Sve je kod nas naopačke postavljeno.
Bez svega se može,ali bez hrane i vode nemože.
Mi smo ionako rasprodana država,i netreba biti iznenađen na njihov odnos prema proizvođačima,jer skoro sve tvornice koje su nešto proizvodile,to je prodano/uništeno..
Treba im ne vjerovati što kažu i što pišu,jer nema smisla..
Ja sam odabrao ovaj put sam,nije mi nametnut,ali ipak sam se nadao "pogurancu" u vidu zakupa zemljišta,ili prodaje pa da se kupi.
Nevidim smisao ruralnog razvoja a natječaja za zemljište nema,ili ga ima,ali to je ona sića što JLS-ovi daju na 5 godina(neizgrađeno građevinsko zemljište koje je u poljoprivrednoj funkciji).
Zar ima smisla govoriti o razvoju ruralnih krajeva i istovremeno hrpa zapuštenih/neobrađenih parcela stoji,zarasta,nije u nikakvoj funkciji osim rugla/skloništa za lisice,čagljeve itd
..
Nismo samodostatni u gotovo ničemu,čemu onda to famozno poticanje proizvodnje a istovremeno nema ograničenja uvoza?
Pa tko tu koga??
Nije mi jasno kako nemogu doslovno prekopirati od onih koji imaji to dobro riješeno,maknuti ono što nevalja i svi sretni...
Ovo je mazanje očiju,i socijalna mjera onima koji se trude i mukotrpno rade ovaj težak posao.