• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
311
Da li se može živjeti od poticaja- može, odnosno moglo se. Samo treba znati pogoditi"tajming"
Ja sam 2015 ušao u eko, prijavljivao sam sve što mi se činolo isplativo

Već sam pisao zašto sam se za to odlučio, radio sam sve, muzne krave,tov junadi, povrće, uvijek kontrole i uvijek neke prepreke.

Rekao sam sebi,dobro, ako tako hoćete nek vam bude.

Moram reći da su "najisplativiji " poticaji oni koje najmanje ljudi traži, npr.cvjetne trake

Konzervacijsku sam prijavio samo1.godinu,kad sam čuo koliko nay je prijavio znao sam da od toga nema ništa

Prošle godine sam recimo na 37 ha dobio 34.000 eura (uključujući pomoć za sušu)
Btw. Na agronetu možete provjeriti koliko ste vi ili netko drugi dobili poticaja, možete pretraživati po nazivu opg-a ili po općini

No za kraj priče, procjenio sam da je zlatno doba poticaja završilo, bit će ga sve manje, posebno iza 2027.a inflacija ionako jede poticaj svake godine.

Zato sam ja odlučio ostati u poljoprivredi ali mjenjam sektor, taman dok se novi posao uhoda,poticaji će lagano prestati i nadam se da mi više meće ni trebati
#Edit-neće poticaji nikad prestati ali neće biti isplativi

Najnoviji postovi

Na vrh