• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

max23

Član
Tu od
22 Stu 2017
Poruka
89
max23 - ovo što si dobio prije 2 dana to pričaš o informativnom izračunu na agronetu ili ti je stigla neka odluka/rješenje? Meni su sa gps-om ukrali 10% zemljišta i neznam šta napraviti...žalbu na kontrolu su odbacili i sve argumente/činjenice/snimke koje sam naveo su samo izignorirali. Navodili mi neke gluposti kao npr za grešku gps-a - članak pravilnika da se živica nesmije uređivati tijekom ljeta (zaštita ptica)!! Bitno da su nešto nadrobili....
Informativni izračun u agronetu..nema odluke u pdf-dokumentu

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ne želim pametovati,ali ako dižete kredite za nešto što se zove poljoprivreda i očekujete da će vas poticaji izvući,bojim se da ste osuđeni na propast.
Jel vi niste zadnjih par godina u toku i zaboravili ste uništenje mljekarske i stočarske proizvodnje,onih silnih traktora sa prosvjeda?onih skupih modernih da ne kažem europskih štala,ultra skupih uveženih junica,da bi nakraju svi troškovi rasli a cijena mlijeka padala,da nisu isplaćivani poticji kak treba,da su ostali dužni mljekarima čini mi se za 2012 godinu,da su osnovali agenciju za zemljište da se da u zakup,kako bi se onemogućilo pogodovanje po političkim,rodbinskim i ostalim vezama i vezicama,pa nakraju opet vratili raspolaganje državnom zemljom jedinicama lokalne samouprave..
Meni vas je žao ali ako vam je ministar stavio pištolj na čelo i rekao da dižete kredite za poljoprivredu onda ga krivite..ako nije,sami ste krivi..nažalost ali uvijek morate imati lovu sastrane za živjeti bez tih poticaja..a poticaj kad i ako dodje,dobro dodje...meni isto fali dobrih 10ak tisuća..ali idemo dalje..ako mi život ovisi o tih 10 tisuća onda se ovim poslom nebudem bavio..barem ja tako razmišljam..

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
komer - ja nemam kredita niti sam ih igdje spomenuo nego ja pričam o pravnoj nesigurnosti! Nikada do sada se nisam susreo sa takvim postupkom (kontrola) gdje balavac ti dođe u 12. mjesecu sa gps-om po kiši i on ti kroji pravdu jeli sve po zakonu i pravilima! On ti može napisati u izvještaju da nije bilo žito na njivi! To ti je ugar, a ne žito - umanjenje! U 12. mjesecu kontrola!!

O žalbi opet odlučuje on! Priložiš račune i deklaracije, Napišeš da nije imao primjedbi dok je bio u kontroli..u zapisniku sve ok...nisi niti ti imao primjedbi na njega. Ostaneš paf o čemu se tu radi? I onda kažeš ma jebite si m pa nisam ja budala da me na mojoj zemlji neki balavac iz zagreba sa gps-om jebe u mozak....i ja bi trebao nakon toga opet sve financirati sa svojim novcima da bi oni meni isplatili EU novce za ljetovanje u 7. mjesecu - i na sve dati 25% za njegovu plaću - malo sutra - ugar je zakon!

Tko zna komer, možda si ove godine ti na redu...i seat.

Posljednje uređivanje:

max23

Član
Tu od
22 Stu 2017
Poruka
89
Tako vam je to kad skorojevići dođu na visoke funkcije. Problem sa skorojevićima je da njih ne interesira pravo, zakoni i pravna država..njih interesira da čim prije i u što kraćem roku napracju što više u svoju guzicu.
O kakvoj se pravnoj nesigurnosti radi dati ću primjera radi jedan banalan prikaz. U prvoj godini sam ostvario prava za 1000.000,00kn. U drugoj godini sam povećao površine za 30%, dodao iaks mjere za 1/3 površina, povećao broj uvjetnih grla za 300% a na kraju ostvario pravo za 250.000,00kn. Dakle s moje strane, povećanje, povećanje svega.. s druge strane 4 puta manji iznos i kršenje svega što se moglo prekršiti. U agenciji slušam takve nebulozne izjave i tumačenja da je meni bilo neugodno zbog njih samih što lupetaju. E da..bio sam i u ministarstvu...kaže mi pomoćnik ministra "pa dobro što se morate držati svakog zareza"? :mur: Što da čovjek kaže na tako nešto?!
A prethodno me on i cijela svita njegovih uvlakača uvjeravali da sam u krivu i da sam trebao raditi nešto što EU komisija zabranjuje. Kad sam im poslao dopis sa stavom komisije o pitanju o kojem smo se sporili nisu odgovorili na dopis (poslao preporučeno) nego su rekli da nisu ništa dobili.

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
max - i kako dokazati da si u pravu? Da li prijava eu komisiji svoga slučaja? Da li sudska tužba agencije? Da li prijava agencije za kršenje zakona tijelu koje joj je dalo akreditaciju ? Da li prijava djelatnika agencije za kršenje pravilnika o radu....?

Kako? Da li si uspio išta ispraviti? Razgovor sa njima je samo gubitak vremena....

mladi1993

Novi član
Tu od
5 Srp 2018
Poruka
8
Prijava DG AGRI uz priloženu svu dokumentaciju koja podrazumijeva i ispis sa agroneta i ispis Čl.Zakona o poljoprivredi NN 30/15 Čl.24,PrtSc stranice agroneta da se vidi da ne postoje gotove odluke.
Zapisnik o provođenju nadzora odnosno o kontroli po kojem je vidljiv datum a pravilnik jasno kaže koje se kontrole mogu provoditi u godini podnošenja zahtjeva a koje ne.
Prijava DG AGRI za Matildu Copić koja je zajedno sa svojim zaposlenicima stvarala umjetne uvjete otvarajući gospodarstva na zemljišti njenog oca(sve je vidljivo na stranici apprrr.isplate).
Pomoćnik ministra Živković je došao u ministarstvo preko veza(rodom iz Bršadina otkud je Tolušićeva majka)i cijela rodbina bere poticaje.
Glavni viši kontrolor iz Zagreba Čop je potegnut od Tolušića sa mjesta zamjenika APPRRR u Virovitici a ravnatelj APPRRR iz Virovitice za zamjenika Copićke.
U Sisku u APPRRR rade djelatnici koji beru poticaje na svoje ime i ime roditelja.
Napraviti totalni udar sa zakonima i sa ljudima.Ako se već pokušaju oglušiti na jedno neće smjeti i na drugo jer je u današnje vrijeme sve dostupno.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Meni ako dodje kontrola ja sam.
na G.O.e tako.i ja kad njih trebam,nitko se ne javlja jer su na godišnjem.ne sekiram se.
Kad dodjem sa godišnjeg onda ću im pokazati sve.da ne velim da sam u agenciji pri ucrtavanju zemljišta pomicao se po par metara od međe prema unutra da nebi neki pametan došao sa svojim gpsom sa tolerancijom +/- 5m i rekao da imam manje nego sam prijavio..i imam nakraju manje prijavljenog od stvarnog stanja..da ne velim da susjedne parcele koje su zapuštene da plaćam malčiranje po par metara da se neki pametnjaković nebi našalio da imam 200m dužine i 35cm širine zakorovljenu parcelu..e vidiš.ja ih se ne bojim jer radim kak se spada..ako mi i smanje poticaj,ja idem dalje,jer hvala.bogu ne ovisim o njima ali se veselim kada sjedne para..pa makar i manje..u nikoga ne upirem prstom,ali prvo moraš biti ispravan da bi tjerao pravdu..ako si ispravan i u pravu,uzmeš odvjetnika i nek se bori protiv takvog sustava..
Ps.piše u agronetu da je izračun informativnog karaktera i sve naknadno utvrđene činjenice mogu utjecati na izračun.
Ako netko nezna što to znači neka pročita par puta i zapita se da li sam imao kontrolu (administrativnu ili na terenu ili obje).
Ako jesi,onda ima nekih nepravilnosti.
Kada vam.kažu koje su nepravilnosti a u praksi nisu takve uzmite odvjetnika i nek to istjera do kraja..tu na forumu nitko nemože reći nešto konkretno jer pero i jozo sa 10ha zemlje ne dobivaju isti iznos poticaja...a mnogi misle ako je pero dobio 3500kn po ha,da će i marko sa 150ha dobiti 3500kn po ha... (imena su izmišljena i na nikoga ne upirem osobno,karikiram samo).
I oni koji do 30.6.nisu dobilo kompletan iznos koji im je odobren vjerovatno će ga naknadno dobiti.
Meni nisu nakon 2 mjeseca poslali rješenje o promjeni prebivališta,a imam rok od 8 dana prijaviti promjene...zovem danima nikoga nemogu dobiti..i dobijem napokon nekoga i kažu da su ljudi na godišnjem i ne stignu sve napraviti jer ih je malo..pa sam zamolio ako mogu doći po rješenje jer mi treba, i rekla gospođa da dodjem drugi dsn ujutro...nekad i nenadrkanost i nekakav respekt otvore vrata i riješe neke probleme...

Ps.baba po onoj tvojoj slici sa agroneta gdje piše odobreni iznos 0,00kn.
To znači da nemaš uvjeta za ostvarivanje poticaja po toj stavci..sad zašto neznam,vjerovatno u zahtjevu si stavio križić da to zahtjevaš,ali administrativnom ili kontrolom na terenu ti to nije odobreno..
Meni je tako za mlade,a pošto više od 5 god imam opg izgubio sam lani to pravo pa mi piše 0,00kn..navodno od ove godine možeš biti mladi ako si mlađi od 40 god bez obzira koliko dugo imaš opg.
Tvoje je da vidiš zašto nemaš prava dobiti pvp za proteinske usjeve,i ekološku poljoprivrednu praksu il kako već piše pa ćeš znati zašto ti to nije odobreno.

Posljednje uređivanje:

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
mladi1993 - istina, treba i njima malo prijava pa neka se koprcaju

komer - ma kada opet dođu biti će drugačije....ja hodam sa kamerom i metrom iza kontrolora i snimam ga gdje hoda i koliko je daleko od fiksnih točaka (drvo, jarak, bandera....), a za zapisnik imam A4 list primjedbi odmah za upisati....do sada je sve bilo kulturno i fino ali to je za mene prošla priča - nekultura bolje prolazi....i za sve sada imam slike sa datumom i geo tagovima....

komer - na onoj slici pod tražena i utvrđena količina su hektari, nije 0 kao pod odobreno kuna...još sam u kontroli...pa tek je 7. mjesec!
I daj mi reci jel kod tebe broj hektara isti za osnovno i zeleno plaćanje - kod mene nije a to je nemoguće!

ps. jesu kome vratili deklaracije za soju od prošle godine....piše u pravilniku da će vratiti poništene....jebiga nisam ja pisao pravilnik ;)

Posljednje uređivanje:

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Nije ti isto jer vjerovatno ti imaš npr 20ha upisano,oni su utvrdili 18ha i zato i razlika
.dok prođe kontrola vjerovatno će ti pisati isto kao i ostalima.strpi se pa ako ništa drugo odvjetniku...

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
Komer - pogledaj kod sebe pod stupac "utvrđena količina"...kod mene je npr pod osnovno 18ha a pod zeleno i preraspodjeljeno 19ha oba...kako osnovno može biti manje ha od zelenog?

max23

Član
Tu od
22 Stu 2017
Poruka
89
Prijava DG AGRI uz priloženu svu dokumentaciju koja podrazumijeva i ispis sa agroneta i ispis Čl.Zakona o poljoprivredi NN 30/15 Čl.24,PrtSc stranice agroneta da se vidi da ne postoje gotove odluke.
Zapisnik o provođenju nadzora odnosno o kontroli po kojem je vidljiv datum a pravilnik jasno kaže koje se kontrole mogu provoditi u godini podnošenja zahtjeva a koje ne.
Prijava DG AGRI za Matildu Copić koja je zajedno sa svojim zaposlenicima stvarala umjetne uvjete otvarajući gospodarstva na zemljišti njenog oca(sve je vidljivo na stranici apprrr.isplate).
Pomoćnik ministra Živković je došao u ministarstvo preko veza(rodom iz Bršadina otkud je Tolušićeva majka)i cijela rodbina bere poticaje.
Glavni viši kontrolor iz Zagreba Čop je potegnut od Tolušića sa mjesta zamjenika APPRRR u Virovitici a ravnatelj APPRRR iz Virovitice za zamjenika Copićke.
U Sisku u APPRRR rade djelatnici koji beru poticaje na svoje ime i ime roditelja.
Napraviti totalni udar sa zakonima i sa ljudima.Ako se već pokušaju oglušiti na jedno neće smjeti i na drugo jer je u današnje vrijeme sve dostupno.

To sa AGRI-jem mi se činu u redu samo na koju maila dresu to poslati a da to oni dobiju?

max23

Član
Tu od
22 Stu 2017
Poruka
89
max - i kako dokazati da si u pravu?
Da li prijava eu komisiji svoga slučaja? Da li sudska tužba agencije? Da li prijava agencije za kršenje zakona tijelu koje joj je dalo akreditaciju ? Da li prijava djelatnika agencije za kršenje pravilnika o radu....?
Kako? Da li si uspio išta ispraviti? Razgovor sa njima je samo gubitak vremena....
-max - i kako dokazati da si u pravu?
-tužba trgovačkom sudu u ZG
Da li prijava eu komisiji svoga slučaja?
Da, samo kome da ima smisla, mislim da se komisiji ne svidja rad sadašnjeg ministra..samo njegova govna treba iznijeti pred neku njihovu službu
Da li sudska tužba agencije?
-da
Da li prijava agencije za kršenje zakona tijelu koje joj je dalo akreditaciju ?
Može, samo ne znam kome i koje kriterije da krše
Da li prijava djelatnika agencije za kršenje pravilnika o radu....?
Lažiraju, varaju, lažu..ali nema smisla
Da li si uspio išta ispraviti?
-U sukobu s njima jesam ali ne one koji imaju veze sa isplatom potpora
"Razgovor sa njima je samo gubitak vremena...."
-je, razgovor nema smisla osim ako ne koristiš iste argumente kao jedna zagrebačka ekipa sa poznatim bankarom koji nije htio isplati potraživanje veće od 50 milijuna kuna. Lijepo su se dogovorili, oni su njemu osigurali udoban višednevni smejštaj u jednoj zagrebačkoj bolnici a on njima isplatu u roku od tjedan dana.
Na telegramu vole tolušića i njegove..ima dosta interesantnih informacija.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Komer - pogledaj kod sebe pod stupac "utvrđena količina"...kod mene je npr pod osnovno 18ha a pod zeleno i preraspodjeljeno 19ha oba...kako osnovno može biti manje ha od zelenog?

E to neznam,da li je neka greška ili nešto drugo u pitanju stvarno neznam.makar mislim da je to najmanji problem.
Vidjet češ nakon kontrole što bude.vjerovatno bude sve ista količina.

zemljanin

Član
Tu od
23 Stu 2016
Poruka
50
Na telegramu vole tolušića i njegove..ima dosta interesantnih informacija.

Kad sam ja dao link na Telegram o Matildinim aferama prije ohoho vremena ovdje su me ismijali da sam medijski nepismen jer vjerujem Telegramu.
E pa dragi moji citati s razumijevanjem i znati da se vi s ovim pricama ne mozete probiti u mainstream medije, probajte i garantiram da cete bit zaustavljeni ili usutkani. Govorim iz osobnog iskustva.
Ili se udruziti i napasti ili se javite ovima kao sto ne Telegram.
Vase price su strasne i cudno je koliko moci ima agencija, koja sama nije nikakva sveta krava, vec samo koristi to sto ljudi sute ili se bune pojedinci, pa kad jos ne dobiju potporu kolega (vidi ove bisere ovdje) brzo dizu ruke.

bukovac77

Aktivni član
Tu od
2 Srp 2018
Poruka
175
Nemamo o čemu razgovarati kad se na godišnjoj razini obavi možda 10% kontrole na prijavljenim gospodarstvima za isplatu poticaja, a što je najzanimljivije u tih 10% kontrole, obavljaju se uvijek na istim gospodarstvima,meni svake godine dolaze, dok npr. mojim kolegama nisu nikako ni bile. Meni dolaze u kontrolu 10 mjeseci nakon ispaše pašnjaka, u evidenciji stoji kad i u kojem dijelu godine stoke opasuje određeno područje, kontrola "u 4 oka" koja je bila sve je smatrala uredim i zadovoljavajućim, bile su nekakve sitnice koje smo morali urediti ali po njihovom totalno nebitne. Kad su oni predali rezultat svoje kontrole na mom terenu agenciji za plaćanje, taj predmet preuzima Tihomir Bibić koji odjednom utrvrđuje iz setelitskih snimaka kako prijavljeno područje nije napasivano,da su oni kontaktirali nekakve ljude koji su im rekli da tamo stoke nije ni viđena, skroz zanemarujući slike i dokaze gospode koja su kontrolu i obavila. Nakon što taj divni Babić odlučuje odbiti nam poticaj, zovemo ljude koji su bili na kontroli, oni su bili zgroženi odlukom, nisu mogu vjerovati što je lik napisao i nadrobio, kakve je on gluposti naveo ima da ti se povraće. K tome su rekli da takvi idioti rade u agnciji i da se tu nažalost ne može ništa. Također oni su iz HPA povukli krivi broj stoke na mom gospodarstvu, umjesto 30 grla po njihovom u zahtjevu stoji 18?! U HPAu mi govore da to nije moguće, ajde ti sad reci..
Zatim su mi navodili da gospodarstvo ne može biti na mjestu gdje prolazi autoput, k tome navodeći krivu cestu, umjesto A1 on napisao D3 ili neku druge više se i ne sjećam, zatim me pitao kako ja prevozim stoku na drugo gospodarstvo?? Ja sam mu odgovorio da mi Tolušić posudi vladin helikopter i prevozimo jednu po jednu. Katastrofa, ima tu još ali ne bi do sutra završio.

jacca

Član
Tu od
28 Velj 2014
Poruka
54
Dali je svima isplaćena ekološka?? Jučer sam zvala prijatelja u agenciju i kaže kako puno ljudi nije dobilo ekološku ali da računam do kraja mjeseca.....Bila mi je kontrola pa možda zato?? Ali kontrola mi je svake godine !!

mladi1993

Novi član
Tu od
5 Srp 2018
Poruka
8
Ma kakva ekološka,ima nas da nismo dobili ništa.Kontrole gotove prije 3 mjeseca.Zapisnici stigli na kućnu adresu.Imam osjećaj da tamo rade ljudi koji imaju osobnog asistenta a taj asistent svog asistenta pa to traaaaaaaaaje.
Agronet je danas blokiran na opciji odluke za 2017.

bukovac77

Aktivni član
Tu od
2 Srp 2018
Poruka
175
Danas sam ponovo zvao agenciju jer mi nije jasno da i nakon odbijanja duga i sankcija od poticaja nisam dobio ni lipe, ali već očekivano odgovora nisam dobio jer nemaju pojma o tome. Btw prošli tjedan su mi rekli kako imam još duga za isplatiti cca nekih 20.000 kn, da bi mi danas rekli da je ipak 1500 kn + 900 kn kamata, ali da što se tiče sankcija ne zna ništa o tome jer za to nema nikakve odluke, znači odbiju ti lovu jer je tako nekom palo na pamet?
Da li netko zna što u vezi tih sankcija, ako se ne varam po pravilniku za prošle godine sankcije se nisu spominjale ili sam u krivu?!
I nije mi to jasno odbijanje poticaja koji se ne temelji ni na kakvoj odluci, izvješću, obavjesti, ni na čemu.

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
Postoji pri kraju Pravilnika o potporama "tablica 9 - Umanjenja za kršenje" sa postocima ali kako se to računa, tko to procjenjuje i na šta - to mi nije jasno......

Znači ekipa koja hoda/mjeri po terenu uopće ne piše te izvještaje o kontroli? Šta imaju normu koliko kazni moraju izmisliti?

Udruga OPG Život ima zanimljivih objava u zadnje vrijeme na fejsu i mislim da oni jedini nisu "kupljeni" od udruga....komora je niš koristi - aktivno je uključena u promociju ministra....valjda moraju biti tiho da bi dobili obaveznu članarinu.

Danas su objavili primjer kako funkcionira agencija:

"BRZINA IM JE VRLINA, ODLUKU za 2015 dobiješ 2018 godine ili kad se žališ na 2014 a dobiješ odgovor krajem 2017 nakon 3 godine od žalbe sa obrazloženjem da nakon vremenskog odmaka inspekcija ne može utvrditi činjenično stanje za 2014, pa da ste odmah radili možda bi se i moglo utvrditi. Ovo su samo neki primjeri pristigli od poljoprivrednika"

-sprdačina!

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh