• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
Ovako je to u Sloveniji....primjetite kako im je web stranica pregledna sa lako dostupnim informacijama....i sve stranice ministarstava imaju isti dizajn stranica. (npr. http://www.mkgp.gov.si/)

http://www.arsktrp.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/6456/
21. 2. 2018.
"Jeranko je v nadaljevanju predstavil potek izdaje odločb in izplačil za zahtevke zbirnih vlog 2017. Izdaja odločb se je začela v oktobru 2017, in sicer za izplačila za območja z omejenimi dejavniki (OMD). V sredini januarja 2018 se je začela še izdaja odločb za izplačilo shem neposrednih plačil za leto 2017. Do konca februarja bo upravičencem izplačanih več kot 130 mio EUR neposrednih plačil. Izplačila za kmetijsko-okoljske in podnebne ukrepe, dobrobit živali in ekološko kmetovanje bodo, enako kot pretekla leta, potekala od aprila do junija."

Evo i prijevoda ako netko nezna slovenski:

"Jeranko je u nastavku predstavio postupak donošenja odluka i isplata zahtjeva za prava u 2017. godini. Izdavanje odluka započelo je u listopadu 2017. godine, za plaćnja za ograničena područja (OMD). Sredinom siječnja 2018. godine donesene su odluke o plaćanju izravnih plaćanja za 2017. Do kraja veljače, korisnicima će biti isplaćeno više od 130 milijuna eura izravnih plaćanja. Plaćanja za agro-okolišne i klimatske mjere, dobrobit životinja i ekološka poljoprivreda biti će, kao i prethodnih godina, od travnja do lipnja."

Znači prvo kontrola pa odluke i onda isplata (opet prije nego kod nas)! Ja još nemam odluke za 2016. godinu, niti imam pojma koliko ću dobiti ove godine!
Primjetite da "mala" slovenija ima 267 miliona eura za poticaje tj. cca 2 milijarde kuna!!

jacca

Član
Tu od
28 Velj 2014
Poruka
54
u odlukama na agronetu sam našla da je odobren određeni iznos za isplatu..Da li to znači da bude mi taj iznos sjeo na račun??

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma lopovi nemože čovjek vjerovati.
Njima nije.interes proizvodnja .
Naš poticaj je totalni promašaj ničem ne služi.

vigor

Član
Tu od
19 Svi 2017
Poruka
60
Imaju oni vremena... ne ovise im plaće i poslovanje, egzistencija o potporama i kad će biti isplaćene

vigor

Član
Tu od
19 Svi 2017
Poruka
60
Meni je pravo 156 eura, a u odlukama kad pomnožim hektare sa 156, moram pomnožit sa 0.8 i onda dobijem iznose u odlukama.

Za to umanjenje omotnice od 20 % se mudro šuti iako se umanjuje svake godine. Možemo mi računati danima s obzirom na pojedinačna prava na agronetu. Bitno da se uvijek barata sa ukupnim sumama i ukupnim postocima, a što je sa izračunima iznosa za pojedinačna prava... toga nema... možemo samo nagađati.

bukovac77

Aktivni član
Tu od
2 Srp 2018
Poruka
175
Pozdrav, zanima me da li ima tko da mu nije isplaćen poticaj za ekološku proizvodnju, s tim da je krajnji rok isplate bio 30. 06., a danas je već 02.07., u agenciji se nitko ne javlja niti odg na mailove. Hvala

newguy

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2017
Poruka
159
Ima nas. Samo oni tvrde da za mjere ruralnog razvoja nije rok 30.06 za isplatu.
No... isplaćuje se svaki dan tako da će uskoro :)
Pozdrav, zanima me da li ima tko da mu nije isplaćen poticaj za ekološku proizvodnju, s tim da je krajnji rok isplate bio 30. 06., a danas je već 02.07., u agenciji se nitko ne javlja niti odg na mailove. Hvala

Poslano sa mog Moto E (4) Plus koristeći Tapatalk

bukovac77

Aktivni član
Tu od
2 Srp 2018
Poruka
175
Puno oni toga kažu, a ne rade ništa kako treba, rade samo u svoju korist, svake godine pišu pravilnike i mijenjaju ih kako njima pašu. Ja sam jedan od mladih poljoprivrednika kojem su oduzeli poticaj radi takvi banalnih činjenica, radi takvih glupih razloge, također ovim putem apeliram mlade ljude poljoprivrednike da svakako provjere prijavljen broj stoke, jer ja sam jedan od primjera gdje su me okinuli za par komada, to je njima ništa. Oduzeli su mi od ovogodišnjeg poticaja dug, i još k tome naplatili višegodišnje sankcije. Najžalosnije je što još ni jedne odluke, ni jednog riješenja po pitanju toga nisam dobio. Obračun sam od agencije i od ravnateljice zatražio jedno milijon putam nisam ga dobio. Niti znam koliko dobivam, niti kako obračunavaju, ništa. Jedino što imam je odluka za 2015. godinu, o isplati, to je sve.

jacca

Član
Tu od
28 Velj 2014
Poruka
54
Tako i kod mene...još ništa za ekološku...a u odlukama stoji da je odobreno za isplatu....koliko sam izračunala sve ok...samo da sjedne...uostalom, danas sigurno nebude, jer mislim da fina nema isplate ponedeljkom...možda sutra...

bukovac77

Aktivni član
Tu od
2 Srp 2018
Poruka
175
Meni su rekli jutros u agenciji da će i danas ići kako nisu stigli u petak.. možemo jedino čekati, meni svaki tjedan druge informacije daju..

bukovac77

Aktivni član
Tu od
2 Srp 2018
Poruka
175
Nova informacija, sad su mi u agenciji rekli da mi ekološka uopće nije ni odobrena, zašto? ne znaju, pada im sustav. Eto toliko o divnoj administraciji, zato provjerite u slučaju ako vam još isplata nije išla da li vam je uopće i odobreno.

Mareleona

Aktivni član
Tu od
4 Lip 2018
Poruka
135
Pozz,ima možda tko kakav broj od agencije di se može nekoga pitati u vezi isplate ? Hvala vam puno na odgovoru.

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
355
Ide ekološka,kako nije odobrena ,ja sam dobio u petak sve odjednom. Malo manje nego lani ,ali je sjela ekološka ,sigurno ne isplaćuju svima odjednom nego se uplate izvršavaju svaki dan ,pa kad dođe ,dođe.

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Meni isplaćeno sve do lipe a i svakog kog snam svima je sve isplaćeno. Jedino vama pojedincima sa foruma svake godine vas zakinu pa suvam krivi svi živi. Daje men tako jabi se presto tim bavit. Pišem samo o pojedinim koji stalno placu u kukaju da to više sl7sat nemogu zato ovo i pišem.

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
seat dabog da ti ubuduće poticaj isplaćivali kao i meni!
...ja se i prestajem time baviti...pdv od moga keša teško da budu vidjeli... i uvozno je zakon!

zeljkhun

Novi član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
22
Kolega i meni je isplačeno sve osim ekološke u tome j e problem odobreno je a para nigdje u agenciji se ne javlja nitko tako da se nista nezna a ko netko nešto zna neka javi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh