• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Bakreni završetak žice koji trebaš za spoj, ostružeš "nožem" do čistog bakra, malo, par sekundi truda, namažeš s pastom za lemljenje, bez obzira ako radiš s tinol žicom i "fercinaš". Ide to bez problema.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
I licnu, puno sam ju put "zasvjetlao" z kusturom i fercinal.
Malo truda i sve se to rješava.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ostala je stopica na žici. Treba je samo malo obrusiti gdje se zavarila za muški dio, očistiti i malo stisnuti, a nakon spajanja s novim predidačem bilo bi dobro dodatno zalotati.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ja sam jedanput isprobaval čišćenje žice i tak sam gledal kaj imam po radioni....našel klorovodičnu kiselinu, nalijal u čep, žicu blankiral i do izolacije namočil u kiselinu. Za par sekundi van i čista žica bila

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Na izgled je. Ne vidim pročitati kataloški broj. Na mojem je 1 607 200 270.
Hvala. (y) :ppozdrav:

Edit:
ima nekih malih razlika. Stopica na široj strani je kod mene kosa tak da žica dođe uz prekidač.

1677916420654.png

Posljednje uređivanje:

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Imaš još jeftinijih ponuda, niža cijena prekidača i poštarine, nisam pretraživao cijeli sajt.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Fala. :ppozdrav:
Ja se baš preveč ne snalazim na tim sajtovima, ali bum prosil sine nek on proba poiskati.
Za sad sam zamolil šogora (bavi se popravkom raznih elektroničkih uređaja) da vidi može li se pronajti kakav rabljeni.
Nije mi hitno.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ispod 300-400 okretaja nemam, s tim bi najprije bio gotov, za plazmu ne znam da li bu dosta mjesta da to riješim.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@jocc, ja sam rezal HEB160 s takvom krunom, samo je bila Hawera 43mm, po sredini (vadil sam rebro).
Bušilica: ručna, stara Iskra, s 250 o/min i zalijevanje reznim uljem.

Najnoviji postovi

Na vrh