• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,498
Pa bilo bi mi. Da me ne čeka motika nakon što završim s djecom 😅😂.

Nisam ni ja znao za sva prava dok nisam slučajno pročitao negdje. Ona išao u hzzo. Pa su oni rekli da ne znaju. Onda sam od muke pričitao pravilnik. Pa došao kod njih da hoću svoja prava..
Onda su me poslali u Osijek da oni bolje znaju 😂😂

Ines333

Novi član
Tu od
24 Lip 2022
Poruka
5
Otac ima pravo po novom zakonu na 4mj porodiljnog dopusta do 8 godine starosti djeteta. Ukoliko uzima pola radnog vremena porodiljni se produžuje na 8mj. Onda te pola plaća firma pola hzzo.
Ovo šta ste pisali za iznose to je maksimalan dio koji hzzo dalje. Npr. Imaš plaću 5000 eura. Odeš na porodiljni. Nećeš dobiti 5000 nego njihov maksimum

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
262
Ohooo ja cekam vijesti o crkavici od poticaja kad ono nesto jos bolje.
De mi samo recite jel možemo i žena i ja istodobno na porodiljni,svako u svoju firmu na pola radnog vremena?
Ako može da se okerim odma?

MarkoD

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
179
Sada kada vidite da odjednom 2025/26 godine boom djece u Hrvatskih poljoprivrednika 😂

Prije mi žena rodi dvoje djece nego što ja dobijem obećane poticaje.

Ines333

Novi član
Tu od
24 Lip 2022
Poruka
5
Ohooo ja cekam vijesti o crkavici od poticaja kad ono nesto jos bolje.
De mi samo recite jel možemo i žena i ja istodobno na porodiljni,svako u svoju firmu na pola radnog vremena?
Ako može da se okerim odma?
Da bez obzira na suprugu vi imate pravo na svoj porodiljni sa vašim djetetom. Što se tiče pola radnog vremena ukoliko Vaša firma dozvoljava s obzirom na posao koji obavljate i da vam može dati mogućnost da radite na pola. Možete oboje raditi

Sada kada vidite da odjednom 2025/26 godine boom djece u Hrvatskih poljoprivrednika 😂

Prije mi žena rodi dvoje djece nego što ja dobijem obećane poticaje.
Bome kako je krenulo. Bolje djecu delati 🤭

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
262
Ma ovo je mjera za mene dušu dala, ja sam zaposlen na OPG-u, a žena u našoj firmi( nema veze sa poljoprivredom)
Oboje na puno radno vrijeme.
Imamo 2 puta blizance i još dvoje,dakle 6ero od 0 do 7 godina.
Ako sad profitiramo,dođe mi da glasam za HDZ🤣

Ines333

Novi član
Tu od
24 Lip 2022
Poruka
5
Moje cure s posla dobiju ukupno više nego ja koja radim puno radno vrijeme.
Znači pola plaća hzzo a pola isplaćuje firma s time da firma ne umanjuje prijevoz jer bez obzira na pola radnog vremena svaki dan ides na posao. Tako da kad se sve zbroji dobije više a manje radi. Treba sve iskoristiti na šta se ima pravo.

Najnoviji postovi

Na vrh