• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Meni za sada ne treba za profesionalno ali uvjek oko kuce i oko traktora se nesto sarafi i svasta se radi s tim kljucevima,a doma imam uniorove gedore malo starije.Od kljuceva imam neke stare koji su svugdje razbacani i nemam sve brojeve pa sam mislio kupiti si novi set koji ce trajati.

Ako je tako, kako je kolega ZJ već rekao. Vjerojatno negdje u okolici postoji nakekakv buvljak. Zaletiš se jedan dan, uzmem langošicu i neko pićence i lagano šetkaš dok ne vidiš šta bi ti trebalo.

Ja sam tako našao Hazeta, Gedore, Unior, Stahlwhille, normalno po komadu, nikakve garniture, ali da se sklopiti dobar setić, ako ne mora biti sve po PS-u da je ista firma

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@AirBoX možda u tvojem gradu možeš proći jeftinije, u zg jakuševcu za stari alat traže više nego ja moram dati za isti takav novi, rijetko se naleti na nešto povoljno, ne kažem da nema al rijetko a ak neznaš kaj kolko košta i vrijedi popušil si sam tak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako trebaš alat za pokazivanje i kurčenje kupi profi alat, a ako ti treba za povremeno pošarafiti nekaj dobra bu večina koju možeš kupiti u dučanima tipa comet, jeklotehna, pevec, bahaus.....

Ja osobno najviše cjenim Unior alat. Radil sam i sa ostalim razvikanim markama, neke od njih i imam, tipa Facom, Wurth, Gedore, Tang.... ali Unior mi leži najbolje u ruci, ima meni najbolji kut... i kaj mi je najbitnije okasti ključevi su dovoljno jaki, a nemaju debelo meso kao naprimjer Wurth pa ga na večinu mjesta ne možeš ugurati.
Možda je to zato kaj sam s tim alatom najviše radil pa sam mu se prilagodil.
Naravno da sam nekaj od toga alata s godinama poderal, nekaj je puklo, nekaj sam spilil kak mi je pasalo...... ali zato taj alat možeš kupiti komadno. Ono kaj ti fali ili kaj se s godinama potroši.

I nemoj popušiti priče da ti ovi alati koji nisu klasčne mjere koje su se nekad koristile nebudu nikad trebali.
Ako buš delal i još kak ti budu trebali

Evo ti primjer ključa istih dimenzija a različitog oblika pa vidi sam s kojim bi najradije radil

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja sam generacija koja nije imala gde kupiti specijalni alat pa smo ga izrađivali sami.
Imam nekaj i toga kojeg sam si sam napravil.

Rekli su da kovač postaneš kad si sam kovačka klješta odkuješ ;)

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Trebam nekakav moment ključ za mijenjanje kotača, znači nešto amaterski, pa me zanima kakav je KS Tools brand?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Trebam nekakav moment ključ za mijenjanje kotača, znači nešto amaterski, pa me zanima kakav je KS Tools brand?
A gdje ga misliš kupiti i po kojoj cijeni?
Zaobići Auto-Hrvatsku, jer su bezobrazno skupi.
Ja sam kupoval od Bartog-a u Sloveniji. Neke se stvari z dostavom bile 50-tak kn jeftinije od evo AH.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja sam generacija koja nije imala gde kupiti specijalni alat pa smo ga izrađivali sami.
Imam nekaj i toga kojeg sam si sam napravil.

Rekli su da kovač postaneš kad si sam kovačka klješta odkuješ ;)
Ja nisam prolazio ništa boljim putem.
IMG_20220101_160441.jpg
Ovog najmanjeg pomočnika sam si izradio još kao šegrt. Druga dva su iz ere stojadina. Sam svoj majstor pomagala. 😏🙃

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
A gdje ga misliš kupiti i po kojoj cijeni?
Zaobići Auto-Hrvatsku, jer su bezobrazno skupi.
Ja sam kupoval od Bartog-a u Sloveniji. Neke se stvari z dostavom bile 50-tak kn jeftinije od evo AH.
Naručujem neke dijelove iz Impexa pa sam mislio i moment ključ, samo je meni to sve špansko selo, pojma nemam što mi treba. Ako se ne varam, na kotačima su vijci veličine 17-19, a tu vidim svakakve neke nastavke...

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Tak je, "stare krame" su izvor svega i svacega. Moze se napravit puno posla i sa kinezima. Auti i traktori, ovisi o pozicijama, ne zahtjevaju nesto preskupo i precvrsto. E sad, ima pozicija gdje treba odlican alat. Sve ovisi o potrebama, al meni kome ce stajat 300 dana u godini i nekom tko zaraduje kruh tim alatom, nije isto. Kolega koji se bavi auto dijelovima, dopuna budzetu. Kupi 1, raskopa, raskomada lim sa ubodnom i proda "roming boysima" i kupi drugi pa ponovno. Kineski alat, racne unior. Parkside. To je to, sve napravi. Zna pucat, zna naletit na dobro, al to voli. Ne isplati mu se kupit "profi" jer ne trga toliko da bi morao kupit bolje. Jbg, da trga stalno alat, kupio bi bolje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Naručujem neke dijelove iz Impexa pa sam mislio i moment ključ, samo je meni to sve špansko selo, pojma nemam što mi treba. Ako se ne varam, na kotačima su vijci veličine 17-19, a tu vidim svakakve neke nastavke...

Soma kuna je najjeftiniji ako ja dobro vidim?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Čini mi se da su u tom dućanu cijene nabrijane mislim da je mene za takvog lik iz stahlgrubera tražil 700-800kn.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja nisam prolazio ništa boljim putem.
View attachment 44347
Ovog najmanjeg pomočnika sam si izradio još kao šegrt. Druga dva su iz ere stojadina. Sam svoj majstor pomagala. 😏🙃
Takav ključ za štepsle tiskati sam si i ja sam napravil od komada lima u varenoj izvedbi.
Kad se samo sjetim problema s pločicama, brušenja, podlaganja, pripasivanja......

Moram potražiti kaj je još ostalo od tog domači uradak alata

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Kaj fali moment ključu iz lidla ili kauflanda ili tak nekom jeftinom za šarafat kotače i tak nekaj po doma.. Imam takav jedan već 5 godina i koliko mi treba odradi.

Najnoviji postovi

Na vrh