• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ja nisam rekao da ne mogu, mogu jer sam s njima već odradio šarafanja, sigurno ne kao neki od vas na ovom forumu, al' vjerujte da jesam...

Ne radi se tu o lijenosti, samo gledam ako ću svako malo davati 20 - 30kn za neke ključeve koji mi "često" odlaze zašto ne platiti u startu više pa uštediti na duge staze?

Da lakše je otići i kupiti novi ključ i to bolji, ali nisam ja gotovan kao što neki sada možda misle... Nakrpao sam se ja svega i svačega, od ničega pravio svašta i uvijek sam za to ako imaš nešto snađi se i napravi nešto, kupujem novo samo ako baš ne mogu ništa sa starim napraviti.

Ali gledam ako ću se već baviti šarafljenjem pa slobodno mogu reći čitav život zašto se ne počastiti sa boljim alatom?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,776
Ak već hoćeš ono kaj košta, gledaj Knipex, Stahlwile, Hazet, Wera, Wiha, Bahco...
Unior je OK, ali je ipak niža klasa od navedenih.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
@ZJ
Nema potrebe da idem u ekstreme i da placam nesto sto meni nije rentabilno.

Nisam uopce rekao da alat treba biti skup da bi bio dobar, ali kazem iz iskistva mi se Unior pokazao kao dobar, mogu si povremeno priustiti kljuceve koji su mozda i ispod toga sto si ti nabrojao, al ja ne trazim ni superkvalitetan alat kojeg dijamantna ostrica ne moze presjec niti skup da sam si za njega mogao kupiti novi traktor...

Ta recenica; "Ako ne znas sta valja, pitaj sta kosta". Je vise neka opcenita usporedba ako kupis jeftino postoji dobra mogucnost da je nekvalitetno, cast iznimkama, a kada malo vise platis u velikoj vecini slucajeva je kvalitetnije.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,776
Unior je generalno OK za ključeve, pa i kliješta. Šarafcigeri im nisu na toj razini.

Naravno, svi se pokrijemo koliko smo dugi.
Napisal sam to čisto da znaš da ima i boljega alata, no, ne nužno i skupljega. Po akcijama se zna naletjeti na male cijene dobrog alata.

Eto, možda bude nekom od koristi:
CROM
UNIALATI
COMET
Centar Alata
LAGEROS
ADRIA TRGOVINA


Abarth, imaš onda zbilja bogatog susjeda. Nego, jel još Merkur i Metalka postoje pri vama?
Dok je bil pri nama, u Merkuru su imali dobru ponudu kvalitetnih stvari.
 
Posljednje uređivanje:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
Ja ne znam tko je ovo proizvodil, al znam da je ubitačno jako. Je i staro, al je fakat jako !
DSC_0943_1.jpg
[/url]upload pictures freecertificity.com[/IMG]
DSC_0944_1.jpg
[/url]imagehostcertificity.com[/IMG]
DSC_0945_1.jpg
[/url]adult image hostingcertificity.com[/IMG]
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,067
Kolko sam ja bil upoznat s alatom, jedino je Facom daval doživotnu garanciju.Kolega kad je uzimal,onda su mu rekli da kad donese slomljeni ključ uzme novi.
"Ako su lagali mene i ja lažem vas."
Za osobne potrebe kupim set kineza svakih par godina,pa se kroz neko vrijeme nađe i par duplih,pa ako koji vrisne, ima rezerva. Za profesionalnu upotrebu najmanje Unior,Proxon.Lux je tak tak.Zavisi kak naletiš.
Električni alat za mene samo Makita za intenzivniju uporabu,a zeleni Bosch za tu i tamo.Tu kombinaciju ja koristim godinama i jedino sam mijenjal motorić i getribu na akici 6281 i to me u servisu koštalo 300 kn,nakon neznam kolko knaufa,krovišta i koječega.Baterije već osmu godinu i drže ko i prvog dana.Da ne ureknem.
Tak sam i ja čul za Facom.
Imam osnovnu garnituru toga alata staru minimalno 30 ako ne i više let, ima i par komada specijalnijeg alata ali taj alat meni ne leži u ruci nikak.

Odnos uloženo dobiveno je još uvjek na strani Uniora, ovaj "kvalitetniji" je pre skup, a ovaj ostali ne vrijedi tih novaca.
Ne velim da nema nekog no name dobrog alata, ali koju torturu je kod mene Unior prešel..... ja zadovoljan i ostajem vjeran korisnik jer za skuplje nemam (da mi stoji), a za jeftinije nedam (jer me bu iznevjerilo kad bu mi trebalo).
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Imam ja dvije Jožine slike kaj sem od njega dobil osobno pa zakaj skrivati prošlost ?
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Kalendar vidite a onaj ulitak od brona na sredini zida :icon_lol:Jožu sam vidio i u živo koje leto pre smrti v Lj. išli sa školom pozdravit ga.
 

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
Ja svoje slike stavljam u prikladni temu, jer ovdje buju obrisane.
 

Tonch

Član
Tu od
26 Tra 2016
Poruka
30
Bok ljudovi!

Vidim da se par stranica prije spominje skidanje ručki s uniorovog alata...
Meni je problem riješilo epoxy ljepilo, samo dobro očistiti ručku (metalni dio) kolko je moguće, prebrisati nitrom da se odmasti, nafrljiti u gumeni dio ručke (ovaj koji otpada) epoxy-a, dobro ga razmazati po stjenkama, nataknuti i ostaviti barem preko noći da stegne kak spada...

Nadam se da bude pomoglo...

P.S. ja od Uniora kupujem ključeve, nasadne ključeve od 1/2", imam i odvijače, al sve u svemu to koristim za "po doma", ne u profi svrhe, tak da bude mi to držalo neko vrijeme.
Smatram tu firmu najboljim omjerom uloženo-dobiveno (plus kaj mi je Comet blizu pa lovim akcije), pa čak i tolko osporavane odvijače, al dok se uzme u obzir da je pojedinačna cijena jednog odvijača 20-30kn, a wihe, were, felo-a ili nekog od automehaničarskih brendova (strahlwille, hazet, gedore) duplo više... plus toga, hazet, unior i čini mi se gedore odvijače proizvodi Oplast, i ako uzmete odvijače iz najbolje serije tih firmi, sumnjam da bude neke prevelike razlike ;)
Alat od uniora koji ja osobno ne kupujem i ne budem: nasadni 1/4 (štancaju se u tajvanu, isto ko i ključevi s račnom) i kliješta ;)

Eto, najte me biti odma :D


P.P.S. Abarth, skidam kapu, puno truda (i penez :D ) je uloženo kolko vidim ;)
 
Posljednje uređivanje:

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
699
Hazet, Stahlwille, Gedore, Facom, Snap-on, Belzer, Sandvik, Koken, Wiha, Wera, Felo, Usag, SAM, Belzer i drugi su sami vrh kvalitetnog alata.

Kvalitetni su i : TANG, Tona, Unior, Rheidco, Rahsol...

Nažalost neke firme više ne postoje u svom izvornom obliku - Belzer, Tang, Tona ...

Većina od tih firmi ima svoje low budget brandove: Hazet - Vigor, Stahlwille - Bertool, Gedore - Carolus itd.... Većina ovog alata se radi u zemljama 3 svijeta.

Postoje i trgovačke marke: Wurth, Berner, Reca ... (WURTH je nekad radio francuski facom, a danas je to taiwanski proizvod nažalost)...

To što je alat iz kine ili taiwana ne znači da je loš, ovisi o sreći identični setovi su kao od sira a dok neki traju i traju.

Stari unior je kvalitetan (crne i smeđe ručke) dok novi BI ručke plavo sive - kako koji alat...
 

Tonch

Član
Tu od
26 Tra 2016
Poruka
30
A gle, danas nema prozvođača koji nema bar nešto s Dalekog Istoka...
Mene samo živcira što ne navode zemlju porijekla (COO)...
I daleko od toga da žuti ne znaju napraviti dobar alat... Facom/Usag pol toga ima iz tajvana i još uvijek je odlične kvalitete...

Što se Uniora tiče, ja sretan s njim (novim), ali isto mislim da kod nas igra dosta ulogu i sama upotreba alata, bez uvrede ikome... a ne da se na račnu od 1/2" stavi poluga od metra i onda se čudi dok zubi popucaju... Unior isto ima doživotnu garanciju na greške u proizvodnji ili materijalu... Samo pitanje dal to funkcionira :D

I da, zaboravio si kod trgovačkih marki vjerojatno najrasprostranjeniju - LUX- e tu ima svega, od vrhunskih stvari do smeća...

P.S. kad smo se već dotakli tajvanaca, ako ko ima rodbinu u Njemačkoj ili Austriji, ovdje ima Toptula po odličnim cijenama ;)

https://www.motointegrator.de/produkte/werkzeuge-9/
 

Najnoviji postovi

Na vrh