• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Pa rekao sam već da imam bosch 12v plave alate i da sam extra zadovoljan.

Brushless Bušilica zasarafi šarafa s jednom 3ah baterijom koliko parkside neće s 3 8ah baterije.

Ali da malo previše ne voliš parkside, ne voliš.

Evo mogu reći za fleksu, sabljastu pilu i taj mali udarni odvijač da rade iznimno dobro s obzirom da sam sve troje platio manje od 150 eura. Udarni odvijač je bio 39 eura. 1 zamjena guma što mi se nikad nije dalo i isplatio se. Sa sabljastom sam već izrezao svašta i dosta dobro radi.

S fleksom smo kolegi rezali stupove od vinograda da može lijepo sa štucerom ići.

Znači dok se jedna baterija puni, druga se troši.. I odradila je posao i još radi..

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Okej, subjektivnost je nekada prednost, a nekada mana. Najgore što u konstruktivnosti svi vide napad na osobnost ili stvar.

Ti svjesno mene ideš uvjeravati u nešto što i ja koristim i imam, i imam svoje mišljenje o tome.

Nije da ga ne volim, kako već rekoh imam ga i ja, samo me zadnjih 7 godina kupovanja Parksidea naučilo što je to Parkside i da to nije za mene, (moj mentalitet što alat treba biti) niti za išta ozbiljno van par dana u godini.

Po meni alat treba biti 1. POUZDAN
2. Jednostavan. 3. Lak za uporabu.

Cijena i ostale stvari mene ne zanimaju. Ne zato jer se kurčim, nego jer si želim olakšati život dok sam zdrav, a ne kad obolim.

Netko teško radi cijeli život, pa na kraju da sve pare na zdravlje, a na zdravlje nitko ne stavlja cijenu kada bude prekasno, ali zato zbog malo više papira u džepu će lomit kičmu cijeli život.

Složimo se da se ne slažemo i pođimo u miru. Nije mi cilj voditi rat zbog alata 😂

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
899
Je li netko mijenjao članke u tim baterijama? Čisto me zanima usporedba original vs. neki kvalitetniji zamjenski tipa Panasonic. U nekim drugim aparatima sam ih mijenjao i zamjenski su mi puno bolji. I u laptopima sam ih mijenjao u ono vrijeme, sad je to dosta otežano jer nema više standarda.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
@Propali Poljoprivrednik to ti pokušavam reći da je meni za sada parkside performance pouzdan.

Nije da si nisam mogao priuštiti bosch 18v liniju. Ali jednostavno za količinu posla za koju mi treba, tj. Bolje rečeno ne treba, nisam si mogao opravdati taj trošak.

Evo taj tvoj milwaukee udarni odvijač. Super je. 10 puta bolji od parkside.

Meni treba udarni odvijač za

2 puta godišnje gume zamijeniti
2 puta godišnje na vibro kultivatoru zamijeniti iz koplja u pacje noge

Možda za još nešto čega se ne mogu sjetiti...

Ti ćeš sa svojim toliko posla napraviti u tjedan dana... Ako ne u 1 dan..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Ne isplati se. PS baterije su toliko jeftine da ih je skuplje popraviti nego kupiti nove (ili reklamirati stare).
Imam 4x8Ah, 1x4Ah i 2x4Ah (stare, s duplim člancima).
Od toga su tri baterije bile reklamirane i dobil sam nove, s kojima poslije nije bilo problema. Stare su od godinu do skoro 4g. (jedna, koja ne pokazuje znakove umora).

Nego, jel netko ima onu veliku baterijsku brusilicu (fi 230), na koju idu dvije baterije?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Netko je tu na forumu bio napisao da ju je uzeo. Sad tko. Ubi me ne mogu se sjetiti..

Ali da... Ne isplati se baš reparitati.

Članak je cca. 5 eura.. U 4 ah ide 5 članaka... To je 25 eura. A kupiš ju za 35 novu s garancijom..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Ne 5 nego 10, ako govorimo o starim 4Ah baterijama (tipa 18650).
Ne vjerujem da ima članaka 21700 po toj cijeni.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ako nekome treba za PS dijelova nek se javi, većinu sam bacio, ali mislim da ima negdje flex onaj kao veći s potenciometrom, od velikog udarnog imam motor koji bi trebao valjati jer je kod mene kontakt i prekidač otišao u krc, možda ima i plastika negdje, ali mislim da sam to kod zadnjeg spremanja bacio, mislim da je to to od alata.

Ali zato imam baterija pa ako se nekome zajebava, pošaljem mu.

Najnoviji postovi

Na vrh