom, a iza prikolica za alat. Macola je najvažniji alat, i za pregovore oko plaćanja usluge odmah, nema cjenjkanja. Doduše nova era pa je blam da sad neka radiona koja ima dijgnostiku ima čekić.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ne pravedan se već samo kažem, nekad je tako da moraš radit sčim možeš i imaš kod ruke, al iskreno meni je najdraži alat macola i pajser., 🙂
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,701
Poštovanje, dobra večer..
Bliži se zamjena guma na motornim vozilima pa bi mi dobro došao moment ključ da ih morem točno adekvatno stegnuti, a i kad moram mjenjat ulje u golfu ima na filteru određena kilaža koju treba poštivati, a i na čepu kartera.
Pa me zanima gdje bi se dal nabaviti neki dobar moment ključ da nije pretjerano skup, a da nije ni neki šrot koji se bude raštimal ili još gore polomil nakon par stezanja jer poznavajući mog oca kaj je moje to je i njegovo 😂😂
I meni bi takav neki trebao, onaj moj digitalni je od 40 Nm do 200 Nm.
Filter ulja se čini mi se steže na 25Nm,a čep ulja na 40 Nm.
Neznam dali bi se filter ulja smio na osjećaj stegnuti, odnosno to je poklopac filtera ulja?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ti plastični polopci su tak nježno napravljeni da stvarno treba kilo ključ za one kaj nemaju osječaja.
Tam ionak brtvi o ring i dovoljno ga je nježno stegnuti. Ja stežem na osječaj.

Još i nebu pukel na stezanju jer oring se namasti, ali problem je otpustiti ga. Ko i klasični filter ulja kad ga sivonja stegne.
 
Na vrh