• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Je. +30 e shipping I još iz amerike.

Znam zašto nisam linkao tih prvih par... Jeftiniji su u americi nego u Europi.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
:unsure: :oops:o_O @vlč.puknuti priznam ti da si ti u pravu i da me vezda jako sram.
Prevarili su me ti jednako zeleni krugovi, priznam nisam niti čital čije ime piše u njemu.
Kriv sam na brzopletosti, molim te oprosti, ispričavam ti se javno, ja sam kriv.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Ovak, samo ga skratiš sa kontra strane ;)

Hvala. :ppozdrav:
Samo se bojim da ga na kratkoj polugi ne bum mogel okrenuti. Ipak je M8 dosta stegnut, a nema baš nekog pristupa za ruku.
Kad sam skidal i ponovno montiral pumpu, više se ne zmislim kaj sve nisam upotrijebil ali sam nekak uspel. S račnom bi išlo bez problema. Kaj je najgore mislim da je jemput u Lidlu bil neki komplet koji je imal račnu za bitove, ali je to bilo prije nek sam trebal pa ga nisam kupil. Kasnije se više nije pojavil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
On nema mjesta ni za klasični ključ, a gdje bi još polugu ugural 😉

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
A čime je to bilo tvornički zašarafljeno?
Pojma nemam. Vjerojatno neki inbus s račnom. Sigurno se može kupiti komplet s 1/4 ili 3/8 prihvatom, ali, ako je moguće, želim iskoristiti kaj imam. Dosta dugo (godinama) je trajalo dok se nije vijak otpustil, a kad se bu opet sam Bog zna. Možda zdrži dulje nego ja.
Ako se opet dogodi razmišljam o opciji da u komadiću 6-erokuta 12 napravim rupu, nabijem unutra komad inbusa 6 i zavarim s druge strane. Onda mogu to koristiti u okastom s račnom. Možda je ideja blesava, ali moglo bi poslužiti.

Mislio sam ako skrati inbus,onda na njega nasadi okasti kluč za polugu

Mislim da sam tak nekak i odšrafil. Samo je dosta gnjavaže jer nema mjesta pa se okasti ključ lako zmakne i zguli koža. Na taj način ostaje problem stezanja kad okasti treba biti s kontra strane.
Sad kad razmišljam, možda bi sve mogel riješiti s tri inbusa. Jedan normalni, a druga dva zeru svinuti, jednog lijevo drugog desno, toliko da mogu okrenuti koliko fali ravnome do 1/6 kruga.

Hvala svima :ppozdrav: koji su se uključili i naveli me da počnem razmišljati i u drugim smjerovima. (y)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Mislil sam na račnu, koja ima 6-kant 1/4".
Ono desno je udarni adapter firkant 1/2" na 6-kant 1/4" (da ne mijenjam sliku).

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,176
Nisam skužio koji je inbus u igri,ali možeš si pomoći možda i sa duplom(dužom maticom,ona za navojne šipke)i onda standardni okasti ključ

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
@ZJ,
ako račna ima na sebi 6-kant 1/4" (muški), onda bi ga trebal samo malo poturpijati na 6 mm. Ako pak ima ženski 6-kant, onda paše inbus bit 6 s prihvatom 1/4".
Malo sam zguglal i pronašel ovu račnu. Sve, osim cijene za koristiti jemput do dvaput u 10 godina, je ok jer imam bit inbus 6 s prihvatom 1/4" koji paše u račnu.

@bane1978,

inbus je 6. Premali za tu ideju.

Mislim da mi je za tu potrebu ipak najprihvatljivije rješenje s jednim ravnim i dva spigana ključa. Za 5 eura kupim 2 ključa, a s metar cevi bi se moral ključ bez problema malo zasukati, ili spigati dulji krak. Dovoljno bu oko 5°.

Najnoviji postovi

Na vrh