• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,162
Možda bude ak se nebudu izvlačili na kontrole,meni bila prošli tjedan za stoku a i bude za zemlju samo da se steknu uvjezi na polju da zo mogu obavit!
Druga kontrola u 14 mjeseci + veterinari.
Jebaj ga mi največi lopovi u državi🤗🫡🤨😡

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
208
Da Vas utješim, s obzirom da ste stočar još malo i kontrola imate s obzirom koliko kolege stočari koje poznajem inače imaju u prosjeku. Ja kao ratar, dok sam prijavljivao svu zemlju pod poticaj, sam imao daleko više kontrola :/ Ali dobro kažete, ispada da mi najveći lopovi u državi 😂
Kod susjeda su u petak bili išli u kontrolu prisutnosti ljetnih pokrovnih usjeva za 2025..prvo sam mislio da se susjed zeznuo pa umjesto zimskih rekao mi ljetnih jer kontrola zimskih sad u ovom periodu ima logike ali danas u pošti čujem kako su prošli tjedan u susjednom selu isto bili kod dosta njih, također kontrola ljetnih pokrovnih usjeva i leguminoza iza strnjaka koji ak se dobro sjećam bilo obaveza da su prisutni na njivi do 15.10.?! Sad malo žalim jer to ne prijavljujem ali čisto da se uvjerim svojim očima i ušima a pritom i dobro nasmijem na njihov kvocijent inteligencije, kako i na koji način će sada, krajem siječnja i početkom veljače ustanoviti prisutnost ljetnih pokrovnih usjeva za prošlu proizvodnu godinu!? +99% kolega koji to prijavljuju su te parcele već odavno preorali..Ovo postaje prava tragikomedija :ROFLMAO: :ROFLMAO:

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
291
Jednostavno....napišu da ih nema, umanje ti poticaj, a ti piši žalbu i dokazuj da su u krivu...neće biti nimalo smiješno kada dođe izvještaj o kontroli za 3 mjeseca....

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,162
A mi koji se nznsmo služiti tskovim stvarima gtf ili kak se to zove

Ali zato znam poslikat fotografije sa prepoznatljivom pozadinom koje po meni više vrijede nego njihovo htf

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
208
Nekad je bolje prilagoditi se nego pametovati... agroGTF je daleko najbolji put.
Nije komplicirano naučiti agroGTF, jedini problem po meni je da se zadatak treba tražiti. Ali ok, pošalje se email/nazove se, traži se agroGTF na arkod čestici br. taj i taj, i to je to...

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,546
I ti čekaj da ti se javi, odgovori na mail il kaj god već.....za dva dana vele kišu, ti bi išel orat, al nemreš jer nisi dobil dopuštenje od tam nekog za obraditi svoju zemlju.....

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
208
Kužim frustraciju i imam istu... zato pokušavam planirati i naručim agroGTF ponekad pa skoro mjesec dana prije nego planiram slikati.
I npr. slikam za postavljanje žutih ploča, pa se usput vidi da je pokošeno/obrezano... pa se onda ne sekiram kad imam crvene parcele od satelita, agrogtf dokazuje da je sve odrađeno.
Nije idealno, ali možeš se snalaziti unutar njihovih pravila ili boriti protiv njih (žalbe i slično), pa ti odobre, kad ti odobre, ako ti odobre
Sretno svima!

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,546
Nije idealno, ali možeš se snalaziti unutar njihovih pravila ili boriti protiv njih (žalbe i slično), pa ti odobre, kad ti odobre, ako ti odobre
Sretno svima!
Živa istina......i do kad ko izdrži. I tak smo od poljoprivrednika postali birokrati.
Još kolega #pajdaš najpametnije veli, pustite me na miru da delam svoju zemlju pri miru

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
208
Agro gtf. Tražiti zadatak i poslikati prije oranja ako želite mirno spavati.
eh ali opet ni to ne pomaže zbog suše...
Koliko sam danas pričao s kolegama u kafiću, pa 90% njih je slikalo putem AgroGTF tj tražili da im se dodijele zadaci, neki su slikali i traktor i gruber sa APV-om tj tijekom sjetve kao dokaz al većina je kasnije slikala kad su im stigli traženi zadaci, većinom mjesec dva nakon sjetve itd ali problem je nastao u tome što je bila suša i nisu imali ništa 'zeleno' na njivi da uslikaju, tj da raste nešto od pokrovnih usjeva tokom ljeta.Oni koji nisu tražili AgroGTF dobili su mislim u 12mj prošle godine da odu uslikati, i oni također nisu mogli dokazati jer su već bili preorali...
A prošle godine većina je sijala te pokrove 7,8 i 9mj i nije ništa niknulo do kraja listopada, tek oko 15.11 se negdje nešta malo vidilo u oazama kod nekih
Živa istina......i do kad ko izdrži. I tak smo od poljoprivrednika postali birokrati.
Još kolega #pajdaš najpametnije veli, pustite me na miru da delam svoju zemlju pri miru
Od toliko inspekcija, samo su me uspili kazniti za tablu OPG-a na kući gdje tada nije pisalo radno vrijeme OPG-a. Ostalo sam sve uspio dokazati da je sve legalno i po PS-u i pravilnicima ali 'tisuće' žalbi, posjeta agenciji, razgovora telefonom i papirologije pa jednostavno kad sam stavio na papir sve, dobiveni poticaj gdje sam prijavljivao sve površine i sve što radim (eko sheme itd..), poticaj je bio na kraju mali postotak ukupne dobiti i nije se vremenski pa i financijski isplatilo i dalje prijavljivat sve površine!

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
208
A par kolega je od zaposlenika u agenciji dobilo odgovor da ne uvažavaju sušu kao razlog što pokrovi nisu niknuli i da trebaju bolje planirati kad će sijati te pokrovne, da gledaju kad će pasti kiša ili da navodnjavaju pokrovne usjeve 😂
Ja sam im predložio da zapalimo logorsku vatru i trčimo u krug da kiša padne :ROFLMAO:

Najnoviji postovi

Na vrh