• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
Ma dobra je na žicu, itekak. Zato ih imam jedno 10...
A ovu, na bateriju, imam najviše u rukama...

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
@ZJ Aha. Nisam skužil. Znači ti imaš onu pravu, recimo ko xp kod Husqvarne a ova koja je sad u ponudi je ona non-profi vezija? 😉
Ja imam samo neki kineski udarni aku-odvijač i ta stvar je fenomenalna. Baterijski alati su izuzetno praktični. Nema kabela da smeta, možeš ga koristiti bilo gde. Npr. Nekad treba nešt na polju ili u šumi servisirati, ili negde na drvorištu gde treba 50 ili 100 m kabla. Ovo samo uzmeš i ideš gde treba.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Zato kaj bateriji nis ne fali. Dok sa jednom delas, drugu punis. Varim koljeno za dimnjak, rezem sa velikom bosch 230mm sajba gusani umetak fi 110 debljina stijenke 4mm. Brusim spenu sa malom fleksom sajbica 125. Imam i busilicu na kraju jer na peci nisu dobro napravili U profil koji drzi poklopac pa kad se mijenja izvod dimnjaka zapinje klapna subera za U profil. Izbrusi visak, izbusi rupu, urezi navoj... Na kraju kabela more. :D

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,798
Ajde napiši kad je probaš utiske
I mene vuče u kupovinu iste
Kak je @BagyNH napisal za poslužit na polju, terenu, krovu..... baterija mora biti 4ah jer sa 2ah staje čim ju malo optereti. Za crijep na krovu rezati sa dijamant šajbom sasvim ok. Bateriju dost troši tak da bi bilo poželjno imat 2.
Crna performance puno bolja opcija možeš ju dost više optertiti prije nego stane..

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,366
A zakaj svi navaljujete na te "baterije"? Zakaj Vam više nije dobra na žicu, na struju? Da li je problem razvleči produžni kabel i u poslu uživati? Ja to više nikaj ne razmem v životu...
Ne uživam u poslu dok moram samo jedan šaraf odrezat, a kabla moram razmotat i namotat za to pitaj boga otkud, a da ne spominjem u polju neku popravku...
Uglavnom, preporod za baterijskim alatima i puno si više posla napravim...

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,883
Imam ja takvu baterijsku, kak je napisal kolega @mika, to sve stoji. Vrijedi tih 300kn bez baterija, meni se već par puta isplatila. Ali nije profi uređaj, tak da umjereno s njom.
A kaj se tiče baterija vs. kabel, svako ima svoju prednost. Na poslu npr., na terenu dušu da baterijski alat (praktičnost, ne mora se vuči agregat svakih 50 m za jedan šaraf). U radioni opet kabel dolazi do izražaja s tim kaj alat može raditi kontinuirano

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,169
Ajde kolega ZJ napiši utiske jedne i druge
Koliko na kraju dođe crna performance

Kao što su kolege prije napisale nije problem u kabelu ,već o duljini istog i dostupvosti uopće struje na nekim mjestima
I uopće mi ne treba puno,ali 300 kn nisu neki novci,a kad treba na kratko dok ove druge pripremim,rastegnem kabel itd ,sa takvom već odradim posao
Dobro je to što se baterija može koristit za sve parkside alate 20 v

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
Imal sam ju davno, prije crnih. No, gubila je brzinu i jako praznila bateriju. I imala je teški, nezgrapni, štitnik.
Osim toga, tijelo joj je cijeloj debelo. Jednostavno, nije (mi) bila usporediva s brusilicama na struju. Ne znam jesu li ove danas koliko poboljšane.
Prednost joj je mogućnost odabira brzine gumbom, kaj Performance nema.

Crna (Performance) je sasvim druga priča. Nemaš osjećaj da je baterijska (naravno, u razumnim granicama), ne gubi brzinu, (meni) bolje leži u ruci, ima električnu kočnicu, jednostavnije podesivi štitnik, bezalatnu maticu, bolji kofer...
Ukratko, radije bi kupil crnu preko oglasa (iako je skuplja) nego ovu zelenu.

I zahvaljujemi kolegi @NEWHOLLAND-u na savjetu o kupnji (i još koječemu), jel on ju je imal među prvima (y)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,940
Dobri su, super su, imam ih i ja, samo ih ja baš ne koristim baš tak non-stop, svakodnevno, turbo intenzivno.
(A da kolega je spomenul, more se i navoj narezati na kraju kabla, zakaj se ne bi mogel.)

Sad da malo i ja fpičim kolegu ZJ, hajde kolega napiši utiske, ako si z kojom od spomenutih uopče bilo kaj delal, ionak ih izgleda samo skupljaš za pokazati i za muzej. Imam ja slične poznanike, "hote v hižu kaj Vam pokažemo", tu je naša dnevna soba i skupi namještaj, tu je naša kuhnja i skupi namještaj, ali mi smo Vam ionak vuni, na dvorišču po cele dane, v kuhnji de kuhamo i krumpir za pajceke :p:ROFLMAO::LOL:, ne stignemo koristiti niti kuhinju, niti dnevnu sobu :cry::eek:.
Uh dok sam ja tipkal, vrag me pretekel :LOL: 🏃‍♂️

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Baterijski alat ima svojih prednosti, ako je to marka alata koji je večini smrtnika nedostupan ja bi se čak usudil reči da može odlično parirati alatima na kabel.
A ovi hoby baterijski alati su tak, za silu posluži ali ako trebam par rupa zbušiti, komad željeza odrezati, nekaj pošteno stegnuto otpustiti.... radije razmotam kabel ili uzmem polugu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
A kaj misliš da si ja morem priuštiti profi, možda bi nekaj i mogel, ali za kaj. Da trune na stalaži.
Kolko meni treba služi me i ovaj hobi kaj imam, samo mu se moram prilagoditi.
Ali probal sam ja i kvalitetniji pa sam videl razliku ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Piva iz Francuske... a Facom ne voliš?
Facom imam, ali ko što znaš i sam ne koristim.
A Fiat, Ford, sva vozila na F, a naročito Francuska na moj dvor ne 🤭

Mada baš trenutno mjenjam na jednom izrodu marke France, s Fiatovim motorom zupčasti :cry:
Moram, da ne moram.....

Najnoviji postovi

Na vrh