Meni lucerka plava, kukuruz i zob žuti a pašnjaci zeleni (u arkodu naravno, da ne pomislite da sijem gmo 😀). Tako stoji od prošle godine. Bilo je nekog govora pred koji mjesec o nabavci dronova za daljinsku provjeru na terenu tih žutih i plavih parcela. Samo me strah da im ne ugrade i sonde za rektalni pregled na daljinu jer stalno se nešto prijete a za naše dobro. Kad su uvodili arkod i te satelitske snimke prezentirano je kao super precizno i da će moć fokusirat listić i travku pa mi sad nije baš jasno kako su svima parcele žute i plave iako se aktivnosti odrađuju i razlika u stanju površine je vidljiva i golim okom iz svemira. Možda kum ima viška dronova na lageru a ministarstvo viška novaca pa malo farbaju po internetu da bude uvjerljivije. Sve zvuči malo grubo i kao isprdavanje al tako su nas naučili kroz godineLjudi, imam pitanje. Jel kome na monitoringu stoji kosenje 0 % plavo obojeno? Sve arkod parcele vec 3 puta pokosene...
Ništa ni dobrobitIma li još netko da još uvijek nije dobio ništa M10 za izvorne i zaštićene pasmine?