• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Gledaj marke, ali uspoređuj i cijene. Od nekoliko dobrih marki kupi ono kaj ti je povoljnije.
Ima još marki: Gedore, BGS, KS Tools...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo daj iskreno sad reci te tri marke kaj si navel kakve one imaju smisla? Mercedes, Ami 8 i Trabant. Pa te tri marke nemaju nikave veze sa onim kaj njega zanima. Pa kaj ti je?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne kudi konja kojeg nisi jahal... i s tim alatima ljudi zarađuju. Wisent i Matador su neke zvučne marke? Pa isto nisu, ali ih ljudi kupuju i koriste.
Svaka marka ima neke dobre stvari. Iz iskustva (na poslu) znam da su nam se KS okasti ključevi z račnom pokazali boljima od nekih drugih zvučnijih marki...
Pitanje je koliko se planira raditi alatom i na koji način koristiti.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Svi ti neki no nejm traju par godina i nema ih više, svi nude doživotnu garanciju, a kad ih trebaš nema ih, zato je moje mišljenje kupit brend i nema brige.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@Kupljenec. Zato su meni menjali račnu dok je alat bil pod garancijom, a koristim ju za stezanje čepa kartera i zamjenu filtera goriva i ulja. Za otpuštanje je kruta poluga. Pošto si ti stručnjak za alat i kamione trebal bi znat kolko je ta račna opterečena na tom poslu. I zbog čega je onda preskakala nakon 5 mjeseci kad je to top kvaliteta? Alat je Gedore, i da nije samo u pitanju jedna račna nego je ista stvar bila u još pet kolica.ostalo mi se neda pisat.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Svi ti neki no nejm traju par godina i nema ih više, svi nude doživotnu garanciju, a kad ih trebaš nema ih, zato je moje mišljenje kupit brend i nema brige.

Kaj nisi ti pred godinu dana na sva usta hvalil Matador?
Ja iz iskustva mogu preporučiti Lux alate. Mislim da su to brend od Pevec(x)a i spadaju u neki srednji razred, a kaj su oni preživjeli kod nas na poslu, od povećanja kraka sa 2" cijevi do pada u Savu kod ulaza u Sisak...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neda se ni meni pisat, kolko je samo meni puklo hateza i gedorea, a da je bilo kaj drugo kaj bi onda tek bilo. Ali ja sam i dalje vjeran tom alatu jer sve kaj pukne dobimo novo, niko niš ne pita kaje bilo. Plus kaj svaki put dobimo još i poklone od njih.
Je Matador je isto top alata ali nije zastupljen kod nas nažalost.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ok i po tvome pisanju ispada da alat ne valja ak ti ne dobiješ poklon u obliku specijalnog alata il čega več.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neda mi se objašnjavati, da ti nacrtam kad si ti protumačiš kak tebi paše, kaj mi znači ako kupimo neku ludu marku i nekaj ti pukne i trebaš to a nemaš? Kad imaš brend odma dobiš zamjenu. Ne pitaju kaje bilo, dopelja drugo i gotovo, kad imaš 10 kolica po 8 hiljada eura alata nutra onda si im neki prioritet i to se cjeni.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Koristimo Stahlwille momentne kljjučeve s 14x18mm nastavcima
Stahlwille 14x18.jpg
i OVAKVE račne 1/2" traju ~pol godine. Ne zato jer su loše, već zato jer je 550 Nm jednostavno previše za njih i tu nema pomoći. A koštaju ko garnitura Wisenta u Bauhausu:

Ovo je samo primjer, jer su ovo ipak malo specifični alati.
I sad da velim da ovo ne valja? Ne valja, jer je preskupo za amatere, a loše dimenzionirano za moment koji ključ podnosi.
Ima jeftinijih marki standardnog alata, dovoljno dobrih za nesvakodnevnu upotrebu.

@Kupljenec, na Forumu govorimo o amaterskoj upotrebi alata, jer većina od nas nekaj šarafi jer želi/mora i ima ograničen budžet za alat, jer je to samo popratni trošak, a ne primarni alat. Primarni alat su traktor, plug, sijačica...
Ne govorimo o otvaranju radionice za popravak auta, traktora ni kamiona. Tu vrijede drugačija pravila i tu se ne špara na isti način (odabirom marke alata, već pregovorima i rabatima s dva-tri ponuđača), već na sličan način kao pri nabavi traktora ili pluga.
Samo da shvatiš razliku ;)

FIAT ŠTORE

Član
Tu od
31 Pro 2021
Poruka
33
Meni za sada ne treba za profesionalno ali uvjek oko kuce i oko traktora se nesto sarafi i svasta se radi s tim kljucevima,a doma imam uniorove gedore malo starije.Od kljuceva imam neke stare koji su svugdje razbacani i nemam sve brojeve pa sam mislio kupiti si novi set koji ce trajati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ja bi radije dokupil ono kaj fali. Iz garniture mnogi ti ključevi ne budu nikad trebali (9, 20, 23, 25, 26, 28, 29, 31).

Najnoviji postovi

Na vrh