Konjokradica
Aktivni član
- Tu od
- 23 Tra 2023
- Poruka
- 104
Dal ti poticaji koje smo dobili imaju veze koliko imamo zivotinja?
Nismo vam mi dobivali poticaj za konje nismo ih ni prijavljivali, tako da nismo bili pod mjerama . Stvar je u tome da je 1konj nosi prije 700€ a sad 0€ i da nama sad pada sav poticaj na zemlju iako pokrivamo sa uvjetnim grlima. Smanjili su nam eko veličinu i automatski smo upali u neaktivnog poljo. A nove tablice nema nigdi niti sluzbeno obavjesti. Ne mogu oni usred isplata dovesti novi pravilnik i vracati retroaktivno. To je van svake pameti. Ako je nesto tek doneseno onda to treba vrijedi od sljedece godine.To ti ispada kako tko tumaci...ja imam bušu, autohtonu zasticenu pasminu vec 12 g...nazalost, nije bilo srece da dobijemo zensko pa da si ostavim....do 2018 je bilo sjemena buse...do 2024 smo imali krizane i sad opet ove god ima sjeme pa.kroz tjedan dva cekam da konacno mozda bude zensko...
Uglavnom uveli su da je broj uvjetnih grla u novom programskom razdoblju 2,a prije bilo 1..i meni na predavanju rekli da oni koji su od prije u tome da za njih ostaje.po starom...medutim nije tako...ja sam ostao bez poticaja za kravu...
Uglavnom radi ti se o tome da ako u nekom programsklm razdoblju udes.u poticaje, za odredene stvari imas propisan min broj godina...za autohtone pasmine je to 5g...i ja da sam 2021. usao u to dobio bi 5 g. poticaj bez obzira sto je novo programsko razdoblje od 2022.
Tako ti je
O to bi bilo odlično .Još raznolikost bi trebala u ovoj turi...
Epizoda kako izvuc novce iz komore.
Pa jos ima I podrucja s ograničenjimaO to bi bilo odlično .