Nije uvijek problem što se potpisivalo bez vlasnika, kod mene je recimo nastao problem kasnije jer su na gruntovnici i katastru sve pobrkali i mene izbacili Iz vlasništva i stavili na druge oranice dok je moja ostala bez vlasnika. Ili su dodali susjede na moju oranicu koja je također bila čista prije 20ak godina.Jako puno grešaka su oni napravili i sada neka si sami rješavamo probleme.Krivo je bilo uopće dopustiti da se takva - vlasnički nesređena - zemljišta upisuju nekome u arkod. Jer ako nema konkretnog vlasnika nemoguće je (pravno) uzeti to zemljište u najam (od koga, jer nominlanog vlasnika nema a da nominalni vlasnik postoji onda bi se mogao sklopiti ugovor) i pravno raspolagati takvim zemljištem. Tako se zapravo (po tko zna koji puta) nagrađivalo nečije protupravno raspolaganje privatnom imovinom. To je bila prilika (kada se zemljište upisivalo u arkod) da se natjera barem neke ljude da si urede vlasništvo nad zemljištem koje koriste ili da ih se istjera iz posjeda zemljišta kojega su nelegalno zauzeli.