• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,973
Pa u završnoj boji je i to 2K Zetorova. Slika vara radi zatvorenog prostora.
Slobodno ti nadodaj kaj još treba na njih nakalemiti
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Pa u završnoj boji je i to 2K Zetorova. Slika vara radi zatvorenog prostora.
Slobodno ti nadodaj kaj još treba na njih nakalemiti
Ma šalim se ..znaš popa..
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,973
Činilo mi se kao dobro rješenje iskoristiti te cijevi kao posude za žicu.
Malo je problemčič staviti poklopac a nisam htel zbog debelih prstiju ostavljati duže cijevi.
@vlč.puknuti rekli su deca da ima žica više vrsta aluminija i različitih debljina. Ispalo je da treba 4-5 cijevi, pa sam se sjetil da imam doma još nekaj mesingane žice za autogeno pa da i nju tu pospremim.... najvjerojatnije nebudu sve iskorištene. Na kraju je stalo taman 8 cijevi koje sam bez puno mudrolije učvrsti da nemaju lufta i ne zveckaju kad guraš kolica. Samo to je razlog.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Meni ta cijev nije bila napeta..a nije bila metar nego cca 750..Kad se žica malo potrosi upadne unutra pa više nemreš do nje..a nekad treba kratka..ako savinem kraj da se "objesi" na cijev opat vadiš par komada za redom dok ne uhvatiš dobru dužinu, uz to popizdiš ..jer si uglavnom u rukavicama.
 

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ja sijecem na pola zicu , imaju 3 posudice od kvadratnog profila za duzine hehe.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,973
Vi tri imate to na poslu i radite s tim svaki dan, ja aparat imam za po doma, za svoje potrebe, a to je više nego rijetko pa bum pretrpel to uzimanje žice.
Za krače komade imam plan probušiti rupicu na poklopcu pa kad se savine nebu upala unutra, a za sad krače komade čuvam ovak.
Najvjerojatnije bu tak i ostalo

 

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,652
Pa ne koristim baš svaki dan, par put mjesečno, ili kad dođe takav posel onda je dva tjedna svaki dan...al volim da mi je sve pristupno, a ne da moram maknuti 3 stvari da bi došel do nečeg
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,626
Kuna je Hrvatski novac, uvijek bila i uvijek bu.
Ovo kaj sad koristimo, je tuđi novac... za mene nužno zlo, koje, nadam se ne bu potrajalo, jer se već na početku vidlo koliko nas osiromašuje

Sve vrijednosti računam u kunama i uvijek budem.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Šta ima toliko vrijedno u ovim drkavim Hirschmann pravokutnim sklopkama? Ja mislio da mi to prdnilo na kombajnu pa išao vidjeti koliko koštaju i ispadne da to jedno gov*o košta 300+€, a unutra 3 šarafa, 3 stopice i 3 jebene mesingane pločice s navojem... Tko tu koga jebe?
IMG_20230612_175228.jpg

No ugl, očistio i sastavio, ali problem je negdje u kompletnoj struji na kombajnu, kako nikada kod prijašnjeg vlasnika nije garažiran, kontakti su lepi, hrđavi.
E sad, problem je kad spojim tamo neki đek, koji je za pitaj kurca šta, a hrani neki nebitan pol na prekidaču ruke za kipanje, kad ga uštekam izgubim struju na prekidaču vršalice, kad ga ištekam, struja se vrati.
I onda, kad je uštekan, imam struju na dobavnom polu prekidača vršalice, ali čim je stavim u položaj da radi, izgubim struju, čim ištekam taj đek, struja se vrati i prolazi kako bi trebala kroz prekidač vršalice.

To bi bio neki loš spoj ili se negdje dirka s masom?

Budem se malo s tim zajebavao, pa mi treba koja smjernica jer baš ne pamtim kada radim struju šta se kada i zašto dešava jer nisam bap nešto zagrijan za struju.

Ako ne bude htjelo fercerati i ne bude mi se dalo peovlačiti struju nanovo zbog kratkog roka do žetve, budem palio ručno i dobro...
 

Najnoviji postovi

Na vrh