• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Za tih 300e koliko te dođe ja kupim sve što mi treba u lidlu... A pošto ja nisam majstor nego mi treba povremeno, držat ću ga u toploj radioni gdje mi moje webasto već mjesec dana drži 21 stupanj uz utrošak od 1 deci dizela na sat...
Može malo detaljnije o tom webasto grijanju? Homemade ili kupljeno gotovo? Koliki prostor grije?

Ako nekome treba za PS dijelova nek se javi, većinu sam bacio, ali mislim da ima negdje flex onaj kao veći s potenciometrom, od velikog udarnog imam motor koji bi trebao valjati jer je kod mene kontakt i prekidač otišao u krc, možda ima i plastika negdje, ali mislim da sam to kod zadnjeg spremanja bacio, mislim da je to to od alata.

Ali zato imam baterija pa ako se nekome zajebava, pošaljem mu.
Ja bi trebal motor od velikog udarnog ak se to odnosi na onaj pol cola prihvat?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Ima već negdje opisano sve, ali mogu ponovno, možda sam dodao nešto novo.

Kineska kopija webasta. Uzeo s amazona za 150 eura (kad sam ja uzimao bilo je oko 100 eura)

Znači uzeo sam za ugradnju kit, a možeš uzeti u koferu već spremno, ali to ti je više za šator. Pa nositi na vikendicu i tako.

Znači u kitu dobiješ mali rezervar, crijeva, pumpu, filter, crijeva za zrak, sam grijač i digitalni termostat.

Ja sam ga ugradio na policu, izbušio rupu u zidu. Van izveo ispuh i usis zraka za sagorijevanje (usis mi je prvo bio unutar prostorije, ali puno zraka vuče i stvarao mi je podtlak pa su me bolile uši).

Stavio sam veći filter goriva, slijepi vod za ručno odzracivanje crijeva, yamaha brzu spojnicu za gorivo i uzeo 22l rezervar za vanbrodske motore s pokazivačem količine goriva. Ništa se od toga ne mora. Ali ovako mi je lakše i više goriva unutra i mogu ga lako odspojiti i vani napuniti itd.

Termostat može raditi na postavkama 1-6 gdje ti kontroliras samo snagu, tj. Količinu goriva u komori.

Ili može baš na termostat biti gdje namjestis temperaturu prostorije i onda ju drzi.

Ja grijem 2 prostorije od 15m2. S tim da imam razvod zraka u obje i klapnu da mogu jednu isključiti.

Potrošnja na 5kw grijanja je oko 550ml dizela na sat... Na 1kw je oko 110 ml na sat.

Ako te još šta zanima, pitaj..

Prilozi

• IMG_20231218_181037.jpg
    IMG_20231218_181037.jpg
    29.3 KB · Pregleda: 29
  • IMG_20231218_183020.jpg
    IMG_20231218_183020.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 29
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Pošto mi se dosta Vas javilo za Parkside dijelove (Moram bacit zezu na to 🤣🤣🤣), izvjesno je da se radi o vrlo kvalitetnom alatu jer je i potražnja za dijelovima, pogotovo baterijama i ćelijama velika.

Našao sam za sada 3 baterije 2 x 2ah i 1 x 4ah. Ove druge nemam pojma gdje su, a nebi me čudilo da sam ih i bacio u zadnjem spremanju kada je otišlo 1.700kg železnog smeća sa čardaka.

Pošto se malo više vas javilo za baterije, ne znam kako da odlučim kome poslati, a kome ne. Pa možda da pošaljete na PP koliko vam ćelija treba pa odradimo tako, da bude poštenije?

Isto tako @Matija_E30, čim nađem motor bacim ti PP, nekih dana sam ga pretumbao na jednoj polici i ubacio u kantu sa starim dijelovima.

Ti treba samo motor ili komplet s glavom?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Radi se o jeftinom alatu, kojega puno ima... za skupi alat ima servisa i dijelova pa zato ni nema potrebe za rabljenim dijelovima.
Meni bi trebala 4Ah baterija radi kućišta, ploče i ponekog članka...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Ne kužim se u elektroniku, a nisam ni zavarivač, ali ovakav videoklip bih, da imam dostupan otvoreni aparat kao na ovom videu, mogel bez problema napraviti.
Ne tvrdim da je Parkside dobar, ali nije ni sve loše. Moja iskustva su različita. Koja je svrha ovog videa, osim blaćenja Parkside brenda bez ijednog argumenta?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Pa glavno da se likson pojavio na videu!
OŠ popravljati takve čarobne kutije? Imam par komada! :ppozdrav:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Evo nisam u životu vario, ne znam ni osnove ni teoriju.

Ali bi se volio znati povariti šarke na vrata i tako neke male "gluposti".

Koji aparat da kupim?

A da je cijena sukladna mojoj planiranoj količini posla od 3 puta godišnje...

Mislio sam kupiti parkside inverter Taj Kad bude bio. Ali evo recite šta drugo da kupim?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Za 3 puta godišnje bolje plati pivo kolegi.

1. S tim jeftilenima nije neka sreća raditi...
2. Dok ne uhvatiš grif, ni šarku si nećeš dobro zapikat, a ne nešto povariti.
3. Taman kad uhvatiš grif, možda crkne, a možda i ne.
4. Vježba, vježba i samo vježba. Inače, bit će ti kriv i aparat i elektroda i monofazna utičnica i materijal koji variš i sve ostalo.

Dakle, ako želiš razvod, kupi Parkside, ako želiš imati zavareno, plati piće ili daj euriće i spavaj mirno.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Ma svaki puta kada moram nešto povariti moram nositi negdje 5-10-15 km.... Tu oko mene nitko ne zna variti.

Znam ljude koji vare s onim super goldy aparatima. I da parkside baš toliko ne valja?

Za pola metra vara godišnje koje meni treba...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Jel to piše na aparatu do koje elektrode ili se zna po amperima?

Moram prvo na proljeće benzinski miniwash kupiti

Na ovaj sam se nabrijao 😂.

A ako nađem jeftino mogao bi sad preko zime neki aparat da se vježbam

Najnoviji postovi

Na vrh