• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
654
Koliko se komora brine o poljoprivrednicima pokazuje činjenica da će se 31.12. Izbrisati preko 200.000 hektara iz Arkoda, te će poljoprivrednici dobiti manje poticaja, a oni koji su obveznici mjera od 5 godina npr. Feromonske klopke morate će vratiti ono što su dobili.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
309
Krivo je bilo uopće dopustiti da se takva - vlasnički nesređena - zemljišta upisuju nekome u arkod. Jer ako nema konkretnog vlasnika nemoguće je (pravno) uzeti to zemljište u najam (od koga, jer nominlanog vlasnika nema a da nominalni vlasnik postoji onda bi se mogao sklopiti ugovor) i pravno raspolagati takvim zemljištem. Tako se zapravo (po tko zna koji puta) nagrađivalo nečije protupravno raspolaganje privatnom imovinom. To je bila prilika (kada se zemljište upisivalo u arkod) da se natjera barem neke ljude da si urede vlasništvo nad zemljištem koje koriste ili da ih se istjera iz posjeda zemljišta kojega su nelegalno zauzeli.

• Like
Reactions: ZJ

gelema4

Aktivni član
Tu od
23 Sij 2020
Poruka
57
Prilikom upisa parcela u arkod sa ugovorima zaposlenici APPRRR-a su priključivali u arkod česticu susjedne parcele koje sam obrađivao, uz usmenu suglasnost vlasnika.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
309
Usmena suglasnost je slaba, jer vlasnik uvijek može promijeniti svoje mišljenje i povući svoju riječ. Neozbiljno je osnivati pravne odnose na temelju rekla-kazala, kako se doslovno radilo prilikom osnivanja arkoda. Kada su mene pozvali ja sam samo pokazao na karti u računalu što je moje i što imam u zakupu, bez predočenja ikakvih dokumenata (to mi je bilo jako čudno). Možda su kasnije oni sami provjeravali, a možda i nisu. Tek znatno kasnije su se morali predočiti izvodi/ugovori da se nešto upiše u arkod. Sve se obavlja sa debelim zakakšnjenjem pa onda navrat-nanos pa, produženje rokova nekoliko puta, pa onda kako ispadne. Onda dolazimo u situacije da ljudi moraju vraćati poticaje, makar su izvršili sve što se od njih tada tražilo.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,190
Moglo se to puno pametnije odigrati da je bilo volje i želje..
Za svu nesređenu zemlju moglo se sve jednostavno odraditi..ali nikoga nije bilo briga,a na kraju krajeva ,zašto bi ja sređivao papire od Jože i Pere iz Dojčland ako oni sami nisu htjeli/mogli/željeli riješiti papire,a nisu htjeli da im njiva zarasta u šikaru i dali su je meni na obradu,ili bilo kome drugome.

Najnoviji postovi

Na vrh