• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Ima još boljih na YouTubeu od ovog (ukucati: hose clamp). Već sam napravio sličnog. Umjesto onih štiftova stavio sam šuplje pa se može i jednostruko vezivanje žicom izvesti.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Pneumatski pištolj ( odvijač ) okretni moment 320 Nm.
Jel bi to valjalo za onak malo po doma ?
U pitanju je black & decker u kauflandu.

Posljednje uređivanje:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ne ovisi toliko o pištolju koliko o količini i protoku zraka. Kompresor ispod 50L, neće ništa napraviti, osim kada "mamlazno" otpustiš pa da ubrzaš odvidavanje. Od 50L će neke lakše poslove tako - tako odraditi, a od 100L će odraditi manje više sve. Barem se kod mene tako pokazalo.

A crijevo je bolje što je kraće i šire zbog boljeg protoka zraka.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Dado, zavisi za što ti treba. Za promjenu guma kod kuće će sigurno biti dovoljno, neće svaki vijak ići lagano ali negdje do M14 ide solidno.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Treba ti najmanje 750 Nm. To je 75 kg sa 1 m dužine cijevi da priteže ili odvija. Za takav treba 150 l kompresor s dvije glave.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možeš usput pokupovati sav alat od beta-e, staviti trofazni priključak, vijčani kompresor pa otvoriti radionicu.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Več sam jednom pital pa je kao i svaki put bilo filozofiranja. I opet kažem ne planiram raditi kao vulkanizer. Valjda za malo po doma bude dobar.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Normalno da će valjati za kod kuće ponešto, gledao sam i ja isti takav u kauflandu. Bio je u lidlu nekakav parkside-ov sa isto tako 320 nm. Za te novce mislim da se isplati.

Kolega ima na struju koji ak zadržiš duže lomi šaraf. Tak da ovo je mislim dobra kupovina...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja imam najobičnijeg iz peveca već 10g i nema što s njome nisam radio oko traktora ili auta, zato sam i rekao da je do M14 odličan a za preko nema snage. Ali ako malo popustiš sa polugom poslije sa time ide ko keks, radi i na kompresor od 50l za 4 vijka na kotaču auta.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Nisam ni ja profesionalac. Samo vikend profesionalac. Ali dva moja, pa bratovo auto za zamjene zimsko ljetnih guma, kamion 5 t, traktor 120 ks, 539, pa bager točkaš 4 t. Udaljenost između dvije garaže 30ak m povezane zračnom instalacijom za nadopumpati gumu od zadnjeg točka 50 litara se dobro ugrije. Zato uzimam dobre mjere i kvalitete jer sve što uzeo jeftino radi tri dana i onda plači kad je najpotrebnije.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
A kakav je to vikend profesionalac? :D Profesionalac, ili jesi, ili nisi. Nema trećega.

Za po kući će poslužiti bilo koji pištolj, ali kako već rekoh mora biti i malo jači kompresor tj. zapremina veća, a protok zraka se preporuča što veći i nema greške.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Lik prodaje preko letgo motornu pilu sa stihl naljepnicom za lijepe novce.
d7536c8a2e0bdb9042d44a5d46b21510.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Nakon dugooooo vremena sam se počastil s novim alatom kojeg sam odavno htel napraviti ali .... jebga, sad me natjeralo.

I naravno, malo sam ga uljepšal.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Kaj to ražanj za lososa:icon_fU::icon_kidra::icon_razz:

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh