kod nas cijelo selo a čujem i okolica tj svi opgovi dobili za sve parcele gdje su prijavili konzervacijsku i za postrnu sjetvu da nije vidljiv sekundarni usjev i da moraju ići slikati

mislim u pravu je 'satelit', nije bilo ništa vidljivo zbog suše pa ništa nije ni niknulo...tek unazad 10-15 dana je nešto malo počelo kod nekih nicati (većina je pokrovne sekundarne kod nas sijala u periodu od 05.08 do 05.09 koliko sam upratio..)
jučer je jedan išao u agenciju da pita u vezi toga pa su ga morali zaštitari izvesti hahah, sigurno je bio mnogo ljubazan 😂
kaže taj lik mom kolegi sad mu je jasno zašto nas par uopće ne prijavljuje te eko sheme i poticaje za vise od pola zemlje koju radimo..
A s obzirom da je kod dosta kolega ovdje na ono tražena/utvrđena količina u odlukama za 2023 i 2024 na utvrđeno pisalo 0,00 ha zadnje dvije godine ili manje od onog što su prijavili (isto zbog suše, ništa od tih ljetnih pokrovnih ne niče, pa ni korov -_-) sada bi po pravilniku trebale ići i višegodišnje sankcije, barem tako je rekla ova iz savjetodavne danas na sastanku u vezi toga... :/
I jedna tužna vijest za mene i još dvojicu kolega, ova iz savjetodavne nam je rekla da moguće da od 2026. morat ćemo prijavit svaki hektar koji obrađujemo za poticaj
Sve što je dobro kratko traje :/
Možda moguće zbog toga da ni ja ni ova dvojice nismo dobili još ništa od poticaja za osnovno i preraspodijeljeno, tko će ih znati?!...no jbš poticaj samo da nam još ne ukinu kvote za plavi 😂