Do 1990-tih godina nije bilo poticaja, pa je seljak preživio pa će preživit i nepoticaje. Dapače, blago, žitarice i druga roba, bolje se mogla prodat i viša je bila zarada prije 1990....Ja sam zadovoljan, mehanizacija se lijepo obnovila...posebno zadnje 3-4g. Ali da je idealno stanje u poljoprivredi nije, tj nije ni blizu. Jako daleko je ovo od godina kakve su bile do 2010. Kad se sjetim sa čistom zaradom na šećernoj repi 2008te sa 10jutara iskeširali potpuno novi auto, to sad samo možeš sanjati 😂 .Treba se prilagođavati, tko ne počne na vrijeme teško će mu biti. Danas na jednom predavanju (marketing) upoznao kolegu iz Požege, bavi se poljoprivredom isto a ima i konzultantsku firmu, priča mi da počele curiti informacije u vezi novog ZPP-a i vjerojatno od 2028 iznos potpora se smanjuje sa dosadašnjih 35% eu omotnice na 15% što bi značilo skoro 2,5x manji iznosi potpora tj poticaja od 2028. A cijene naših proizvoda teško da će nešto značajno otići gore...veće šanse su da idu još niže nego gore![]()
A bud li cijene padale ili rasle, to će mo vidjet....