Moramo bit fer i reći da koliko je ljudi godinama bralo poticaje za neobrađene površine pa su sad kontrole intenzivne.
Meni je to ok.Naravno nije ok da su neki zakinuti za poticaje ali mislim da nebudu ostali bez tih novaca jer lako se dokaže da li je uplata bilo ili nije.
Zato nemojte puhat na hladno..izvod iz banke i preporučeno pošaljite u agenciju ili ministarstvo i lijepo objasnite da pare niste dobili.ako ste u kontroli,kada će završiti kontrola i kada će biti isplaćen poticaj i do kada...pa neka službeno obrazlože..onda ako nebude tako mislim da bi svaki odvjetnik za nevelike pare mogao to istjerati u vašu korist.
Nevidim vajde od mlaćenja prazne slame tu,uzet stvari u svoje ruke i redom..jer netko je nešto propustio...
Nije samo stvar da li nisi dobio ili jesi dobio, radi se u tome da su svi koji nisu dobili isplate stavljeni u nervnoprvan položaj u odnosu na one koji jesu, te su na taj način teško oštećeni.
Što se tiče kontrola, EU komisija je odredila postotak kontrola, od ukupnog broja podnesenih zahtjeva to je 5% koji se treba provesti.
U državi kakva je HR smješne su tvrdnje da su dodatne kontrole tu zbog toga da se "vodi računa o trošenju EU novca" kako se propagira već je pozadina nešto sasvim drugo. Ako je ministru toliko stalo do "kontrole trošenja EU novca" onda je nevjerovatno postupanje kojim u pravilnik za 2017 unosi odredbe koje EU komisija izričito zabranjuje. Dakle svjesno radi nešto što za posljedicu ima opstrukciju novih zahtjeva za potporama. Što o tome misli EU komisija moglo se čitati nedavno na telegram.hr.
I da, što se tiče tužbi da bi tužio agenciju za "nešto konkretno" trebaš dobiti odluku o visini obračuna potpora, ako nemaš odluku za što ćeš ih tužiti..za koji iznos?
Evo retoričko pitanje..Tko zna koliki iznos potpora će dobiti u recimo slijedećoj godini?
I onda sad kad sve skupa spojiš, da ministar krši odredbe EU i pritom skriva pravilnik od njih (dužan ih je obavjestiti o svakoj promjeni pravilnika), da agencija ne izdaje odluke o izračunu potpora za 2016 godinu, da su "administrativne kontrole" nad stotinama korisnika potpora i dalje iako je sve trebalo biti završeno prije isplata predujma onda je jasno da tu nešto jako smrdi..