• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
869
Trenutno na Agronetu imam jednu livadu u crvenom. Zovem Agenciju i oni kažu da je njima ta čestica zelena, ali sustav Agronet još nije izažuriran....i da po njima neće biti problema za isplatu.
Jedino oni koji od prve imaju sve čestice zelene, njima ide isplata sad odmah. Nama koji smo imali tada poneku crvenu, nama isplate idu idući tjedan....

nino19

Aktivni član
Tu od
4 Stu 2023
Poruka
101
Ja sam zvao, rekla mi žena da su isplate u tijeku i da se sve postepeno rješava. Nije mi mogla ući u sustav, a kad me prespojila kolegama, naravno da se nitko nije javio. Uglavnom, nisam ništa saznao

maelvi

Novi član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
18
Evo ljudi, jedna informacija iz prve ruke. Provjerite kolika vam je ekonomska veličina OPG-a jer su prije 15 dana donijeli izračun prema novoj tablici koja kaže da krški pašnjaci se smanjuju na 27,72 €, a npr. 1 konj nosi 0 €, dok 1 kokoš nesilica nosi 1800 €. Unatoč kontroli koju smo imali (izmišljenoj u 5. mjesecu pred samu predaju zahtjeva) nismo obaviješteni o nikakvom smanjenju koeficijenta te smo sad zbog toga što nam konji ne nose ništa pali ispod 3000 € te automatski spadamo pod neaktivnog poljoprivrednika. Tako da iz tog razloga ostajemo bez poticaja za ovu godinu. Iako smo dostavili GTF i parcele su nam bile u crvenom. Dokazivali smo da smo sve obavili u zadanom roku te su iste i pozelenile, na naš poziv agenciji i odlazak u samu dobivamo taj odgovor. Ove godine smo ostali bez ičega na naše čuđenje a i njihovo jer ni oni nisu bili upućeni jer kako kažu dobili su prije 15 dana od ministarstva novu tablicu. Tako da bolje držite 2 koke nesilice i ne bojte se da niste prešli ekonomsku veličinu, a oko ostalog se nemojte niti truditi.. sretno svima

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,542
Zar svi koji su ispod 3000€ ne mogu dobiti poticaj, bilo je da ne mogu novi, a koji su stari da oni i dalje dobivaju??

maelvi

Novi član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
18
Ne po novom ne mogu , mi smo vec 10god u tome

Možda mi sad spadamo pod nove. Ne znam stvarno, da vam ne dam krivu informaciju, zovite, budite dosadni, borite se za svoje jer ovo je sve više van svake pameti.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,599
To ti ispada kako tko tumaci...ja imam bušu, autohtonu zasticenu pasminu vec 12 g...nazalost, nije bilo srece da dobijemo zensko pa da si ostavim....do 2018 je bilo sjemena buse...do 2024 smo imali krizane i sad opet ove god ima sjeme pa.kroz tjedan dva cekam da konacno mozda bude zensko...
Uglavnom uveli su da je broj uvjetnih grla u novom programskom razdoblju 2,a prije bilo 1..i meni na predavanju rekli da oni koji su od prije u tome da za njih ostaje.po starom...medutim nije tako...ja sam ostao bez poticaja za kravu...
Uglavnom radi ti se o tome da ako u nekom programsklm razdoblju udes.u poticaje, za odredene stvari imas propisan min broj godina...za autohtone pasmine je to 5g...i ja da sam 2021. usao u to dobio bi 5 g. poticaj bez obzira sto je novo programsko razdoblje od 2022.
Tako ti je sa svime...

A sto se tice EVPG..ja se raspitivao da bi isao na neke poticaje za mala gospodarstva, ono sto prije bilo do 15000€ i velim da mi je EVPG nesto preko 3000€ , meni na agenciji veli da to za te natjecaje ne vrijedi, da moram ici na savjetodavnu i da trebam novi izracun...tako da je.to onda sve smijesno ako za jedno vrijedi a za drugo ne...taj izracun je po tome netocan i nebi trebao biti relevantan za poticaje...

Posljednje uređivanje:

maelvi

Novi član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
18
To ti ispada kako tko tumaci...ja imam bušu, autohtonu zasticenu pasminu vec 12 g...nazalost, nije bilo srece da dobijemo zensko pa da si ostavim....do 2018 je bilo sjemena buse...do 2024 smo imali krizane i sad opet ove god ima sjeme pa.kroz tjedan dva cekam da konacno mozda bude zensko...
Uglavnom uveli su da je broj uvjetnih grla u novom programskom razdoblju 2,a prije bilo 1..i meni na predavanju rekli da oni koji su od prije u tome da za njih ostaje.po starom...medutim nije tako...ja sam ostao bez poticaja za kravu...
Uglavnom radi ti se o tome da ako u nekom programsklm razdoblju udes.u poticaje, za odredene stvari imas propisan min broj godina...za autohtone pasmine je to 5g...i ja da sam 2021. usao u to dobio bi 5 g. poticaj bez obzira sto je novo programsko razdoblje od 2022.
Tako ti je
Nismo vam mi dobivali poticaj za konje nismo ih ni prijavljivali, tako da nismo bili pod mjerama . Stvar je u tome da je 1konj nosi prije 700€ a sad 0€ i da nama sad pada sav poticaj na zemlju iako pokrivamo sa uvjetnim grlima. Smanjili su nam eko veličinu i automatski smo upali u neaktivnog poljo. A nove tablice nema nigdi niti sluzbeno obavjesti. Ne mogu oni usred isplata dovesti novi pravilnik i vracati retroaktivno. To je van svake pameti. Ako je nesto tek doneseno onda to treba vrijedi od sljedece godine.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,094

Najnoviji postovi

Na vrh