Nemamo o čemu razgovarati kad se na godišnjoj razini obavi možda 10% kontrole na prijavljenim gospodarstvima za isplatu poticaja, a što je najzanimljivije u tih 10% kontrole, obavljaju se uvijek na istim gospodarstvima,meni svake godine dolaze, dok npr. mojim kolegama nisu nikako ni bile. Meni dolaze u kontrolu 10 mjeseci nakon ispaše pašnjaka, u evidenciji stoji kad i u kojem dijelu godine stoke opasuje određeno područje, kontrola "u 4 oka" koja je bila sve je smatrala uredim i zadovoljavajućim, bile su nekakve sitnice koje smo morali urediti ali po njihovom totalno nebitne. Kad su oni predali rezultat svoje kontrole na mom terenu agenciji za plaćanje, taj predmet preuzima Tihomir Bibić koji odjednom utrvrđuje iz setelitskih snimaka kako prijavljeno područje nije napasivano,da su oni kontaktirali nekakve ljude koji su im rekli da tamo stoke nije ni viđena, skroz zanemarujući slike i dokaze gospode koja su kontrolu i obavila. Nakon što taj divni Babić odlučuje odbiti nam poticaj, zovemo ljude koji su bili na kontroli, oni su bili zgroženi odlukom, nisu mogu vjerovati što je lik napisao i nadrobio, kakve je on gluposti naveo ima da ti se povraće. K tome su rekli da takvi idioti rade u agnciji i da se tu nažalost ne može ništa. Također oni su iz HPA povukli krivi broj stoke na mom gospodarstvu, umjesto 30 grla po njihovom u zahtjevu stoji 18?! U HPAu mi govore da to nije moguće, ajde ti sad reci..
Zatim su mi navodili da gospodarstvo ne može biti na mjestu gdje prolazi autoput, k tome navodeći krivu cestu, umjesto A1 on napisao D3 ili neku druge više se i ne sjećam, zatim me pitao kako ja prevozim stoku na drugo gospodarstvo?? Ja sam mu odgovorio da mi Tolušić posudi vladin helikopter i prevozimo jednu po jednu. Katastrofa, ima tu još ali ne bi do sutra završio.