• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
859
Ja sam zadovoljan, mehanizacija se lijepo obnovila...posebno zadnje 3-4g. Ali da je idealno stanje u poljoprivredi nije, tj nije ni blizu. Jako daleko je ovo od godina kakve su bile do 2010. Kad se sjetim sa čistom zaradom na šećernoj repi 2008te sa 10jutara iskeširali potpuno novi auto, to sad samo možeš sanjati 😂 .Treba se prilagođavati, tko ne počne na vrijeme teško će mu biti. Danas na jednom predavanju (marketing) upoznao kolegu iz Požege, bavi se poljoprivredom isto a ima i konzultantsku firmu, priča mi da počele curiti informacije u vezi novog ZPP-a i vjerojatno od 2028 iznos potpora se smanjuje sa dosadašnjih 35% eu omotnice na 15% što bi značilo skoro 2,5x manji iznosi potpora tj poticaja od 2028. A cijene naših proizvoda teško da će nešto značajno otići gore...veće šanse su da idu još niže nego gore :ROFLMAO:
Do 1990-tih godina nije bilo poticaja, pa je seljak preživio pa će preživit i nepoticaje. Dapače, blago, žitarice i druga roba, bolje se mogla prodat i viša je bila zarada prije 1990....
A bud li cijene padale ili rasle, to će mo vidjet....

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,059
Umjesto potpora svatko će dobiti doma pušku i puno municije. To će biti poticaj da čovjek puca na drugog čovjeka. Umjesto da se riješimo psihopata koji to uzrokuju narod će opet platiti cijenu. Čak i onu najvišu koja se plaća ljudskim životima. I zato stalno govorim da su ljudi povodljive ovce koje šute i bleje i nisu se u stanju izboriti za ništa bolje.
I da, prije devedesetih selo je živjelo. Bilo je u štalama stoke, a na svakome dvorištu barem jedan traktorčić. U nekima i po dva ili tri. I nisu se kupovali rabljeni nego su se mogli kupiti novi. IMT, Ursus, Torpedo, Zetor. Sada su štale prazne, a u dvorištima tih malih gazdinstava samo stara gvoždurija i starci koji zemlju daju u zakup velikima.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,191
siguran , naravno....parcela na vrtu.I kad okinem normalnu fotografiju kao adresu fotografiranja mi navodi trg u centru udaljen oko 800m

Imali par takvih iskustava u udruzi.

Jel ti mobitel par godina star?

Probaj na nekom drugom mobitelu. Bilo je mobitela starijih gdje nikako nije htjeo uhvatiti dobar GPS signal.

Ili ti u postavkama nije stavljen gps. Nego te locira indirektno preko mreže

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,832
Baš sam jučer pitao jednog policajca kada će krenuti akcija kontra one "zbogom oružje", nek' se zove "Dobar dan oružje" kada će policija svakom građanu garantirati barem jedan automat i par pištolja uz pozamašnu količinu olova, na što se čovjek nasmijao i rekao, nismo daleko od toga.

Poticaj za proizvodnju hrane već skreće u smjeru naoružanja, tako da... Strpljen - spašen.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
198
Umjesto potpora svatko će dobiti doma pušku i puno municije. To će biti poticaj da čovjek puca na drugog čovjeka. Umjesto da se riješimo psihopata koji to uzrokuju narod će opet platiti cijenu. Čak i onu najvišu koja se plaća ljudskim životima. I zato stalno govorim da su ljudi povodljive ovce koje šute i bleje i nisu se u stanju izboriti za ništa bolje.
I da, prije devedesetih selo je živjelo. Bilo je u štalama stoke, a na svakome dvorištu barem jedan traktorčić. U nekima i po dva ili tri. I nisu se kupovali rabljeni nego su se mogli kupiti novi. IMT, Ursus, Torpedo, Zetor. Sada su štale prazne, a u dvorištima tih malih gazdinstava samo stara gvoždurija i starci koji zemlju daju u zakup velikima.
Tamo gdje su ljudi dobro naoružani nema puno psihopata, a i kada se netko pojavi sa takvim skolonstima - ne traje dugo.

Jay_d

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2022
Poruka
171
Meni pise za sve parcele, eksp procjena da, sve zelene osim te jedne. A iz svih 10 slika se lijepo vidi poljop aktivnost, di su gledali, u nebo?

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
198
Točno, ne traje dugo. Samo toliko da isprazni redenik, dva, a to je gotovo taj čas.
Većina nas poljoprivrednika živi relativno daleko od 'zakona' (policijske postaje). Čak i kada ih se pozove - dok 'zakon' dođe do mjesta događa ovaj sa psihopatskim (ili nekim drugim poremećajem) ima vremena nekoliko puta napuniti redenike i isprazniti ih..... osim ako ga netko iz lokala ne zaustavi u namjeri. Mi smo - po definiciji - uglavnom prepušteni sami sebi i svojim sposobnostima.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh