• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,576
Pojavila se u Lidlu trokutasta brusilica. Cijena je jako povoljna. Bi li takva mogla odraditi brušenje špaleta i pokoji popravak na zidu/plafonu, ili je to baš igračka i bacanje penez?

1661234201886.png

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
Tračnom sam obrađivali spoj žbuke... Ali ona može samo zagladiti ali slabo nosi. Papir se začas "zatupi" .

Ovakav tip je za još finiju obradu.
Probaj, za 150kn nebuš propal.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Treba brusni granulacije 80. Po zelji zagladit sa finijim. Doma sam i sa 40 zid nakon gletanja smirglao, al tu su vece crte pa kome smeta...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,169
Kao što je kolega zj napisao ona je za finu obradu,jer sporo skida
Ja za zidove koristim ručnu sa mrežicom za knauf(gletane površine,a na žbuci brzo ode mrežica
Nešto ovako

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,512
Fala obojici. :ppozdrav:

Upravo tak sam razmišljal. Ako nije dosta efikasna, bum kupil neku snažniju (npr. ovu skuplju ili jeftiniju) s okruglim brusnim papirima, a ova bu valjda dobra za vugle.
Kupiš ,pošmirglaš i reklamiraš,tj vrneš. Moj rođo je štemericu kupil v bauhausu.5 god.garancija. Dve je satrl v mesec dana v garantnom roku. Kad je završil zamenil za treću novu. Radovi gotovi,novi stroj v regalu😂
I neznam kaj to svi šmirglate po zidima. Ja v svojoj kući nemam gram glet mase. Ko se malo kuži v građevinu zna zakaj nisam gletal zidove

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,576
Nema glet mase niti kod mene. Fina žbuka je prije prvog malanja poravnata ravnim komadom crijepa.
Nakon zamjene stolarije, majstori su na grubo popravili oštećenja. Mjetimično bu trebalo, prema odokativnoj procjeni, skiinuti i do 5 mm.

Kao što je kolega zj napisao ona je za finu obradu,jer sporo skida
Ja za zidove koristim ručnu sa mrežicom za knauf(gletane površine,a na žbuci brzo ode mrežica
Nešto ovako
Fala za ideju :ppozdrav:
Koristiš ovakav držač ručne mrežice?

Znam da brzina rada zavisi od dosta faktora, ali ipak me zanima kak brzo ide s time? Kolika površina se prosječno pobrusi u nekoj jedinici vremena?
U Bauhausu prodaju oscilirajuću koja koristi papir 115x280 mm.
Možda ta mrežica paše i na tu brusilicu.
Kolika je dimenzija brusne mrežice?

Ako paše, naručil bi više tih mrežica u dvije ili tri granulacije. Vjerojatno bi sa oscilirajućom bilo ok i za brušenje parketa prije prelakiravanja.

U tom slučaju se ne isplati kupovati ta u Lidlu, bolje kupiti držač za ručno i oscilacijsku u Bauhausu.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Imaš držač za mrežicu sa zglobom koji se montira na teleskopski štap pa šmirglaš iz daljeg i manje se najedeš prašine, ide jako brzo. Mrežica ima raznih granulacija.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
A zakaj nije gletano? U čemu je problem?
Pri meni je pogletani zid bil šaren, koliko je gleta na njemu ostalo.
Gdje je debelo, glet se oljuštil...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,576
@ŽeljkoKa,
zahvaljujem. :ppozdrav:
Pokušal sam na brzinu najti te zglobne držače, ali neuspješno. Može link, ako imaš?

@ZJ,
kod mene nije gletano jer sam imal informaciju da glet "zatvara" zid (smanjuje paropropusnost). U tri sobe je još uvijek prvi maleraj. Gašeno vapno našpricano leđnom ručnom špricom. Još i danas smatram da je to najbolje, ali nažalost, zbog namještaja, nije baš primjenjivo kasnije.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,940
A zakaj svi navaljujete na te "baterije"? Zakaj Vam više nije dobra na žicu, na struju? Da li je problem razvleči produžni kabel i u poslu uživati? Ja to više nikaj ne razmem v životu...

Najnoviji postovi

Na vrh