• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
Po toj cijeni - obje.
Imam dvije crne: mala (s fiksnim borfuterom) je izvrsna...ali je do 10mm i otprilike 35Nm kao i ta velika zelena.
Zelena je izdržljivija (veći napon baterije) ali je glomazna. Istosmjerni motor malo finije kreće i ta ima bolju raspodjelu na momentnoj glavi od crne.
No, na crnoj se skida borfuter, pa je kratka i vrlo praktična za šarafljenje...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
Crna je bagatelna... 2 baterije i punjač pojedinačno koštaju više...
Šteta kaj ju već imam...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,169
Definitivno crnu,kad probaš crnu i zelenu,nećeš više u ruke uzimati zelenu,imam i jednu i drugu,i definitivno crnu,puno je manja,kompaktnija i jača,jednostavno bolja
Kolega Deda Marek
Kao što je zj napisao dostupnost servisa i svega ostalog na dohvat ruke
Ionako skoro sav hobi alat dolazi iz kine,samo je pitanje kakva je boja vanjske plastike i etiketa na njemu
Za većinu "hobista" lidl alat sasvim zadovoljavajući

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,487
Samo na aparatu piše zemlja proizvodnje... Crna ili zelena aku, crna je recimo profi ali zelena je jači robusniji amaterski model?

• Like
Reactions: ZJ

kekec01

Novi član
Tu od
15 Stu 2022
Poruka
3
Ma nebum se ulijenil. Meni su dve akice otišle više od stajanja,neg od posla. One ispravne,a baterije pokojne. A takvih više nema.
Imate li još te akice? Jeste probali popraviti baterije?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Za jeftine bušilice ne. Članci skuplji nego novu da kupiš.

Za neke skuplje da.

A more i jeftine ako jeftino članke nabaviš. Najlakše od baterija od laptopa. One već imaju punktirane tabove. S njima sam ja reparirao od zelenog boscha što sam dobio na poklon s mrtvim baterijama.

kekec01

Novi član
Tu od
15 Stu 2022
Poruka
3
Eto, čovjek je sve odgovorio. U svakom slučaju otvoriti pa ispitati članke. A ako su dugo stajale i još su uz to Ni-Mh onda se mogu i pokrenuti, vratiti iz mrtvih. Ima na YT dosta klipova o tome.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
896
Na nkonu ima članaka za kupiti, samo gledajte max struju pražnjenja, za te bušilice treba jače.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Brza dostava i super cijene.

Ali opet.. Za 18v bateriju 5 članaka. Uzmi Sony muratu s 30A pražnjenja... S tabovima.

30 eura + poštarina + tvoje ruke.

U lidlu za te pare uzmeš novi s baterijom i punjačem.

Opet ostajem pri svome ako nećeš polovne članke ili bušilica/baterije nisu 100+ eura da nema ekonomske računice.

Sad opet. Ima i jeftinih baterija... 5 komada za 15-20 eura + poštarina.

Ali opet za te pare kupiš drugu jeftinu bušilicu tako da se opet samo skupe isplati prepakiravati. Ili na pijacu kupiti polovne/ispravne članke.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
Nikaj ti to ne znači. Ni na onima iz Lidla ne piše Kina, pa svi znamo da su od tam. Samo nek buš ti zadovoljan, tak svejedno je od kud je.

Znaš kak se veli: Bog je 6 dana stvaral svijet - sve ostalo je napravljeno u Kini ;)

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,512
A gle, makita je ozbiljna profi japanska marka,a pogone ima od rumunjske,kine do arapskih emirata. Imam iskrinu bušilicu,ali na njoj piše čang šlang. Za trotec nisam uspel najti da proizvodi negdje van njemačke. No to je manje bitno ,samo nek ona služi dugo i dobro. Da joj se ne moram zmisliti mame i tate🤣.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,381
Probaj negdje Parkside bateriju jel paše u dosjed. Izgleda mi identična.

Najnoviji postovi

Na vrh